Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 1020766 пати)

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
Одг: Полирање на возила
« Одговори #1455 на: 29 Мај 2013, 17:48:12 pm »
Moze moze :D

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3907
« Одговори #1457 на: 29 Мај 2013, 20:03:45 pm »
Ti kazi prven kako ti se sviga vaka na sliki (ocena od 1-5),  kako ti voocuva tvoeto profesionalno oko (ova svati go kako kompliment ), pa posle jas ke ti kazam , kaj kogo i so koj pasti e polirana i dali racno ili masinski :D

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
« Одговори #1458 на: 29 Мај 2013, 21:04:15 pm »
Дома, рачно :D

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #1459 на: 29 Мај 2013, 21:30:20 pm »
Ко неполирана :D

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3234
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #1460 на: 29 Мај 2013, 23:04:19 pm »
Ti kazi prven kako ti se sviga vaka na sliki (ocena od 1-5),  kako ti voocuva tvoeto profesionalno oko (ova svati go kako kompliment ), pa posle jas ke ti kazam , kaj kogo i so koj pasti e polirana i dali racno ili masinski :D
nemozam da dam ocena posto od slikite ne se gleda nisto konkretno a mislam deka e racno polirana

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6984
« Одговори #1461 на: 29 Мај 2013, 23:16:57 pm »

Прва работа - земи сликни со нешто посаглам.

Втора работа - зошто бараш евалуација и потврда за твојот труд од некој друг? Што, не си сигурен во себе? Сите знаеме дека ти е полирана на рака.

Трета работа - за промена, еднаш направи квалитетен пост. Пример - подготовката ми течеше вака и вака, пред да полирам/восоцирам перев со ова и ова, при полирање користев вакво и вакво средство, нанесував со крпа или посебен апликатор, изолирав/неизолирав пластики и сл.

Четврта работа - земи стави нешто на тоа гумите, вака од сликите изгледаат очајно. Џабе бојата ти е во добра состојба, кога гумите ти се валкани. Исто како ти да си стегнат во костим, а на нозете носиш валкани опинци.

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #1462 на: 29 Мај 2013, 23:34:46 pm »
Prvo: Slikano e so telefon so 2mgp kamera;
Vtoro:Ne baram potvrda na mojot trud ( a ne e moj ), tuku ova e forum i da razmenime idei, iskustva i mislenje;
Treta rabota: Polirana e masinski i toa po sledniot redosled:
Prvo isprana so sampon Sonax Extrime active shampoo 2 in 1

potoa bese iscistena so turtle wax liquid clay bar (iako voopsto nemase potreba od cistenje, na mesta bese probano i so glina, i glinata ostana staklo cista ), mozebi bidejki vo ovie 3 godini redovno e perena x2 nedelno ;)

Sledna faza bese poliranje so Meguiars SwirlX ( pastava definitvno preporacuvam site da ja nabavat, bidejki definitivno gi otsranuva hologramite koj sto nastanuvaat pri perenje na voziloto, duri deluva i dokolku racno ja nanesete, sepak podobro e masinski ;D

I kako krajna faza bese zastitata so nanesuvanje Turtle wax+ptfe vo 2 sloja
;D
Za seto ova bese potrebno nekolku casa i bese plateno 1000 Mkd
Cetvrta rabota: Gumite gi racunam kako potrosen materijal, i zatoa ama voopsto ne se zamaram so niv, deneska edni utre drugi i dnd... ;D ;D ;D ;D

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #1463 на: 29 Мај 2013, 23:38:03 pm »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Вака одма отвара.

п.с. средството погоре - ме интересираат неколку работи: колку чини, од каде може да се набави и дали може да се употребува рачно или исклучиво со машина..?

