Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 1023107 пати)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
Одг: Полирање на возила
« Одговори #2100 на: 15 Декември 2013, 09:07:43 am »
Za racno poliranje stvarno ne mozam da ti pomognam,glina e odlicen izbor,vosok isto,no poliranje ne znam vsusnost na kakvo poliranje mislis,ako e za masinsko ti ja preporacuvam 3M extra fina.
pa masinski ke ja poliram zatoa baram potocni informacii okolu pasti glini i vosok ako moze ime so slika od prozivodot i po moznost cena ,
Polirka 350evra,za crna ti treba so ekcentar za pocetnik,rotaciona sigurno ke napravi kasa vo race na pocetnik,pasti ti trebaat tri ili dve ,6400den,moze i na gramovi da zemes,glina  600den,vosok zavisi od kvalitetot cenata

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3234
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #2101 на: 15 Декември 2013, 11:50:47 am »
izvini teen ama moram da te dopolnam ama ke mu treba i lubrikant , a za pastite neznam kaj bi mozel da zeme na gramovi posto nigde kaj nas ne davaat taka [moze jas ne sum bil dovolno uporen vo potragata ]a i so dve pasti nemoze da ja sredi posto e temna boja i treba iskustvo sto znaci ke mu terbaat tri , da ne zaboravime SUNGERI  x 3 i plus uste  nesto sitno kako krep traki ... :-\ :-\

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
« Одговори #2102 на: 15 Декември 2013, 11:56:29 am »
Ubavo vikam jas ponegogas ako e epten ostetena bojata, podobro celata da se prefarba ;D

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #2103 на: 15 Декември 2013, 12:03:46 pm »
 :) dobro e sto padna vakov muabet da svatat nekoi luge kolku treba da si spremen [minimalno] za da ja rabotis ovaa rabota

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2854
« Одговори #2104 на: 15 Декември 2013, 12:21:51 pm »
:) dobro e sto padna vakov muabet da svatat nekoi luge kolku treba da si spremen [minimalno] za da ja rabotis ovaa rabota
Да ама на некој смешно му стои кога ке му кажеш некоја цена за полирање
Вика скапо е.....а тој не зема 3-4  дена душа да си вади со неа
Ама на нашиот народ џАбе му обијаснуваш што и како....тој што си има кеш ке дојде ке ти ја остави колата и не прашува за цена......ама тој што разбира

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #2105 на: 15 Декември 2013, 20:13:39 pm »
izvini teen ama moram da te dopolnam ama ke mu treba i lubrikant , a za pastite neznam kaj bi mozel da zeme na gramovi posto nigde kaj nas ne davaat taka [moze jas ne sum bil dovolno uporen vo potragata ]a i so dve pasti nemoze da ja sredi posto e temna boja i treba iskustvo sto znaci ke mu terbaat tri , da ne zaboravime SUNGERI  x 3 i plus uste  nesto sitno kako krep traki ... :-\ :-\
Kolega,jas ubavo znam sto treba,od ona sto go napisav ima uste mnogu da se napravi no bev na pat i pisav onaka na brza raka,vsusnost i premnogu imam pisuvano na taa tema sto e potrebno za poliranje na edno vozilo,temava e i za toa,moze sekoj da ja razgleda i ke gi najde site odgovori.Da ne ispadne deka navivam samo za nas,nie i ikoj drug,no ima granica do kade moze sekoj entuziast da odi so poliranje i ponatamu da prepusti na profesionalec,sekoj neka proba i neka se ubedi kolku moze sam i do kade mu se sposobnostite,treba samite predhodno da resat sto sakaat,korekcija na lakot,poliranje,zastita ili samo zastita i poliranje koja moze i sam,no za prvoto treba pogolema strucnost :)

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #2106 на: 15 Декември 2013, 21:19:27 pm »
 :D :D zatoa i postojat profi pasti i pasti od hobi programa

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #2107 на: 15 Декември 2013, 21:21:09 pm »
:D :D zatoa i postojat profi pasti i pasti od hobi programa
taka e kolega

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #2108 на: 15 Декември 2013, 21:50:04 pm »
ova e samo malo potsetuvanje za mac   

Присутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3907
« Одговори #2109 на: 15 Декември 2013, 21:52:49 pm »
A gledam po facebook ima razlicno poliranje: Stage 1, stage 2, stage 3, so e razlikava megu site vie? Mislam jasno mi ednoslojno poliranje, dvoslojno poliranje, i troslojno poliranje, ali me interesira kakvo ke bide poliranjeto zavisi od tipot na bojata ili od ostetuvanjeto na istata ;D
Eve na primer od slikata pogore od saxoto na mac kakvo e tuka poliranjeto? ;D
« Последно менување: 15 Декември 2013, 22:20:31 pm Roci »

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #2110 на: 15 Декември 2013, 22:41:13 pm »
A gledam po facebook ima razlicno poliranje: Stage 1, stage 2, stage 3, so e razlikava megu site vie? Mislam jasno mi ednoslojno poliranje, dvoslojno poliranje, i troslojno poliranje, ali me interesira kakvo ke bide poliranjeto zavisi od tipot na bojata ili od ostetuvanjeto na istata ;D
Eve na primer od slikata pogore od saxoto na mac kakvo e tuka poliranjeto? ;D

NEVEROJATNO!

Присутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3907
« Одговори #2111 на: 15 Декември 2013, 23:41:31 pm »
Nema nisto neverojatno vo prasanjeto tuku bas si e na mesto. Oti ima albumi so vozila poosteteni ( barem na prv pogled ) pa se koregirani so stage 1, a ima vozila sto ne se mn mn osteteni ( pak ke recam na prv pogled ) a se tretirani so stage 3, pa tokmu od tuka proizleze moeto prasanje ;)

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #2112 на: 16 Декември 2013, 01:57:44 am »
Momci profesionalci (se pronaogate)i amateri. Na pocetok da naglasam deka kolata nema vidni ostetuvanja na bojata i e sjajna ima hologrami  no nema onaa zapecena boja kako kaj saxoto daleku e svetlosni godini od toa :D
Ja gi polirav kriloto i vratata masinski, iskoci stvarno dobro nema mnogu tvrd lak poso cim se sredi so color back sigurno bi bilo daleku podobro i polesno so povisoko kvalifikuvana pasta e sea toa ja kako ke ispoliram kolku tesko ili lesno ke bide dali ke iskoci i kako ke iskoci ke bide spodeleno tuka so vas .. samo pobarav konkretni proizvodi so dobar kvaltitet da receme na ramniste na 3M .
sampon iam
glina i lubrikant  - ime -slika-cena.
polir pasti -iminja-sliki-ceni.
zastitni pasti-iminja-sliki-ceni.
baram pomos tesko denovive deka ja dobivam ako ima nekoj potocno i pokonkretno da mi info sto bi bilo dobro da se iskoristi na mojata temno sina metali mazada (bojata moze da se vidi vo vozila na clenovi mazda 323f)
i cisto od iskustva preporacajte mi koja pasta lezi na bojava
FALA se nadevam ne baram premnogu ako pastite se ne se za vo javnost moze i na pp.
« Последно менување: 17 Декември 2013, 15:48:01 pm Start Up Mac »

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #2113 на: 16 Декември 2013, 09:27:22 am »
Odgovori imas na se bukvalno vo temava.Ako pratis i ako ja prelistas temava,sigurno ke najdes odgovor,ima sliki ceni,bukvslno se,postapka na priprema i poliranje,mislam deka treba da bides zadovolen od ova sto sme vkluceni vo razgovorov i pomagame,tvoe e samo da ja prelistas temava i da zemes eden beleznik i da si zabelezis sve po red sto i kako.Nisto posebno nema sto moze da se napravi ili nekoj nov nacin na poliranje da se predstavi,vejke si gi napravil prvite potezi i testovi i si zadovolen,jas na tvoe mesto bi prodolzil na istiot nacin.Ako zakoci negde tuka sme nie,no mislam deka ke ja izvleces nekako.

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #2114 на: 16 Декември 2013, 19:36:42 pm »
Neam vreme da lidtsm a cela ja iam procitano muabetot mi bese najvise za bojata amok ke se snajdam