Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 902647 пати)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
Одг: Полирање на возила
« Одговори #990 на: 28 Октомври 2012, 00:14:04 am »
Се осеќаше дека кровот а посебно хаубата, беа многу груби на допир, едноставно не лизга крпата како по страните. Ама нема толку беа финансиите и морав да си го напрам барем кефот само со ова. А инаку тие сретства шо ги наброја, ќе ме коштаат исто како да сум ја донесол кај тебе, а ќе биди далеку полошо сработена од мене  :D
п.с Ксантијата е скроз иста како сликите на google шо се од beading  :)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #991 на: 28 Октомври 2012, 07:48:09 am »
Ok,bas mi e milo sto dobro si ja razrabotil temata,se gleda deka mnogu si naucil,na moe zadovolstvo e ova sto go vidov i ova sto go procitav od tvoive postovi.Tie na google slikite se po moe od visokokvalitetni vosoci dobieni,ako pogoduvam Victoria concuers ili swisswax ....no veruvaj TW+ptfe e ramo do ramo so niv po prasanje na dolgotrajnost,edinstveno e poslab na refleksija i sjaj,toj na mojata kola e dosta falen vo USA i sakav prvo da go testiram na nasite klimatski uslovi pa da kazam objektivno mislenje ili preporaka.Vo sekoj slucaj povtorno ke kazam deka me raduva faktot sto kaj golem del od forumasite svatija sto znaci vosociranje i kolku golema zastita pruza vrz lakot i negovata trajnost i sjaj.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #992 на: 28 Октомври 2012, 08:27:05 am »
http://euro-stil.com.mk/proizvodi/sredstva-polituri-sprej-samponi-restavratori-korektori/polir-pasta-so-vosok.html   so toa sto nikogas nemoze racno da se izraboti kolata kako sto treba no ova e dobro za merak ,eftino i da se postigne nesto optimalno 

Вчера исполирана колата со предложенава паста, резултати и тоа како видливи, искрено очекував и повеќа ама изгледа премногу очекував. Раце ми паднаа 4 саати ја полирав. Нареден викенд мојата ке ја полирам , од неа ке има слики.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #993 на: 28 Октомври 2012, 09:30:57 am »
za stvarno dobri rezultati treba masinsko poliranje vo poveke fazi  :D :D :D :D :D :D i iskreno toa kaj mene trae okulu 8-10 saati

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #994 на: 28 Октомври 2012, 21:55:03 pm »
A sto mislite sto e podobro nano lack zastita

http://www.youtube.com/watch?v=owKQWT3bzm4
ili polymer zastita

http://www.youtube.com/watch?v=wOBVqD55ddY&feature=endscreen&NR=1
ili pak sepak najdobro e da se zadrzime na standard vosocite.
Edit: Ako moze Te-en ili Dame edno nakratno ama detalno obajsnuvanje na razlikite megu ovie 3 :D

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #995 на: 28 Октомври 2012, 22:32:10 pm »
Toa treba da gi prasas strucnjacite za tie proizvodi.Mene licno ne mi se poznati ovie proizvodi zatoa no comment za ovie proizvodi.Ako baras moe mislenje za najdobra zastita e Wolf's hard body wrap  ;)

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #996 на: 29 Октомври 2012, 12:41:22 pm »
za stvarno dobri rezultati treba masinsko poliranje vo poveke fazi  :D :D :D :D :D :D i iskreno toa kaj mene trae okulu 8-10 saati

Машинско се прави на постари коли или и на нови? Пошо сакам да ја заштитам зимава на инсигниата ама некој ми спомна дека полирањевсе правело на стари фарби за да светнат

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #997 на: 29 Октомври 2012, 12:44:23 pm »
Полирањето се состои од неколку етапи т.е. има градација на пастите кои се користат. За нови возила каде што не е потребно да се враќа сјајот на бојата туку само да се тргнат површинските гребаници и холограми не се почнува со абразивни пасти туку се полира само со фини и потоа се заштитува бојата со восок. Така да слободно можеш и нова боја да полираш.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #998 на: 29 Октомври 2012, 12:47:27 pm »
Ако е така нека ми пратат цени за машинско по пп, пошо имам ја едно сонакс специјално за црна боја ама не сум сигурен точно дали знам а работам. Значи цена за фино и заштота со восок