едит: прочитав за употребата. My bad..
« Последно менување: 29 Мај 2013, 23:48:12 pm Diesel »

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #1464 на: 29 Мај 2013, 23:46:29 pm »
ехее толку сретства,машински полирана и пак ефектот само ко да си ја испрал,ако си фанатик по одржавање на боја само црна,да,тешка е за одржавање,ама ако се пази,најдобар ефект дава

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #1465 на: 29 Мај 2013, 23:46:56 pm »
Sredstvoto ne e moe, znaci go koristi deckoto koj sto ja polirase, vtoro go ima vo Mi-da Skopje, mozes da prasas kolku cini ;D
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1284222-MEGUIAR-S-PRODAVNICA-MI-DA
Mida od pred nekoe vreme se zastapnici za Meguiars proizvodite i oni gi koristat, a voedno i gi prodavaat.
Mozes da go narac i od e-bay.com od tamu e mn evtino, ama mn baraat pederite za isporaka do Mk.
http://www.ebay.com/itm/Meguiars-SwirlX-G17616-Car-Wash-Wax-Scratch-Remover-/110909791303?pt=Motors_Automotive_Tools&hash=item19d2bd1c47&vxp=mtr
Drugo moze da se upotrebuva i na raka i masinski, da ti kazam pravo istite rezultati gi dava i na raka i masinski, jas probab na edno delce racno dodeka ja poliraa kolata i imase rezultat gi snema swirlovite, a dokaz za toa ti e i slednoto video-uzivaj
http://www.youtube.com/watch?v=Pp13dzlYl9I
Mozes i racno, mozes i masinski ;D ;D ;D

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #1466 на: 29 Мај 2013, 23:48:54 pm »
ехее толку сретства,машински полирана и пак ефектот само ко да си ја испрал,ако си фанатик по одржавање на боја само црна,да,тешка е за одржавање,ама ако се пази,најдобар ефект дава
Smichka imase crna bas koga go zimav voa, ama begaj be grobarska mi e crnata boja ;D ;D ;D

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #1467 на: 29 Мај 2013, 23:51:31 pm »
Sredstvoto ne e moe, znaci go koristi deckoto koj sto ja polirase, vtoro go ima vo Mi-da Skopje, mozes da prasas kolku cini ;D
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1285539-POLIR-CENTAR-MEGUIARS-MI-DA-SKOPJE-FORD-MK
Mida od pred nekoe vreme se zastapnici za Meguiars proizvodite i oni gi koristat, a voedno i gi prodavaat.
Mozes da go narac i od e-bay.com od tamu e mn evtino, ama mn baraat pederite za isporaka do Mk.
http://www.ebay.com/itm/Meguiars-SwirlX-G17616-Car-Wash-Wax-Scratch-Remover-/110909791303?pt=Motors_Automotive_Tools&hash=item19d2bd1c47&vxp=mtr
Drugo moze da se upotrebuva i na raka i masinski, da ti kazam pravo istite rezultati gi dava i na raka i masinski, jas probab na edno delce racno dodeka ja poliraa kolata i imase rezultat gi snema swirlovite, a dokaz za toa ti e i slednoto video-uzivaj
http://www.youtube.com/watch?v=Pp13dzlYl9I
Mozes i racno, mozes i masinski ;D ;D ;D

Благодарам.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7663
  • French diamond
« Одговори #1468 на: 30 Мај 2013, 00:26:51 am »
Мене сега ми текна, да му се заблагодарам на ТЕ-ЕН за неговиот совет дека со TW Liquid Clay Bar нема ништо да постигнам, ако пред тоа не ја поминам со бојата со глина т.е кај мене е баш како што кажа тој контаминирана бојата и со ова сретство нема шанси да се спреми за полир/восок.

Меѓутоа јас касно му пишав и веќе сретството ми беше порачано, па сега ќе ми остани за понатаму некогаш можи ќе се најди. За ова се работи поточно

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #1469 на: 30 Мај 2013, 00:27:22 am »
Smichka imase crna bas koga go zimav voa, ama begaj be grobarska mi e crnata boja ;D ;D ;D

море кога ќе ја направиш огледало и не е така гробарска :)