Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 903891 пати)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Одг: Полирање на возила
« Одговори #570 на: 08 Јуни 2012, 16:24:15 pm »
Хахахахаха па баш така ќе биде на крај.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #571 на: 08 Јуни 2012, 19:08:52 pm »
И брат ми има црна истото го вика и он па за тоа ја бела си купив :)

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #572 на: 08 Јуни 2012, 19:36:58 pm »
Пред месец дена ја полирав и немаше многу Swirl marks сеа ја гледам пак се направила цела, ахххх зашто купив црна кола? Ја перам со 2 кофи со свашта нежно еднаш поминувам и пак џабе. Ќе ја умотам цела у целофан и така ќе си ја возам.

Аххх.. таа црна :D
Мислам дека кога ке му ја однесам на Те-ен ке ме избрка кога ке ја види  ;D

Cепак колку и да се валка, и се да се познава- црна си е црна ! посебно во првите неколку часа кога е перена ;)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #573 на: 08 Јуни 2012, 20:48:25 pm »
Црна е закон!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #574 на: 08 Јуни 2012, 20:54:40 pm »
bela e zakon  :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #575 на: 08 Јуни 2012, 20:56:40 pm »
Бела е захвална - црна е закон :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #576 на: 08 Јуни 2012, 20:58:22 pm »
Црна е закон!
најомилената моја боја,факт со кој секој сопственик на црна кола мора да се помири,неизлечива болест,како чир е :) ,додека примаш терапија,се е во ред,потоа пак одново,@Tome-Colt,размислувај за подобра заштита,имаш еден куп средства за заштита :)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #577 на: 08 Јуни 2012, 22:22:34 pm »
Црна е закон!
најомилената моја боја,факт со кој секој сопственик на црна кола мора да се помири,неизлечива болест,како чир е :) ,додека примаш терапија,се е во ред,потоа пак одново,@Tome-Colt,размислувај за подобра заштита,имаш еден куп средства за заштита :)
Znam deka i Tome bi te prasal, pa aj da go prevaram jas vo negovo ime. Podobri sredstva kako na primer.......

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #578 на: 09 Јуни 2012, 13:18:32 pm »
pominuvaj ja so tw ptfe pocesto i nemas gajle em nema da gree tolku em golema ke bide zastitata i pomalku ke se prlja

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #579 на: 10 Јуни 2012, 03:27:47 am »
Ќе ја поминувам здравје од 24ти натаму сега малце ми е запуштена ама да завршам со полагање и тефлони ќе ја мачкаме :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #580 на: 10 Јуни 2012, 08:45:12 am »
pominuvaj ja so tw ptfe pocesto i nemas gajle em nema da gree tolku em golema ke bide zastitata i pomalku ke se prlja
токму така,благодарам Даме,тефлонот е незаменлив во однос вложено -добиено ,за црна боја помага во покривање на холограми од четки и крпи до одреден микрон,единствено слаба оценка добива на сите тестирања поради тешкиот wipe-it,поради тој факт се стекнува впечаток дека одлично се врзува со лакот,совршена заштита дава,прекрасен beading и sheeting, a тешко се пребришува,производ кој секој сопственик на црна кола мора да го има,проблем е што повеќе не се произведува,поради овите програми кои ги пласираат TW ,како од типот Nano пигменти,револуција во автокозметиката ,но верувајте ништо не трае повеќе од тефлонот и тешко дека некој производ ќе го замени неговото дејство,може да се најде уште некое парче по рафтови,за home made употреба на една кола може да се употреби за повеќе од 20 премази.

Отсутен simplyclever

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 139
  • Skoda Simply Clever
« Одговори #581 на: 11 Јуни 2012, 14:07:07 pm »
На овој канал на Youtube еднаш неделно ќе искачаат еписози да прење на автомобил и полирање еве ја и првата!!!
http://www.youtube.com/user/drive

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #582 на: 11 Јуни 2012, 14:08:19 pm »
Корисно ова, само уште да се има време и место...

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #583 на: 11 Јуни 2012, 23:29:35 pm »
Дечки!!!!!какви епизоди........црево или вап у рука и две кофи за two backet metod,еден литар шампон и еден восок во арсеналот,една нараквица wash mit и еден сунгер за долен дел под лајсни и бандаши,за чист и блескав автомобил,е сега треба време :) треба ,кога видов денес комшииве мои како перат Audi A5 1.8 T black color на четка,за малку ми се завтри во глава,дали од сонцето и жешкото или од глетката ?????доволно се зборуваше на форумот за правилно миење на автомобилите и средствата потребни за тоа.,вемево е супер за домашно миење ,еме ќе накиснете еме ќе се изладите  :) P.S. заборавив микрофибер крпи :  ;)

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #584 на: 12 Јуни 2012, 01:18:21 am »
Баш така јас еве деновиве дека топло ај ке перам кола по 2 дена ај пак и добро ми е ке си се оладам по пладне така сенка ми фака у двор и баш ме зезаат моите деее бе викаат боја и извади чиста е доста ја гланцаш викам ако бе ке си се оладам малце и мерак ми е :)