добро бе не ми е јасно, толку ли е проблем да се одвојат 100-150 евра за дискови и плочки што се зезате со рамнења, неменување плочки, неквалитетни делови итн... толку ли го посакувате моментот кога наеднаш ќе треба да прикочите и ќе откаже системот за сопирање или пак ќе се спуштате по стража и одеднаш ви блокираат сопирачките?
Ако веќе сте решиле да возите кола, сметајте дека вожувањето во неа придонесува за вашата безбедност.
pa ti ako drzis celo vreme na kocnica i novi diskovi kje pregreat po straza! ne gledam zasto bi blokiral kocioniot sistem ako diskovite se ramneti... kolata nema da gi saka? kje puknat? kje teraat inat i nema da kocat? sto?
Далеку од тоа дека нема да кочат. Ете мене почна да ми треси колата кога кочев и се испостави дека десниот диск беше крив. Го однесов на рамнење, за сега е во ред. Значи не е толку состојбата за паничење, ако после рамнењето дискот не станал како компакт диск тенок
Ама во секој случај, јас опцијата со зарамнувањето ја зедов како привремена. Имав некои трошоци непредвидени, па не ми се даваа уште 150 евра за дискови и плочки, ама за брзо во план ми е да си сменам нови.
Не вервам дека ќе ми се случи горното сценарио, да откажи системот за кочење заради зарамнетиот диск, ама ако се случи ќе известам
Значи ако од немајкаде треба да се зарамнат, ете нека биди тоа како опција, ама мислам дека ќе биди помирна главата ако се стават нови (барем јас додека не ставам, нема да бидам целосно спокоен)