Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 903003 пати)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Одг: Полирање на возила
« Одговори #675 на: 30 Јуни 2012, 11:28:55 am »
Mislam deka nemalo potreba posle Claybar-ot da ja mies so sampon tuku samo da isplaknes so voda.

A za Swirl marks lek samo profi poliranje.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #676 на: 30 Јуни 2012, 11:40:02 am »
Епа можеше и само со вода али te-en ми рече препорачливо е со шампон :P

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #677 на: 30 Јуни 2012, 12:18:29 pm »
Супер изгледа Цитроенчево!
Еве јас да кажам за мојов Цитроен...
Првин го поминав со Clay Bar, па ја измив колата со шампон и после сушење почнав со turtle wax + ptfe..и да ви кажам искрено све ме боли денес. ТЕ-ЕН кажа дека е тешко за пребришување ама јас се излажав себеси :D на моменти ти доаѓа да прекинеш со пребришување и да ја оставиш колата :D ... но после тоа кога поминуваш со прсти на бојата имаш чуство дека е како бебешко газе хахаха ... јас сум задоволен но морам да напоменам дека останаа swirl marks и после користењето на клеј бар и птфе.
Лево е поминато со clay bar и turtle + ptfe а десната страна само со clay bar

еве сум на пауза и не можев да не видам што има ново на форумов,самиот се зачуди што можеш сам да сработиш за твоето возило,сега после 72 часа исперија повторно колата без чистење со clay bar,и нанеси уште еден слој TW+PTFE ,па сподели ги со нас радостите.разликата од 50/50 е повејќе од очигледна,знам како е чувството кога ќе пребришеш дел од тефлонот и кога ќе излезе сјајна и мазна површина,со секој дел што го пребришуваш се повејќе се воодушевуваш,забораваш на маката,ама со лесно ништо не бива добро.А за swirls marks ке мораш да се помириш со тоа прашање,црна кола боледува од неизлечива болест која се вика swirls marks i hologram,и после полирање за кратко време ќе се појават повторно,задоволството кратко ќе трае,заштитувај вака се додека можеш,кога ќе станат подлабоки тогаш едно машинско профи полирање и повотрно истата постапка ќе ја тераш,еве сега ни е достапен и TW Black box,нема повејќе што да се секираат сопствениците на црхи автомобили  ;)

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #678 на: 13 Јули 2012, 14:22:28 pm »
сакам препорака да ми дадете со што да го исчистам браников и прагчињата напред има како мрсно од гумите што прскаат и црни точки( некои нема ни да се исчистат застоа што има пацки од камчиња) а со перење не сака а колата е стара 10 месеци и перена е правилно со квалитетни шампони, крпи, вап, течен восок и се што си треба

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #679 на: 13 Јули 2012, 14:36:54 pm »
Ќе си земеш Tar remover во зависност од тоа што бараш има поефтини (К2 Арексонс) и поскапи (Желка Сонакс) и тн и ќе си излезе се.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1473
  • VOLVO C30
« Одговори #680 на: 13 Јули 2012, 21:51:42 pm »
a ovaaa 3M pastata ovde vo MK dali se prodava nekade ?

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #681 на: 13 Јули 2012, 23:11:51 pm »
se prodavaat poveke vidovi na 3m pasti kaj nas [a ima i dosta sto gi nema ]koja ti treba i za sto ???

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • VOLVO C30
« Одговори #682 на: 13 Јули 2012, 23:37:20 pm »
pa treba denovive da ja poliram alfata,imam polirka,no mi se potroshi pastata,a koristam dolgo vreme Turtle Wax,a ednash ja probav edna pasta pojma neam shto firma beshe,znam deka beshe vo limena konzerva so crvena etiketa,podobra osven Turtle Wax pasta,dali ima nekoja druga pasta shto ke drzi podolgo vreme sjaj **OSVEN 3M** dajte sovet....  polirkata e slichna kako ovaa http://static.kupindoslike.com/masina-za-poliranje-auta_slika_O_1122813.jpg

