Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 1018700 пати)

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
Одг: Полирање на возила
« Одговори #2460 на: 30 Април 2014, 00:59:05 am »
Pa toa nema promasaj, jasno si mi go stavil vo navodnici sto so samoto toa posocuva deka vikas deka ima promasaj i deka necinat, a koe sredstvo za sto sum go upotrebil, mislam nema potreba da se zboruva, jasno se znae koe sredstvo za kaj se upotrebuva, i koja mu e namenata, i deka vo globala site znaat deka od Sonax nema sredstva sto necinat :D
:) abe Roci ,se pametno i ispravno zboris,samo ni samiot ne veruvas ponekogas vo toa sto go zboruvas :)

Те-Ен, Имам година и пол стара Honda CR-V бисерна бела боја, која е од прв ден чувана во гаража. И покрај трудот за квалитетно перење (ми ја пере само еден човек, и тоа без четки и слично, и со колу толку квалитетни крпи/средства (користат Волис, а пред тоа Сонакс) ама пак има swirls и слично (ептен ако се загледаш, мене не ми пречат).

Како и да е, се мислам некој ден да ти дојдам да ја испереме како треба, да направиме Claying и да восоцираме (без полирање).

Колку време би требало за ова? Колку би чинело? (можеш и во приватна порака), и дали можеби предлагаш уште нешто да се прави?

Фала ти

п.с. Ми се допаѓа твојот детален и темелен пристап, и штета што нема повеќе така детални

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #2461 на: 30 Април 2014, 09:01:19 am »
Pa toa nema promasaj, jasno si mi go stavil vo navodnici sto so samoto toa posocuva deka vikas deka ima promasaj i deka necinat, a koe sredstvo za sto sum go upotrebil, mislam nema potreba da se zboruva, jasno se znae koe sredstvo za kaj se upotrebuva, i koja mu e namenata, i deka vo globala site znaat deka od Sonax nema sredstva sto necinat :D
:) abe Roci ,se pametno i ispravno zboris,samo ni samiot ne veruvas ponekogas vo toa sto go zboruvas :)

Те-Ен, Имам година и пол стара Honda CR-V бисерна бела боја, која е од прв ден чувана во гаража. И покрај трудот за квалитетно перење (ми ја пере само еден човек, и тоа без четки и слично, и со колу толку квалитетни крпи/средства (користат Волис, а пред тоа Сонакс) ама пак има swirls и слично (ептен ако се загледаш, мене не ми пречат).

Како и да е, се мислам некој ден да ти дојдам да ја испереме како треба, да направиме Claying и да восоцираме (без полирање).

Колку време би требало за ова? Колку би чинело? (можеш и во приватна порака), и дали можеби предлагаш уште нешто да се прави?

Фала ти

п.с. Ми се допаѓа твојот детален и темелен пристап, и штета што нема повеќе така детални
na linkot ispod citatot gi ima moite tel broevi,najdobro e da mi se javis za konsultacii,ke se objasnime ubavo.Vo temava e dosta pisuvano kako pravilno se pere vozilo,koi sredstva e potrebno da se upotrebat.Moze deka bela boja ne vi smetaat tragite od sungeri,cetki,no sum siguren deka imate hazing,marring,light oxidation,posto navedovte so koi stedstva se perel avtomobilot.Tretmanot e za vo eden den a rezultatot e zacuduvacki .

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #2462 на: 30 Април 2014, 09:05:06 am »
Супер.. Ќе се чуеме деновиве..

Може ли да се организира испорака на Ширден до твојот сервис? :)

Отсутен Duci1000

• Почетник
  • *
  • Пораки: 21
« Одговори #2463 на: 02 Мај 2014, 20:29:55 pm »
probal nekoj Scholl-s3 gold kakvi rezultati dava na stara boja? Da ne go simne skroz lakot :) ?
Пријатељу јел оно наш точак ???

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #2464 на: 02 Мај 2014, 21:02:20 pm »
probal nekoj Scholl-s3 gold kakvi rezultati dava na stara boja? Da ne go simne skroz lakot :) ?
niedna pasta ne moze da simne boja dokolku znaes da rabotis poliranje,pastata sama nisto ne moze da napravi,faktor si ti :) ,ili ke bide nesto ili ke utnes,kolku iskustvo imas?Scholl S3 e SMAT pasta,ti treba soodveten sunger za nea,masina ......

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #2465 на: 03 Мај 2014, 16:53:30 pm »
Dame , te-en
zbor dva za pastive 

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #2467 на: 03 Мај 2014, 17:34:57 pm »
za mazdata ke zavrsat rabota ? :D zut i plav sunger taka ?

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3234
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #2468 на: 03 Мај 2014, 19:24:42 pm »

Отсутен Maisonpiere

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 91
« Одговори #2469 на: 12 Мај 2014, 19:20:51 pm »
Читав ама има многу за читање .. 165 страни :) .. Ај вака кај да го исполирам моето Peugeot 207 ? Да го носам во официјален сервис односно еуроимпекс или некаде има подобро ? Плус како можам да си ги исполирам фаровите онака сам дома ... дали има шанси ... начекав многу видеа и сите скоро беа со паста за заби што не ми се многу верува но ваше искуство ?

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
« Одговори #2470 на: 12 Мај 2014, 19:58:12 pm »
не верувам дека официјален сервис врши полирање.ја ти го препорачувам Даме,има пишувано во темава,ќе бидеш ептен задоволен

Отсутен Maisonpiere

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 91
« Одговори #2471 на: 12 Мај 2014, 20:15:20 pm »
Топ.. Сега ке го побарам да го исконтактирам за полирање.. Фала друже

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3234
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #2472 на: 15 Мај 2014, 22:19:27 pm »
kako se spremam za edna alfa  denovive mmmmmm

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8250
  • Плинаш!!!
« Одговори #2473 на: 15 Мај 2014, 23:30:54 pm »
^^
Да погодам, и за еден мерцедес во вторник :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #2474 на: 15 Мај 2014, 23:41:33 pm »
Може и следниот вторник, доста унередена алфа ќе има за средување.. ќе му треба време.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.