Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 903300 пати)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
Одг: Полирање на возила
« Одговори #2730 на: 09 Септември 2014, 22:56:02 pm »
Abe samo glina+lubrikant e 950 denari vo euro-still na turtle wax, a kaj ti e +vosok da kupis ( neka e i od 200ki najevtiniot ), kaj ti e+perenje ( za da izvedes pravilno perenje ti treba i sampon, pa sunger, pa mikrofiber rakavica, kofi, pa voda, ), a vaka za 1000ka komplet, imas perenje na voziloto+gliniranje ( od profesionalec ) i zastita so vosok i toa ne od 200denari. A da i rabotnata raka zaboraviv da ja spomnam ;D ;D ;D

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #2731 на: 09 Септември 2014, 23:28:42 pm »
Цените се пристојни!

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #2732 на: 10 Септември 2014, 00:25:41 am »
Дарко сум кажал повеќе пати, после презентацијата во Порше само се уверив лично дека си голем професионалец секоја чест за сработеното! Уште поголем респект имам за несебичните совети што сум ги добивал и лично и јавно во темава.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #2733 на: 10 Септември 2014, 09:13:33 am »
Дарко сум кажал повеќе пати, после презентацијата во Порше само се уверив лично дека си голем професионалец секоја чест за сработеното! Уште поголем респект имам за несебичните совети што сум ги добивал и лично и јавно во темава.
Blagodaram Tome-Colt ,zatoa sme golemo drustvo na forumov,poiskusnive nesebicno da pomagame i da educirame,jas licno imam potreba,a i nasava drzava od sto povejke spremni i iskusni decki koi se zanimavaat so ovoj vid profesija ,za da mozat da prerasnat vo profesionalni detaileri koi se preku potrebni.Nemame kadar i zatoa nemame detailing centri vo drzavava.Sekoj sto ima zelba i volja za ovoj vid profesija jas sum raspolozen za soveti i obuka.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #2734 на: 10 Септември 2014, 14:00:06 pm »
еве нешто од пред и потоа (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Брееее.. која разлика!  ::)
Секоја чест  8)
Претпоставувам дека некој претходно се учел како да полира  ;D

Отсутен Shuriken

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 183
« Одговори #2735 на: 10 Септември 2014, 14:13:04 pm »
Abe samo glina+lubrikant e 950 denari vo euro-still na turtle wax, a kaj ti e +vosok da kupis ( neka e i od 200ki najevtiniot ), kaj ti e+perenje ( za da izvedes pravilno perenje ti treba i sampon, pa sunger, pa mikrofiber rakavica, kofi, pa voda, ), a vaka za 1000ka komplet, imas perenje na voziloto+gliniranje ( od profesionalec ) i zastita so vosok i toa ne od 200denari. A da i rabotnata raka zaboraviv da ja spomnam ;D ;D ;D
Не планирав ова да го правам сам за да заштедам. Едноставно поголемо е задоволството кога нешто ќе сработиш сам. Ми има останато полир паста и восок, само глина и лубрикант ми фалеше, но при оваа цена, ќе размислам двапати. Целиот тој процес дополнително го усложува фактот што живеам во зграда, при што за перење ќе треба да одам до најблиската перална, па после пак да се вратам пред зграда. Тука се јавува уште еден проблем, а тоа се честичките прашина кои ќе се налепат на каросеријата при патот назад. После тоа не знам колку е препорачливо да се полира, можеби само ако се пребрише каросеријата со еленска кожа. Исто така ќе се полира на отворено, што можеби претставува уште еден проблем. Сум полирал вака и друг пат, но овој пат барам малку поинтензивен ефект.

Би бил благодарен ако некој поупатен од мене може да сподели некој совет и слично.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #2736 на: 10 Септември 2014, 18:37:55 pm »
jas bi ti predlozil da probas sam i momentalno vremeto e top za taa rabota procedurata ja znaes ako nesto zaglavis tuka sme ...

