Ama ubavo pa mi/ni objasni, a inaci za tebe stvarno ne e zimo, samo, leto i turbo rabota non-stop, a oti vikas nemoze carnauba pa vrz nejze sinteticki vosok, i sto e podobro da receme eden sloj sinteticki vosok, pa vrz nego karnauba, ili pak 2 dupli sloja sinteticki vosok, ti kako bi igral tuka

jas kako bi igral podobro da ne znaes

,se salam

,na crna nemetalik bi stavil carnauba dva sloja,crna metalik eden sloj Black fire wet diamond i eden dva sloja carnauba,najmalata klasa gradski avtomobili ,crnaboja ubavo im stoi sinteticki vosok,svetli boi sinteticki vosok,siva,bela....crvena boja sakam da si igram so carnauba i toa vo zavisnost od procentot sto go sodrzi moze da ucestvuvaat i dva tri brendovi,hauba i krov edna vrsta carnauba,gepek i stranici druga vrsta carnauba,,,,,,,i da se promeni vizuelnito izgled na bojata od crvena vo perla metalik

,da da i toa e mozno

.@Roci dupli sloj sinteticki nema potreba,osven posle prvoto mienje,mozes da go pojacas so carnauba ili uste eden sloj sinteticki.Vikam ne deka ne moze carnauba pa vrz nea sinteticki,tuku deka posebno na temni boi ke napravi fleki koi ke se poznavaat pod odreden agol,koe istoto moze da se sluci i kaj carnaubata,toa se masni fleki,zatoa e najdobro vrz carnauba nisto drugo osven carnauba,moze od razlicen proizvoditel ili od istiot proizvoditel.Sealant si e sealant,eden sloj e sekogas dovolno,osven za nas OCD zarazenive,nikogas ne e dovolno pa vrz nego ili ke barame za LSP top vrz nego ili ke upotrebime QD od tipot na vrven brend,jas licno nikogas ne zavrsuvam samo so sealant,iako go koristam momentalno najdobriot vo svetot BFWD,moram da se osiguram i so QD edno prebrisuvanje

,pak me navlece Roci,me cepkas kaj sto mi e najzabavno i ja iscukav tastaturava