Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 904632 пати)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
Одг: Полирање на возила
« Одговори #1080 на: 09 Јануари 2013, 13:27:25 pm »
Како е правилно нанесување?
стаклото се чисти со топла вода и авто шампон,потоа се пребришива со сува еленска крпа или микрофибер крпа,потоа се чисти стакото повторно со средство за стакло ,по можноста AJAX антистатик(сина боја),се остава 2-3 минути и повторно се пребришува со чиста микрофибер крпа,потоа на апликатор или мф крпа се става од tw средството и се нанесува на стаклото рамномерно без притискање,се остава 2-3 минути и се пребришува со мф крпа,пота се мие стаклото со вода чиста или дестилирана по можност,се суши и се брише повторно со сува мф крпа,повторно се нанесува од tw  средството по предходно опишаниот принцип,се остава да се осуши 3-5 минути,се пребришува со сува чиста мф крпа.Стаклата се подготвени за неверојатно уживање на дожд,најслатко е кога на автоперална ќе гледаат како збунети :) им бега водата од стаклата,не се препорачува потоа бришење на стаклата со средства за стакло,само со еленска или мф крпа да се осушат стаклата без силно притискање на стаклата.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1081 на: 09 Јануари 2013, 14:11:49 pm »
Што пари е ова?

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #1082 на: 09 Јануари 2013, 14:13:04 pm »
300
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен RedScorpio

• Почетник
  • *
  • Пораки: 43
« Одговори #1083 на: 12 Јануари 2013, 02:37:29 am »
Здраво, ме интересира полирањево освен што го враќа сјајот на бојата, која е друга предност? Дали покрива точки од инсекти, гребаници и слично? Сакам да знам кој е ефектот од полирањето, дали има и негативни страни?

поздрав.
Alfa Kiddie

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #1084 на: 12 Јануари 2013, 09:57:32 am »
Здраво, ме интересира полирањево освен што го враќа сјајот на бојата, која е друга предност? Дали покрива точки од инсекти, гребаници и слично? Сакам да знам кој е ефектот од полирањето, дали има и негативни страни?

поздрав.
Негативни страни има ако ја однесеш да ја одработи некој мешетар :) ,точки од инсекти? тоа уште на автоперална треба да се симне,таман работа со полирање да се “покрива“,следното перење ќе се појаваат неправилностите,со полирање треба да се одстранат неправилностите на лакот,тоа се вика corection paint ,врајќање сјај на избледен лак е уште посложен процес,на првите слика јасно се гледаат придобивките од полирањето или “ефектот“ а на вториве слика ,исто јасно се гледа позитивната страна од полирањето

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1473
  • VOLVO C30
« Одговори #1085 на: 12 Јануари 2013, 15:57:16 pm »
lelelelele mori majko haubata :D isto ko mojata da ja gledam :D :D bravo TE-EN

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #1086 на: 26 Јануари 2013, 13:52:37 pm »
Eve kako drzi vosokot na vcerasniot dozd i posle 2 meseci od negovoto nanesuvanje

pocna da se stemnuva pa zatoa slikite se malku temni i so druga nijansa na boja

;D ;D ;D ;D

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5205
« Одговори #1087 на: 29 Јануари 2013, 14:15:43 pm »
Ме интересира зошто на пример на Turtle wax color restore пишува дека се нанесува полирот се остава да се исуши а после се брише?

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #1088 на: 29 Јануари 2013, 14:16:51 pm »
Секој полир се нанесува на тој начин,никој не се брише одма. Восок и полир паста не е исто.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Присутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #1089 на: 29 Јануари 2013, 14:20:52 pm »
Нели при полирање со полирка не се остава да суши? Тоа ме збуни? Или на пример може да гонанесам ова па со полирка после пребришувањето да оди

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #1090 на: 29 Јануари 2013, 14:27:52 pm »
Kога ќе го нанесеш полирот(на било кој начин) се остава да се исуши(да побеле,колку е тоа можно зависи од бојата на полирот нели),а потоа при бришењето треба да се ствара како кредаста прашина.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Присутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #1091 на: 29 Јануари 2013, 14:29:20 pm »
Значи дека и машински да го нанесуваш се остава да исуши?

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #1092 на: 10 Февруари 2013, 10:58:33 am »
odvaj cekam da se stopli pa da mu napravam eden kompleten tretman na moeto novo milenice

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #1093 на: 10 Февруари 2013, 13:53:25 pm »
Значи дека и машински да го нанесуваш се остава да исуши?
било како да нанесуваш восок,мора да одстои неколку минути да се осуши,временски различно е од восок до восокмнекои восоци се пребришуват одма,некои стојат и до 24 часа пред да се обришат,конкретно нашиве што се нудат на пазарот се оставаат 15-30минути,впрочем самиот при визуелен преглед или допир со прстот можеш да увидиш кога е спремен за пребришување восокот.Машински восок или силант се нанесува само со DA polisher,никако со ротациона полирка,и исто така може да се пребрише после сушење само со DA polisher  на кој е прикачен специјален pad со микрофибер,тоа за побрзо,впрочем јас лично преферирам рачно нанесување со техника дланка или апликатор.Полирање е сосема друг термин од восоцирање .до крај видеото за да се погледне нанесувањето на восок со дланка техника http://www.youtube.com/watch?v=8ncU2TDOukI

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #1094 на: 10 Февруари 2013, 14:13:20 pm »
odvaj cekam da se stopli pa da mu napravam eden kompleten tretman na moeto novo milenice
Па представи го да го видиме сите :)