Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 1023187 пати)

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
Одг: Полирање на возила
« Одговори #2085 на: 29 Ноември 2013, 00:58:21 am »
Или...
so fus kamera i uste po fus slika da skries los detailing
 ;D ;D ;D

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3907
« Одговори #2086 на: 29 Ноември 2013, 08:47:57 am »
aaaaaaaaa rakun ke se karame, ne zafrkavaj :D :D :D

Отсутен ljubisa86

• Почетник
  • *
  • Пораки: 26
« Одговори #2087 на: 11 Декември 2013, 11:14:41 am »
Здраво,
Имам едно прашање, во ПСС ми ја изгребаа колата со четките за бандажите, и ми рекоа да одам во Џерси да ми ги средат флеките. После тоа ми рекоа дека тие имаат дечко "Доктор" во радишани или незнам каде. Проблемот е тоа што доколку тој ми ја полира со 3М паста, ке двои од останатата боја, па највероватно јас ке си доплатам за цела да ми ја полираат.Моето прашање е дали некој знае како полираат Џерси, да си отидам јас таму директно, а не да одам кај некои доктори по гаражи? Иначе колата е стара 4 години, купена нова од салон.
Колку време ке стои пастата, и дали е препорачливо да ја полирам, или да ја оставам како што е?

Отсутен Ma-Fra Macedonia

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 122
  • www.carwash.mk
    • Велмар Дооел Скопје
« Одговори #2088 на: 11 Декември 2013, 11:40:52 am »
Може да добијам инфо, која перална од ПСС ви ја изгребала колата ?
Зајчев Рид или станицата на патот за Охис?

Поздрав
Detailing Store www.carwash.mk
Menzerna Macedonia www.menzerna.mk
Ma-Fra Macedonia www.mafra.mk 
https://www.facebook.com/mafra.macedonia

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #2089 на: 11 Декември 2013, 11:48:23 am »
А зошто би двоела полирана боја? Се работи за старо возило со неметалик боја или?

Отсутен ljubisa86

• Почетник
  • *
« Одговори #2090 на: 11 Декември 2013, 12:32:10 pm »
Вака се работи за нова кола, црна боја металик, цивик 2010 модел, и логично е ако ми ја полираат предната врата, задната ке двои... А за која станица, несакам да испаднам кодош или слично а ги користев услугите на ПСС Зајчев рид 2 години. Оваа година добија нова машина што пере странично (подобро), пере од доле (подобро) , и има четки за бандажите. Е сега цело лето, машината од време на време сензорот за бандажи промашуваше и одеше на вратите наместо на бандажите, но не оставаше никакви гребаници-флеки. Овој месец, највероватно дека е ладно, и се покрути, во саботата околу 12 саатот се случи тоа. Ми кажаа дека и на новите Seat се случувало тоа, но немало никакви последици.

Отсутен Ma-Fra Macedonia

• Јуниор
  • **
  • www.carwash.mk
    • Велмар Дооел Скопје
« Одговори #2091 на: 11 Декември 2013, 12:41:39 pm »
Се слагам со тоа што ти кажале!
Сепак се покрути четките за фелни + зимно време може да биле замрзнати влакната од предходната ноќ и дошло до тоа  :(
Според часот на перење (12h), тогаш почнува пералната да функционира, изгледа мегу првите си бил
Мој совет е да се обратиш кај некој за Detaling, за да добиеш совет околу полирањето
Поздрав

Отсутен ljubisa86

• Почетник
  • *
« Одговори #2092 на: 11 Декември 2013, 12:48:52 pm »
ПСС почнуваат со работа во 8н. Обично тоа време и машината не работи, доколку е -1с. Така да кај 12н беше прилично ок, но машината што промашува, промашува. Тоа го видов за оваа цела година. А кај вас "Ma-Fra Macedonia" како иде полирањето?

Отсутен Ma-Fra Macedonia

• Јуниор
  • **
  • www.carwash.mk
    • Велмар Дооел Скопје
« Одговори #2093 на: 11 Декември 2013, 13:02:55 pm »
Промашува и на мојата кола  >:( ...има одредени фелни или растојание на колите кои му прават на сензорот проблем, иначе кај 80% не промашува... Не, ние не полираме

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #2094 на: 11 Декември 2013, 16:37:05 pm »
Здраво,
Имам едно прашање, во ПСС ми ја изгребаа колата со четките за бандажите, и ми рекоа да одам во Џерси да ми ги средат флеките. После тоа ми рекоа дека тие имаат дечко "Доктор" во радишани или незнам каде. Проблемот е тоа што доколку тој ми ја полира со 3М паста, ке двои од останатата боја, па највероватно јас ке си доплатам за цела да ми ја полираат.Моето прашање е дали некој знае како полираат Џерси, да си отидам јас таму директно, а не да одам кај некои доктори по гаражи? Иначе колата е стара 4 години, купена нова Jод салон.
Колку време ке стои пастата, и дали е препорачливо да ја полирам, или да ја оставам како што е?
   Парцијално полирање не ти препорачувам,секако ќе дели сјајот на лакот,имаш една од најспецифичните бои,мек лак,тенок лак,црна.Доколку се решиш за полирање,ти препорачувам правилно да одбереш сервис за тоа.Ретко има во МК што би ја исполирал твојата кола.Пролет е соодветен период за paint corection па потоа полирање,со правилен детаилинг полираното не "држи" ,се отклонуваат оштетувањата на лакот настанати од неправилно перење ,неправилно полирање,оксидација,контаминација,холограми.....и се доведува лакот во фабричка состојба и се заштитува воедно со специјални заштити.Ова како брз одговор,поопширно во темата Полирање возила

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3234
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #2095 на: 11 Декември 2013, 17:50:30 pm »
potpolno se soglasuvam so teen i mozam da kazam deka takov tip na boja i takov tip na lak e stvarno predizvik i toa e tip na boja koja ne prostuva greski na ,MAJSTORI " ;) ;) ako malku zgresi  otide na farbanje hehehehhe

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #2096 на: 14 Декември 2013, 07:12:02 am »
@Dame
@TE-EN
Momci proletva sakam da ja ispoliram mazdava, poso sam bi ja poliral, preporacajte nekoja stvarno dobra pasta, bez razlika na cenata, no da ja ima po skopskiov pazar,sakam i glina da zemam i toa kazete mi, kade i kakva ,sakam i fina pasta i vosoce, baram isklucuvo dobri pasti.
Se raboti za temna plava metalik, za mazda 323f 1995 ,Prilicno neostetena ima sjaj ama sakam da ja osvezam ubavo i ubavo da si e zastitena.
Ocekuvam  pomoshce :D

P.S. @dame - te planiram za hemisko na prolet spremaj masinite :P :D

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #2097 на: 14 Декември 2013, 08:48:10 am »
Za racno poliranje stvarno ne mozam da ti pomognam,glina e odlicen izbor,vosok isto,no poliranje ne znam vsusnost na kakvo poliranje mislis,ako e za masinsko ti ja preporacuvam 3M extra fina.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3234
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #2098 на: 14 Декември 2013, 21:26:15 pm »
ima vreme do prolet mac ima vreme

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #2099 на: 15 Декември 2013, 07:02:33 am »
Za racno poliranje stvarno ne mozam da ti pomognam,glina e odlicen izbor,vosok isto,no poliranje ne znam vsusnost na kakvo poliranje mislis,ako e za masinsko ti ja preporacuvam 3M extra fina.
pa masinski ke ja poliram zatoa baram potocni informacii okolu pasti glini i vosok ako moze ime so slika od prozivodot i po moznost cena