Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 902767 пати)

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
Одг: Полирање на возила
« Одговори #975 на: 25 Октомври 2012, 12:06:46 pm »
ТЕ-ЕН ми треба совет од тебе или од секој оној кој сам си ја има полирано колата.

Викендов сакам сам да си ја исполирам мојата кола а и колата на другарче (ради неговата ќе ја полирам и мојата, на глава ми се качи)
Колите се едната е Вектра Ц тегет металик, другата Голф 5 црн металик.

Каква паста да купам, а да биде една и за двете коли? Дали да ставам восок после полирањето? Какви сунѓери и крпи да земам?

Ќе полирам рачно и сам, дома во гаража, Значи ми треба совет која е најдобра да ја кажам аматерска паста со која ќе можам д аполирам рачно и да даде најдобри резултати според тебе. знам дека нема да биде ни од далеку како машинско полирање, ама кеиф ни е да утепаме еден ден околу колите.
http://euro-stil.com.mk/proizvodi/sredstva-polituri-sprej-samponi-restavratori-korektori/polir-pasta-so-vosok.html   so toa sto nikogas nemoze racno da se izraboti kolata kako sto treba no ova e dobro za merak ,eftino i da se postigne nesto optimalno 

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7218
  • French diamond
« Одговори #976 на: 25 Октомври 2012, 17:56:45 pm »
Денес нанесен втор слој од TW, и спремна ќе ги чека врнежите најавени за од Сабота  :)

сликите се од мобилен, сликани во 5 сатот... во живо е much better  :D

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #977 на: 25 Октомври 2012, 18:13:27 pm »
n1kola користиш turtle wax ptfe,дали си задоволен од него и дали е тежок за работа

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #978 на: 25 Октомври 2012, 18:21:55 pm »
За сега е супер, задоволен сум, а и неможам да не бидам пошто ми го препорача TE-EN, а тој знае што е најдобро. За сјај е ок, ама за заштита е екстра, при перење таман сум ја испрскал, дури ја соберам водата од чешмата колата се исушила(одма бега водата)  ;D Првиот пат беше малце тежок за пребришвање, ама нема гајле не е до толку. Вториот пат беше боза.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #979 на: 25 Октомври 2012, 20:17:07 pm »
 ;) ;) ;) ;) ;)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #980 на: 26 Октомври 2012, 21:34:00 pm »
Денес нанесен втор слој од TW, и спремна ќе ги чека врнежите најавени за од Сабота  :)

сликите се од мобилен, сликани во 5 сатот... во живо е much better  :D
одлично сработено,гледам и си внимавал на лајсните не си офлекал,треба да се внимава при восоцирање со тврди восоци на црните лајсни,браво,и хаубата добила одлична рефлексија,сега со два слоја можеш ти гарантирам цела зима раат да спијаш,ај некое сликче после дожд сликни,гледам дека знаеш добро да сликаш моменти,да видат останатите членови каков beading се добива после два слоја тефлонче :)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #981 на: 27 Октомври 2012, 13:52:37 pm »
Еве некоја слика од денешниот дожд. Незнам дали е добар beading - от и каков треба да биди, ама се надевам дека кај мене е задоволителен.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #982 на: 27 Октомври 2012, 15:19:25 pm »
Jas kolku sto se razbiram ne e bas najdobar, ama zadovolitelen sekako deka e. Za dobar beading treba site kapki da bidat so ista forma i ista golemina, dodeka kaj tebe se poveketo razlicni, posebno tie na krovot site ti se nekako vo nepravilna forma :D
Eve ti primeri kako treba da izgledaat kapkite od dozd na pravilno vosocirana kola

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #983 на: 27 Октомври 2012, 15:55:52 pm »
абе роци ти колава ја возиш,или само ја переш? :D

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #984 на: 27 Октомври 2012, 18:48:22 pm »
Abe ne se vie sliki od mojata kola xaxaxxa ;D ;D ;D

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #985 на: 27 Октомври 2012, 18:53:48 pm »
да де знам
али и за твојава,експерт си за перење полирање итн. :D

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #986 на: 27 Октомври 2012, 19:09:33 pm »
Ok,kaj nego e slab bideki predhodno ne e polirana ni lakot ne e iscisten so clay bar,problem nema,zastita e odlicna,no sledniot pat na prolet ke napravis detalno cistenje i teflon odnovo,za super beading kako na predhodnite sliki lakot treba da bide vo besprekorno cista sostojba.

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #987 на: 27 Октомври 2012, 19:17:50 pm »
да де знам
али и за твојава,експерт си за перење полирање итн. :D

Se trudime se trudime :D

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #988 на: 27 Октомври 2012, 20:11:07 pm »
Да како шо кажа те-ен немаше претходно чистење на лакот т.е немав пари за да ги купам и тие работи, па се решив директно восок да нанесам. Колку ќе заштити толку, поарно е од ич... а за следната зима, и за да изгледа како на сликите се знај шо треба, патот под тркала и дирек Прилеп, се надевам дека така и ќе биди следната година.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #989 на: 27 Октомври 2012, 21:21:33 pm »
Да како шо кажа те-ен немаше претходно чистење на лакот т.е немав пари за да ги купам и тие работи, па се решив директно восок да нанесам. Колку ќе заштити толку, поарно е од ич... а за следната зима, и за да изгледа како на сликите се знај шо треба, патот под тркала и дирек Прилеп, се надевам дека така и ќе биди следната година.
Не мора директ ПП,набави си глина и полира паста,па исчисти го лакот,потоа исполирај и дупло подобар beading ќе добиеш,но во секој случај и вака ќе ја пребродиш зимава,ете се обелодини тоа што го повторував како папагал во темава,гледаш и самиот,каде што контаминацијата најмногу се насобира,таму е најслаб beading ,кров и хауба,од страна изгледа прилично солидно.Ќе биде подобро наредниот пат.
Еве тука неколку слики од тестирање на HD UNO POXY силант и видео од water sheeting http://www.youtube.com/watch?v=YyA4dqgYuEY&list=UUyhB5Yxe_k5n_le9rsfYjFA&index=3&feature=plcp