Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 905724 пати)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
Одг: Полирање на возила
« Одговори #765 на: 01 Август 2012, 18:28:02 pm »
Дечки, двете десни врати на голфчето се изгребани од гранки :(  на соце, убаво си се приметуваат линии долж вратите...

Е сега, мора целата кола да се полира нели ? Колку чини тоа ?

Еве, ова е колата. Појма немам како иде полирањето, ај упатете ме што и од каде да купам за да ја средам цела една страна...
Нема ли да двои полираната страна од остатокот ?
« Последно менување: 01 Август 2012, 19:13:50 pm Спенсер »

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #766 на: 01 Август 2012, 20:29:45 pm »

Ja миев колата, и после заврна. Искачам надвор да видам ретровизорот и гледам Проклето фантастична светлина... Па земав восок К2 и после дождот ја поминав со восоче. Да не излезе џабе миењето дека било.  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #767 на: 01 Август 2012, 20:34:13 pm »
Eve go Picantoto pominato so turtle speed wax high gloss:

Edit: Slikite se slikani so 1.3mp kamera i zaradi toa nemoze da se dolovi momentot i refleksijata na kolata,ali jas sum zadovolen od sredstvoto i sjajot koj sto go postignuva ;D ;D ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #768 на: 01 Август 2012, 20:38:28 pm »
Пред некое време приметив дека на кровот имам една точка, можеби и малце поголемо од точка, избелена боја. Предпоставувам дека или некој ми фрлил петарда или цигара, приметувам како да се шири.

Има спас  ??

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #769 на: 01 Август 2012, 20:40:47 pm »
Не е од лањо!?

Отсутен Тања ˚͜˚

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 86
« Одговори #770 на: 01 Август 2012, 20:40:58 pm »
Mislam deka moze da se sanira toa isto kako  i izmet od ptica, ama zatoa ke moras da pocekas te-en da ti odgovori ;D ;D ;D

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #771 на: 01 Август 2012, 20:58:16 pm »
Cuore Sportivo bi trebalo da moze da se sredi ako si od skopje pomini ke te posovetuvam ke vidam i ke ti sto treba i moze da se napravi roci bravo odlicen izbor na vozilo i odlicno zavrsena rabota a za spenser nema da dvoi nema da se razlikuva ama ne e loso posle poliranje na stranata da se pomine cela so vosok

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #772 на: 01 Август 2012, 21:10:33 pm »
Kazi tocno kaj se naogjas dame.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #773 на: 01 Август 2012, 21:20:38 pm »
Пред некое време приметив дека на кровот имам една точка, можеби и малце поголемо од точка, избелена боја. Предпоставувам дека или некој ми фрлил петарда или цигара, приметувам како да се шири.

Има спас  ??
не дај боже да е од цигара и од петарда,моето искуство вели дека во тој случај за скоро време ќе се прошири уште малку и ќе пукне лакот на тоа место,потоа ќе почне да се лупи,велам на невидено не дај боже,прво се зема во предвид најлошото,Даме нека ја види и ќе донесе заклучок,тешки само да е флека,ама флека не се шири.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #774 на: 01 Август 2012, 21:23:41 pm »
@Roci секоја чест,и на 1.3 се гледа рефлексија,кога на светла боја акрилна има такава рефлексија преку 1.3 камера,во живо можам да замислам како изгледа,сега одржувај го и по некое време освежи го повторно со истиот восок,па на есен симни го сиот и повтори ја процедирата да ја спремис за да ја презими зимата,браво :)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #775 на: 01 Август 2012, 21:29:58 pm »
Дечки, двете десни врати на голфчето се изгребани од гранки :(  на соце, убаво си се приметуваат линии долж вратите...

Е сега, мора целата кола да се полира нели ? Колку чини тоа ?

Еве, ова е колата. Појма немам како иде полирањето, ај упатете ме што и од каде да купам за да ја средам цела една страна...
Нема ли да двои полираната страна од остатокот ?
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
а зошто да не ја исполираш цела и да си ја освежиш бојата,вака и на слика изгледа доста котаминиран лакот,фини пасти треба,погруба само за гребнатинките и на крај восоцирање,и онака да се исполира цела страна само нема да дели бојата,но имај во предвид дека ќе свети повејќе лакот на таа страна,значи сигурно е дека бојата нема да дели,но ќе дели сјајот,ќе подигнеш рефлексија на едната страна и ќе посакаш да свети и осатнатиот дел од колата исто. :) мислам дека ќе се договорите со Даме за цена,нема да боли :)

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #776 на: 01 Август 2012, 21:47:38 pm »
ne sakav da recam ama lakot puka i se siri samo ako e izgoren i zatoa spomnav  da pomines da vidam za sto se raboti mozebi ke ima nekoj spas barem da ne se siri i da se zastiti inaku se naogjam vo novo lisice kaj sto se pravat novite zgradipozadi benziskata

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #777 на: 01 Август 2012, 22:02:27 pm »
@Roci секоја чест,и на 1.3 се гледа рефлексија,кога на светла боја акрилна има такава рефлексија преку 1.3 камера,во живо можам да замислам како изгледа,сега одржувај го и по некое време освежи го повторно со истиот восок,па на есен симни го сиот и повтори ја процедирата да ја спремис за да ја презими зимата,браво :)
Ne e akrilna bojata, tuku e nesto slicno kako metalik, basic mislam mi rekoa, znam ednas koga prasuvav so cena e bojata, mi kazaa deka akrilnata e okulu 2500, a basicot i metalikot se so ista cena i se okulu 5000 den za 1l boja. Kolku sto pamtam mi rekoa deka i ova e boja+lak kako kaj metalikot, samo sto nemalo metali da svetat kako tockicki na sonce ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #778 на: 01 Август 2012, 22:11:40 pm »
Дефинитивно е од запаливо средство, приметливо се шири. Даме се гледаме од понеделник.

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #779 на: 02 Август 2012, 10:02:40 am »
roci definitivno e akrilna veruvaj rabotev vo kia i gi znam site nivni boi modeli i mislam i deka go znam i ova kolice  heheheh