Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 905896 пати)

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 186
    • PerfectCarCareTetovo
Одг: Полирање на возила
« Одговори #3645 на: 16 Мај 2017, 00:16:39 am »
normalno zatvorena prostoria e podobro, no moze i otvorena prostoria samo treba vremenskite uslovi da bidat dobro, normalno koga duva veter ne se pere kola na otvorena prostoria, koga ima mnogu prasina (zavisi od mestoto ne se pere), treba dobri vremenski uslovi a gi ima i kaj nas, elenska i premium microfiber ima razlika ko den i noc, sampon za sadovi i sampon sa kola isto taka, sunger i microfiber wash mit isto taka, znaenje koga kako zosto isto taka.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #3646 на: 16 Мај 2017, 06:38:22 am »
aмa еве зa кaј нaс, реaлнo се дaвиме вo прaшинa.
Зaтoa рекoв, пo мoе, зaтвoренa прoстoријa, дaли гaрaжa, мaгaцин, пoдрум, дневнa, детскa, сееднo.

Затоа, ако сакаш на daily driver кола кајнас showroom shine - нема братее.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #3647 на: 16 Мај 2017, 08:15:14 am »
Ima showroom shine, ama trae den dva :-)

Отсутен Alen92

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
« Одговори #3648 на: 16 Мај 2017, 22:29:03 pm »
Nekoj od skopje da preporacate za poloranje?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #3649 на: 16 Мај 2017, 22:34:08 pm »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #3650 на: 17 Мај 2017, 00:43:19 am »
Дали ова може да се користи како полир http://euro-stil.mk/index.php?route=product/product&product_id=234 ? На амбалажата пишува дека е восок, а во објаснувањето на страната е наведено дека станува збор за полир?!

Па после него да се помини со карнауба восокот http://euro-stil.mk/index.php?route=product/product&product_id=773 ?

Прашувам за рачно полирање и восоцирање. И дали неколку микрофибер крпи би ми завршиле работа или треба да користам некој сунгер како апликатор ( и каков сунгер ако може да препорачате) ?
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #3651 на: 17 Мај 2017, 08:53:54 am »
I prvoto e vosok i vtoroto na linkot e vosok, za racno poliranje ako veke sakas od tw baraj pasti pod imeto colour back, tie se poliri. Inaku od drugi firmi imas na sonax auto politur crveno pakuvanje polir pastice od 250ml 320 mkd go ima na lukoil i makpetrol. Isto i sunger za nanesuvanje imas od sonax se vika sonax sponge zolt e vo pravoagolna forma po cena od 100 mkd. Krpi isto ima po benziskite crveni na sonax, ne pamtam tocno so cena bea, ama ne se mn skapi. Bitnoto e posle sekoe koristenje ubavo da se isperat ili vo masina za perenje ili na raka. ;D

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #3652 на: 26 Мај 2017, 20:41:50 pm »
Дечки какво средство за кожата во бмв да купам ? Гледав на лукоил има од сонакс 480 денари али да не испадни џабе фрлени пари..

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3653 на: 26 Мај 2017, 20:46:26 pm »
Кожата си бара малку професионален третман.
Во најмала рака, прво по можност затегање, потоа убаво усисавање, па чистење со детерѓент и мека четкичка или микрофибер, па потоа кондишнер и на крај хидратантна крема.
Внимавај со аматерски потези да не ја оштетиш уште повеќе.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #3654 на: 26 Мај 2017, 20:55:10 pm »
Абе не е лоша кај мене.. али да ја освежам малце како да речам.. да се заштити..

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3655 на: 26 Мај 2017, 20:59:28 pm »
Абе не е лоша кај мене.. али да ја освежам малце како да речам.. да се заштити..
Според сликиве овде што си ги стаил, извини што ќе те разочарам, ама лоша е... Бара профи третман пред да фрлаш пари за средства :(

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #3656 на: 26 Мај 2017, 22:42:26 pm »

Повише ќе клецаш во бемвето :)
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5208
« Одговори #3657 на: 26 Мај 2017, 23:27:00 pm »
Ќе си се договориш во Прилеп кај ТЕЕН и верувај секое денарче ќе вреди, сето друго во стилот направи сам дома е џабе фрлени пари.

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3658 на: 27 Мај 2017, 09:20:23 am »
Третманот ќе излезе по скап од колата хаха

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #3659 на: 27 Мај 2017, 19:28:47 pm »
Како да не.. не треба хемиско.. Само кожата да се освежи да се заштити со нешто..