Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 1018148 пати)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Одг: Полирање на возила
« Одговори #360 на: 20 Април 2012, 19:11:52 pm »
Аууууу заеби восок, кај има низ центар желка, да не идам до железара?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Тања ˚͜˚

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 86
« Одговори #361 на: 20 Април 2012, 19:17:51 pm »
Bi trebalo da ima vo vero centar, dzirni i vo nekoja prodavnica za avto kozmetika ;D ;D ;D

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #362 на: 20 Април 2012, 19:20:13 pm »
Се јавив сега во Еуростил во Веро не го носеле, кај нив го има и чини 300 денари. Утре задутре одам да ги видам што праат :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 831
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #363 на: 20 Април 2012, 20:43:50 pm »
A dali postoi nekoja hemija za poliranje na stakleni povrsini?

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #364 на: 20 Април 2012, 20:47:29 pm »
Постои на TW меѓутоа јас знам дека не е препорачливо полирање зашто добиваат диоптрија стаклата и после проблем настанува.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #365 на: 20 Април 2012, 22:59:49 pm »
Значи колку многу сме сите побогати со знаење околу одржување и нега на автомобилите и околу производите и нивна правилна распределба,БРАВО!!!!!ме радува ова сето што го читам,голем напредок има на форумов,да ТАЊА!!!тоа средство е наменето исклучиво за стакла на автомобилите,но  мора правилно да се нанесе и добро да се прочита упатството,бидејќи нема да има ефект,средството е супер и дава преголема заштита на стаклата,најбргу ќе падне на шофершајбната,додека на останатите стакла долго ќе стои,најголем ефект има кога при дожд се движиш на автопат со брзина поголема од 60-8-км/h,немаш потреба од брисачи.Восок може да се нанесува на чисти фарови.За стакла полирање постојат сетови,има и некои политури кои се нудат ,но без никаков ефект се,постојат специјални сетови за таа намена,мора да се одбере квалитетен сет,но тоа чини малку повеќе пари,можам и да ви препорачам некои сетови,ако е некој заинтересиран.Восок на стакла не е препорачливо бидејќи нема да се постигне ништо со тоа,за тоа рековме дека е TW Rain repellent.Ете сега конечно може да се погледне електорнската продавница на Еуростил и да се види што се нуди,за полесно одбирање на производ може да се консултирате со мене,нормално тоа што го имам пробано ќе ви кажам,воглавно нивните производи се квалитетни,посебно Ice програмата и Platinum серијата,исто така можам да ја издвојам и Nano програмата од која неколку средства се мои фаворити и од home  програма се префрлени во profesional.Може да го погледнете постот предходно со редослед при полирање на едно возило,добро е опишан распоредот,ќе извлечете и од тука добра поука.Само напред,ова веќе ме радува.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #366 на: 21 Април 2012, 00:35:44 am »
Теен ме интересира каков сет за полирање стакла би ми препорачал.Збориме за тие специјалните сетови со кој може да се полираат гребаници на стакло,прилично длабоки.
Дали имаш некој контакти каде може да се набави таков сет и колку би чинел.

Овие најголемиве стручњаци во Скопје,знаеш за кои зборам се нафатија да ги полираат стаклата и на тоа стакло што пробаа повеќе го оштетија отколку што го оправија.
Имам време до септември да ги оправам стаклата,доколку не ги оправам ќе ги сменам,многу би ти бил благодарен доколку ми помогнеш на било кој начин.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
« Одговори #367 на: 21 Април 2012, 00:40:34 am »
Теен ме интересира каков сет за полирање стакла би ми препорачал.Збориме за тие специјалните сетови со кој може да се полираат гребаници на стакло,прилично длабоки.
Дали имаш некој контакти каде може да се набави таков сет и колку би чинел.

Овие најголемиве стручњаци во Скопје,знаеш за кои зборам се нафатија да ги полираат стаклата и на тоа стакло што пробаа повеќе го оштетија отколку што го оправија.
Имам време до септември да ги оправам стаклата,доколку не ги оправам ќе ги сменам,многу би ти бил благодарен доколку ми помогнеш на било кој начин.
Исто на комшија мој (на пежо 206) така му беа изгребани само задните две стакла и стаклото на гепекот и фати ја осигура колата и ги искрши сам од сабајле и подоцна звика полиција таму направија записник незнам што и осигрурителната компанија му ги смени..

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Renault Megane R26
« Одговори #368 на: 21 Април 2012, 00:50:50 am »
Ја знам процедурата за осигурување и воопшто нема да морам ни да ги кршам стаклата за да ми дадат нови,проблемот е во тоа што доколку е можно да ги оправам стаклата воопшто не би ги менувал па макар чинело и поскапо од нови,сакам да си останат фабричките стакла.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
« Одговори #369 на: 21 Април 2012, 00:53:12 am »
ок.. јас да кажам.. дека пиша предходно (Имам време до септември да ги оправам стаклата,доколку не ги оправам ќе ги сменам) па реков ако не ги оправиш да ги смениш  безплатно...

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #370 на: 21 Април 2012, 01:01:40 am »
Бушав а толку ли е лоша гребаницата што ти пречи? Што е до мене ја ако не најдам чаре со полир пасти би го оставил така бидејќи не би мењал фабричко стакло за жива глава.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Renault Megane R26
« Одговори #371 на: 21 Април 2012, 01:15:56 am »
Епа Прчот не е една гребаница повеќе гребаници се.Некој неписмен успеал со гребалка за мраз да ги изгребе прозорите.Од Аутомотив ми рекоа дека ќе завршат работа кога ќе стигне за регистрација они да ги осигураат и да завршат работа во осигурителната компанија и притоа да ги променат највнимателно што можат,бидејки ќе им стојам над глава.

Покрај сето ова доколку успеам да ги средам ќе биде одлично,ако не здравје.Стаклата пак ќе си бидат оргинални од Аутомотив ќе ги нарачаат.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #372 на: 21 Април 2012, 10:12:07 am »
go iskopav od garaza... go biva li vika i zastituva farovi posle poliranje....

[датотека избришана од администраторот]

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #373 на: 21 Април 2012, 10:22:11 am »
Тоа ти е за полирање пластични фарови.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #374 на: 21 Април 2012, 10:49:30 am »
aha...trga zutilo polira zastituva i namaluva potrosnja  ;D ;D ;D
go iskopav od garaza proslata godina mi se polirani farovite nego se mislam za kontenjer ili neka cmae ke pritreba... ;)