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 186
    • PerfectCarCareTetovo
Одг:
« Одговори #2737 на: 10 Септември 2014, 21:54:07 pm »
Vo tvoj slucaj ke treba 2/3 pati godisno da go gliniras. 1000 denari ne e skapo posto samo za svojata kola ke nama potreba da kupis uste ednas glina. Mafra Clay barot e 200grama i ke go delis na 3 dela. I e fin clay bar mozes samo so vosok posle. Menzerna Power Protect e mnogu izdrzliv selant sigurno ke ti pomogne mnogu da ne se lepi nisto vo lakot, perenjeto ke izvadi se posle. Ako planiras wax ke treba mesecno da go apliciras. Power protect 6 mesecno.

Отсутен Shuriken

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 183
« Одговори #2738 на: 11 Септември 2014, 14:39:55 pm »
@dame Благодарам за охрабрувањето и подршката.

@Perfect Car Care Ако тоа парче глина можеш да го употребиш 3 пати, тогаш не е многу скапо. Имам и други трошоци, затоа овој пат ќе го прескокнам глинирањето, па здравје на пролет можеби ќе одам кај некој што си ја знае работата. Што се однесува до Мафра прозводите, дали единствен начин е да се купат преку интернет и да чекам да ми ги достават дома? Не ми се допаѓа баш тој начин на купување. Најверојатно ќе користам SONAX Polish & wax color NanoPro, па после Xtreme Wax 1 full protect, кои ми имаат останато од претходниот пат.

Највеќе ме загрижува тоа што после перењето во перална ќе морам да возам до дома најмалку еден километар. Дали би било доволно само да ја пребришам каросеријата со еленска кожа, па после со сува крпа и да почнам да полирам?

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #2739 на: 11 Септември 2014, 16:36:01 pm »
znaci pred da ja poliras mora da bide cista e sega mozes so elenska ili so mikrofiber da ja pomines [zavisi od patot koj treba da go pomines neli] a potoa jas bi ti predlozil da ja pomines [od tvoite proizvodi sto gi imas ] so sonax polish~color wax nano pro i samo so nego  zatoa sto toj ima cistacki agensi vo nego i e so mala agresivnost dodeka extreme wax od skalata za agresivnost od 1 do 6 ima 1 agresivnost a zastita 6.Color wax e vosok so pigmentacija [taka da i gi prikriva sitnite grebnatinki .Pomini go dve race so nego samo natenane  i ako nesto zaglavis pak ke kazam  baraj

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #2740 на: 11 Септември 2014, 23:10:25 pm »
@dame Благодарам за охрабрувањето и подршката.

@Perfect Car Care Ако тоа парче глина можеш да го употребиш 3 пати, тогаш не е многу скапо. Имам и други трошоци, затоа овој пат ќе го прескокнам глинирањето, па здравје на пролет можеби ќе одам кај некој што си ја знае работата. Што се однесува до Мафра прозводите, дали единствен начин е да се купат преку интернет и да чекам да ми ги достават дома? Не ми се допаѓа баш тој начин на купување. Најверојатно ќе користам SONAX Polish & wax color NanoPro, па после Xtreme Wax 1 full protect, кои ми имаат останато од претходниот пат.

Највеќе ме загрижува тоа што после перењето во перална ќе морам да возам до дома најмалку еден километар. Дали би било доволно само да ја пребришам каросеријата со еленска кожа, па после со сува крпа и да почнам да полирам?

mozes i povise od 3 pati, od sega natamu koga kupuvas nesto prasaj u forumot i toa sto go kupuvas da go koristis, da ti vrsi rabota i da bides zadovolen od toa sto si go srabotil. Kupi Mafra Clay Bar i zaboravi vise za Clay Bar.
Brilliant Wax ne go znam ne sum go upotrebil, Sonax Polish & Wax sum go upotrebil pred nekoe vreme racno vo oxidirana kola, vo prvoto perenje i toa so neutralen shampon stana sepak isto, ne znam za isdrzlivosta no sepak ke dava nekoj efect.

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #2741 на: 11 Септември 2014, 23:47:24 pm »
MAFRA CLAY BAR
MENZERNA POWER PROTECT
MENZERNA MEDIUM PAD

NE E before/after tuku e edna strana vs druga strana, onaka brzinski samo ovi sliki gi napreav.

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #2742 на: 11 Септември 2014, 23:51:15 pm »
minimalno 2 pati godisno ova mora da mu se prae na kolata, i ako e 2014-sta nova kola.

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #2743 на: 11 Септември 2014, 23:56:16 pm »
TEST PANEL with FG400

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869