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #999 на: 05 Ноември 2012, 14:59:53 pm »
Eve sliki od esenskoto poliranje kaj Baze petelot ( na Sportex komsijata ) vo Veles:

;D ;D ;D ;D

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #1000 на: 07 Ноември 2012, 11:05:26 am »
Машинско или рачно?и што употребил ако сакаш сподели со нас од средства,каква заштита има сега лакот одоздола,дали е ова есенска заштита или директно на зимска,нашево време испадна дека има две годишни времина,лето и зима :) и тешко е да се одбери заштита според временскиот период бидеќи не знаме какво ќе биде времето утре па не за наредниот период :)

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #1001 на: 07 Ноември 2012, 16:04:16 pm »
Vaka sega nz kakva zastita se narekuva ova (esenska, zimska, ili letna ), megutoa mozam da kazam so sto se rabotese na moe baranje i kolku bese cenata na ova poliranje i kolku bese vremeto na izrabotka:
-Znaci prvo voziloto bese isprano so sonax extrime samphoo (so moj sampon vo avto peralna, ne od nego, bidejki deckoto si raboti pred zgrada, i nema uslovi za negovo licno perenje, pa poradi toa site koli kaj nego se nosat prethodno isprani i suvi )

potoa kako prv cekor bese naneseno meguiars swirl x remover

kako vtor cekor bese naneseno sonax extrime wax 1

i kako tret cekor na krajot za besprekorna zastita i sjaj bese naneseno turtle wax nano speed wax

Se se rabotese racno so sonax sunger za nanesuvanje na polir pasti i vosoci

i site polir pasti i vosoci bea prebrisani so mikrofiber krpa za poliranje Sonax

Izborot na sredstvata bese moj, sekako vo konsultacija so Baze i otrpilika za seto ova da se izraboti bese potrebno okulu 4h i bese plateno 600 MKD. ;D ;D ;D

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #1002 на: 07 Ноември 2012, 21:45:22 pm »
No comment ,немам врска со рачно полирање,средствата од TW и Meguiars  се врв,карнауба па нано восок одозгора,добра заштита е тоа,со здравје да ја презимиш зимата,ако попушти восокот есенва ,нанеси уште еден слој од наното на желката за зимата.

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #1003 на: 07 Ноември 2012, 22:25:29 pm »
Slusaj negovata preporaka bese da se odi so programta na 3M, potocno so:
3m swirl and strach remover kako prv sloj

3m performance finish kako vtor sloj

i 3m quik wax kako vtor sloj

Ali jas sakav da gi izmesame sredstvata (koga veke imame moznost) i od druga strana 600mkd ne se koj znae koja para, pa da ne se napravi uste edno poliranje za nekolku meseci ;D ;D ;D
Edit: Ti vaka kako professional auto detailer sto mislis kako ti stoj od slikite, dobro li e ispolirana i dobar li sjaj ima (kako za racno poliranje ) ;D ;D ;D

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #1004 на: 07 Ноември 2012, 23:06:01 pm »
Ако ти си задоволен тогаш останатите коментари се излишни,за коментари добро или лошо се потребни слики од before  и after corection paint или 50/50 ,за сјај на лакот е доволно и еден слој восок ,било каков :),a 3M Hoby колекцијава е одлична,за жал кај нас уште неможат да се свестат застапнициве за 3М дека треба да ја прошират програмата и средствата да им бидат на дофат на сите љубители на home made рачно полирање и нега на своите автомобили :).Сега после ова треба да ја негуваш заштитата,т.е. да не ја миеш колата со јаки средства ,користи исклучиво шампони на кои во декларацијата пишува save wax.
Еdit:благодарам за епитетот professional auto detailer ,тогаш јас би ти препорачал професионално машинско полирање и восоцирање некогаш да направиш и да спорeдиш потоа,јас знам дека ти добро си запознат со темава и си можел 600 денари да ги вложиш во средство и сам да ја сработиш оваа работа,за рачно полирање може секој сам само треба желба и малку повеќе труд и help од другари за тријање по лакот :)