Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 903727 пати)

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
Одг: Полирање на возила
« Одговори #4110 на: 16 Октомври 2018, 16:29:58 pm »
Se soglasuvam so se no mora da razbereme dek niedna druga zastita nemoze da se meri so keramickata a smole posto tvojata kola ima mek lak ke vidime vo idnina kako ke bide lakot bez zastita ili pak napravi sporedba so nekoj drug del od kolata iako haubata e najoptovaren del da recam

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #4111 на: 16 Октомври 2018, 18:25:15 pm »

Не очекував од град да не се оштети колата, но јас бенефит не видов од керамиката а таков зафат кошта фина пара.

Те разбирам, налет и ќерамики и све, коа ќе ти ја исчука град колата :(
Башка, не знам каква е бојата на твојата кола, ама на одредени посветли бои, како бела, сребрена (сива), и некои такви нијанси, воопшто не би ја размислувал керамиката наспрам цената. Прескапо е, дефинитивно. За уште малце пари, се префарбуе кола ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #4112 на: 16 Октомври 2018, 23:13:59 pm »
Дечки колку би фатило одприлика да се исполира и да се стави керамика на фиат гранде пунто? Знам дека зависи многу од материјалот, но вака од прилика некоја цена @dame

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #4113 на: 17 Октомври 2018, 16:32:20 pm »
@malinamamun zavisi drugar vo koja sostojba e lakot pomini nekoj den ke ja zirnam i ke ti kazam opcii

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #4114 на: 17 Октомври 2018, 16:50:47 pm »
Полесно ќе дознаеш која цена ЈСП платила за автобусите и колку пари земал Заев за името него молку пари кошта керамика.

Сите нешто загонетно одговараат, па не е бајпас ставање, мачкање на кола е у прашање, од толку до толку...

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #4115 на: 17 Октомври 2018, 16:53:16 pm »
@malinamamun zavisi drugar vo koja sostojba e lakot pomini nekoj den ke ja zirnam i ke ti kazam opcii
Важи брат ќе поминам

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #4116 на: 17 Октомври 2018, 17:40:05 pm »
Полесно ќе дознаеш која цена ЈСП платила за автобусите и колку пари земал Заев за името него молку пари кошта керамика.

Сите нешто загонетно одговараат, па не е бајпас ставање, мачкање на кола е у прашање, од толку до толку...
Некогаш цените се формираат во зависност колку си симпатичен, и дали смрдиш под мишки ;D

Не произведуваат лагери па цена од, до...

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #4117 на: 17 Октомври 2018, 21:39:04 pm »

znaci eve drugar za da ne ti bide dilema cenite na keramikite se dvizi od  nesto pod 100e  pa nagore no tuka imas priprema na lakot eden kup mf za keramika (ne od obicnite) clay bar ,iron x  vo najmala raka light polish cistenje na lakot  i sto uste ne ..

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #4118 на: 17 Октомври 2018, 21:44:55 pm »
Исто ко на автолимар да му кажеш на телефон „мајсторе, малце ја гребнав колава, колку ти е фарбање“.  Или си видел некаде ценовник на автоолакерски работи? „поправање на гребаница до 2цм - 500 денари, до 5цм 1000 денари... “  :D
Некои работи, едноставно не може да се проценат без да се видат. Миљон работи на светот не може да се проценат без да се видат од тој што ќе ги работи.

BTW, за бајпас, постои ценовник, и однапред се знае колку чини операцијата.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #4119 на: 17 Октомври 2018, 22:36:30 pm »
....отварање срце, промена на џигер, полирање на бубрези, затварање, шиење.... :)

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
  • Пораки: 1016
« Одговори #4120 на: 20 Ноември 2018, 22:12:21 pm »
Kolku bi bilo two stage poliranje so sealant kolku da se pomine zimava?

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 411
« Одговори #4121 на: 20 Ноември 2018, 22:22:17 pm »
Kolku bi bilo two stage poliranje so sealant kolku da se pomine zimava?

Мислам дека за зимово може и да е касно, од причина што се зафатени детејлериве, затоа зимај силант мачкај сам па размислувај за средување за на пролет  :D :D :D

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
« Одговори #4122 на: 20 Ноември 2018, 23:41:36 pm »
Epa dobro ako moze nekoj vo sledniov mesec da me primi neka mi pise vo private. Samo od Skopje da e.

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #4123 на: 20 Ноември 2018, 23:45:12 pm »
Epa dobro ako moze nekoj vo sledniov mesec da me primi neka mi pise vo private. Samo od Skopje da e.
@JezuzNoChill a zasto ne napravis kako sto ti pisa dejan da ja zastitis so nesto kolku da pomine zimava pa potoa da se ispolira i zastiti kako sto treba ?

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
« Одговори #4124 на: 21 Ноември 2018, 00:30:37 am »
Epa aj vikendov se nadeevam ke imam vreme da ja pominamm so clay bar i ke i stavam vosok pa na prolet ke ja sredime.