Отсутен Tuning

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 126
« Одговори #683 на: 13 Јули 2012, 23:51:23 pm »
so taa polirka samo mozes da naneses crveno kapace na 3m inaku 3m pastite se za profeionalna upotreba i so eden vid pasta nemozes da zavrsis rabota(tvojata polirka se vika ekscentar)a za 3m se koristi polira na koja se podesuvaat obratite i za sekoja pasta se stavaat razlicni sungeri

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #684 на: 14 Јули 2012, 10:52:15 am »
so taa polirka samo mozes da naneses crveno kapace na 3m inaku 3m pastite se za profeionalna upotreba i so eden vid pasta nemozes da zavrsis rabota(tvojata polirka se vika ekscentar)a za 3m se koristi polira na koja se podesuvaat obratite i za sekoja pasta se stavaat razlicni sungeri
го потпишувам ова,црвеното кашаче на 3М е glaze,со оваа полирка можеш да гланцаш само восок,одкако ќе се осуши,да не се мачиш рачно,што боја ти е алфата???????Ako сакаш да ја светнуваш само ,продолжи да го користиш восокот на TW желката,одличен е,како и сите нивни производи,за со 3М пастите ит треба одлична и професионална полирка,падови,подлошки,и еден куп останато опрема како би направил еден чекор почетнички сам,и мораш да научиш која паста со кој сунгер иде,на кои обртаи се гори пастата,и ...................

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • VOLVO C30
« Одговори #685 на: 14 Јули 2012, 18:10:27 pm »
@TE-EN ... da me ubiesh neznam ni jas koj broj e bojata,se rabotti za ova http://forum.carclub.mk/index.php/topic,495.30.html
znachi naj ubavo ke mi bide da si ja zemam zelkata,i taka se pokaza dobra

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #686 на: 15 Јули 2012, 14:19:19 pm »
i za sekoja pasta se koristat razlicni obrtai :) ,3Mfc ili fc+ 1500-2700,3M extra fina 1200-1700 i 3M ultrafina ili antihologramska od 600-1200 obrtai,pomalata vrednost e pocetna za raznesuvanje na pastata,se iskacucvas do poslednata zadadena vrednost i ja sogoruvas ili i pravis burning na pastata se dodeka na sungerot i na panelot na koj rabotis ne ostane nu malku pasta,poliras nadole so prvata zadadena vrednost na obrtai,i najcest metod koj se koristi pri poliranje e Zenith metod,pri cuting na lakot ne e bitno kakava polirka imas i kolku pari kosta,vazno e da ima raspon od 1200-3000 obrtai,primer mojata e 3000 denari i pocnuva od 1500-5000 obrtai,predovolno za eden cut na bilo koj lak,no nedovolno za temni boi,za koi e neophodno da imas uste edna koja raboti na obrtai od 600 pa nagore,ili uste podobro ako e dual action polirka,ili orbitna polirka so potenciometar,normalno ni edna od niv ne raboti sama ,eve eden odlicen test na polirki i videte koj e pobednik http://onlineforum.meguiars.co.za/index.php?page=Thread&threadID=872 ,Tuning sekoja pocit za Rupes sto ja imas , jas ja nemam,no zatoa imam Makita BO6040 ,koja e podobra od RUPES,duri i FLEX-ot sto go imam pogledni na testot deka e poslab od Makita.

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
« Одговори #687 на: 15 Јули 2012, 15:16:41 pm »
Што мислите за полирките на sparky ?

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #688 на: 15 Јули 2012, 20:02:16 pm »
Некоја полир паста за скутерот полирање да ми препрорачате ???
Ќе порачам од тука http://euro-stil.com.mk/proizvodi/sredstva-polituri-sprej-samponi-restavratori-korektori +100 ден испорака е...
Или пак кажете некој друг сајт со порачување преку нет (ама да се плаќа кога ќе дојди производот)...

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
« Одговори #689 на: 15 Јули 2012, 20:31:01 pm »
Јас го полирав скутерот со http://euro-stil.com.mk/proizvodi/sredstva-polituri-sprej-samponi-restavratori-korektori/polir-original-300ml.html и излезе супер за тие пари :)