Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 902594 пати)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
Одг: Полирање на возила
« Одговори #750 на: 30 Јули 2012, 11:28:18 am »
Mnogu tezok e turtle wax+ptfe za premackuvanje, jas si koristam samo speed vosoci i za 15 min sum gotov so cela kola ;D ;D ;D

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #751 на: 30 Јули 2012, 12:38:22 pm »
@Falanga, Чувај го, пред зима пак премачкај го, и следната пролет пак, не старее, а добар е :)

Не знам дали ќе можам пак, раце ми отпаднаа... сам дефинитивно никако...
Сигурен си дека нема да се исуши?
:D :D :D.... So si nezeeeen

Zamisli mojata procedura
1.Perenje brisenje
2.So ICE clay-barot cistenje
3.Povtorno mienje,brisenje
4.Pa so ovoj polir Simo so go postira
5.I na kraj so ICE-liquid wax
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #752 на: 30 Јули 2012, 12:43:38 pm »
Абе не можам да се рамнам со алфиста.. :)

Отсутен simplyclever

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 139
  • Skoda Simply Clever
« Одговори #753 на: 31 Јули 2012, 03:04:20 am »
Дали со оваа паста ќе може да се исплира Спарк и Фабиа??? Дали ќе е доволно количински?
http://euro-stil.com.mk/proizvodi/sredstva-polituri-sprej-samponi-restavratori-korektori/polir-pasta-metalik.html

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #754 на: 31 Јули 2012, 07:58:39 am »
И тоа по два пати..

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #755 на: 31 Јули 2012, 13:21:15 pm »
Mnogu tezok e turtle wax+ptfe za premackuvanje, jas si koristam samo speed vosoci i za 15 min sum gotov so cela kola ;D ;D ;D
posebno vo zesko vreme,sekundarno susi,ti treba orbitalna polirka za prebrisuvanje,racno ke crknes i ke napravis mnoooooogu swirlovi.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #756 на: 31 Јули 2012, 13:22:21 pm »
@Falanga, Чувај го, пред зима пак премачкај го, и следната пролет пак, не старее, а добар е :)

Не знам дали ќе можам пак, раце ми отпаднаа... сам дефинитивно никако...
Сигурен си дека нема да се исуши?
:D :D :D.... So si nezeeeen

Zamisli mojata procedura
1.Perenje brisenje
2.So ICE clay-barot cistenje
3.Povtorno mienje,brisenje
4.Pa so ovoj polir Simo so go postira
5.I na kraj so ICE-liquid wax
aaaaaaaaa nekoja slika pls,dajte be decki sto ste skrzavi,sliki sliki

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #757 на: 31 Јули 2012, 13:24:21 pm »
Дали со оваа паста ќе може да се исплира Спарк и Фабиа??? Дали ќе е доволно количински?
http://euro-stil.com.mk/proizvodi/sredstva-polituri-sprej-samponi-restavratori-korektori/polir-pasta-metalik.html
ako pravilno nanesuvas,sto pmalku toa podobro,odnosno vo sto potenok sloj toa podobro,ovde vazi praviloto#malkuto e mnogu#,imas za uste mnogu poliranja t.e. vosociranja :)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #758 на: 31 Јули 2012, 13:35:03 pm »
Веројатно тука е најсоодветно да ги ставам сликите. 1 слика вреди 1000 зборови (2000 пцости):

@следниот пат водобрусен сусијат 2500,па 3000,нежно без голем притисок,избруси ја таа линија,машинско полирање на цело крило со груба паста,фино полирање,потоа со колор меџикот,оставиго да се осуши како во упатството,пребриши и восок одозгора.Погледни ја гребнатинкава,на керамички лак,не може добро да се долови на слика гребнатинката бидејќи е сива бојата,но во живо е гррррррррр,   ,потоа на видеово предна десна совозачка врата,дали ја има?на 2мин 43 сек  http://www.youtube.com/watch?v=TAlQlM-UtcE&list=UUyhB5Yxe_k5n_le9rsfYjFA&index=1&feature=plcp , не плашисе од брусна хартија 2500 и 3000 не може да наштетат на лакот,доколку цело возило не се бруси,тогаш се симнува голем дел на лак,тоа не е препорачливо,а за вакви санации нема друго освен овој процес и фарбање. :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #759 на: 31 Јули 2012, 13:42:11 pm »
aaaaaaaaa nekoja slika pls,dajte be decki sto ste skrzavi,sliki sliki
НемаТ слики друже. Ајде нареднава недела кога ќе ја перам ќе направам снимки како се лизга водата од восокот :D

Отсутен simplyclever

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 139
  • Skoda Simply Clever
« Одговори #760 на: 31 Јули 2012, 13:57:18 pm »
Фала многу ТЕ-ЕН за советот,ајде па и од спаркот и од фабиата ќе има слики четврток петок

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #761 на: 31 Јули 2012, 19:39:15 pm »
 ;D ;D ;D

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #762 на: 31 Јули 2012, 21:48:31 pm »
Браво,значи на форумов му фали уште тоа,слики ,слики,сликајте,документирајте,правете од некоја работа што сте ја направиле на вашата кола DIY,сликајте го beading wax и water sheeting,50/50 слики со аплициран восок,before и after,верувајте со тоа ќе го направиме форумов и темиве поинтерсни и за надворешни гости и ќе го доближиме до врвните форуми низ светот и европа.rakun4e одлична рефлексија,на втората слика смета подарокот птичји кој се вгнездил во лакот,но тоа е тоа,такви бенки има и мојата кола,не се секирај многу околу тоа,кога ќе бидеш во можност потроши пари за TW Black box,го имам ,го пробав на црна кола и можам да кажам дека досега нема подобро нешто произведено некоја друга фирма лек за црна боја,не трае долго,но еден box ти е доволен за две години одржување на саемски изглед на црните бои.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #763 на: 31 Јули 2012, 23:45:47 pm »
dobro sredeno bravo

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #764 на: 01 Август 2012, 02:01:50 am »
Te-en тоа птичјиот подарок нерви ми искина. Два дена по ред маме и еба*ја чавките кај сатот кона лаксативи да се  :D Двете вечери во 2 - 3 сатот кога се враќав дома цревото и ги миев подароците, но ете за жал остана ова. Пробав со тоа сонаксот да го отстранам, раце ми паднаја од триење и џабе... Нека си стои за успомен.
Друго, сјај си има лакот, но имам многу swils и некои гребаниц, плаче за третман кај тебе... Ќе ти пратам слики нешто да видиш и да кажиш како да постапам пред третман, па до крајов на летово си викам да поминам до кај тебе, па потоа ,одржување да остане како што ке ја земам од кај тебе  ;)  :)