Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 902711 пати)

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
Одг: Полирање на возила
« Одговори #105 на: 04 Октомври 2011, 08:54:38 am »
Неб е неодам Прилеп .... нема фајде од полирање. Утре ставам карбон па здравје на пролет фарбање хауба и багажник....

хахахахахахахаах

Леле ќе ангажирам тв- екипа да те снима Вторник кога ќе одиш на работа :) :) :) Ќе те заебава Џорџ. хахахахахаха
Osmica8 срам да ти е... ни тв екипа ни ништо, а вторник е.... :)
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Присутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #106 на: 04 Октомври 2011, 10:50:42 am »
Неб е неодам Прилеп .... нема фајде од полирање. Утре ставам карбон па здравје на пролет фарбање хауба и багажник....

хахахахахахахаах

Леле ќе ангажирам тв- екипа да те снима Вторник кога ќе одиш на работа :) :) :) Ќе те заебава Џорџ. хахахахахаха
Ааааа не, си го повлеков зборот. Одлично испадна фолијата, да беше црна ќе ангажирав :) :) :)
btw Има некои буцкања од колегите?
:) :) :)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #107 на: 04 Октомври 2011, 11:12:46 am »
teen ne tuku mi pisuvaj kako treba da izgleda mojata alfa....dojdi do sk da resime problem na site veke aman.......samo ne provociras :D :D
se e vo red,nema problem,ama problemot e sto vo eden den od 9.00h do vecer 18.00-20.00 mozam da ispoliram samo edno vozilo,a farovi moze da se srabotat max 3 koli,mislam na profi odraboteno,a poinaku ne znam,narodski kazano #na brza raka# ajde da se raatisam malku ke bidam poprisuten na forumov i ke bidam sloboden i na raspolaganje za soveti pozzzzzzzzzzzzz
ke mora da se najde nacin,ako treba nekolku dena u sk ke se setas....za spienje studenti sme ke se snajdeme nekako
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #108 на: 04 Октомври 2011, 11:24:36 am »

хахахахахахахаах

Ааааа не, си го повлеков зборот. Одлично испадна фолијата, да беше црна ќе ангажирав :) :) :)
btw Има некои буцкања од колегите?
:) :) :)
Не бе кој ќе буцка...верваш дека не се ни заприметва... неможам да ти опишам колку е слеана бојата (шарата) на фолијата со бојата на колата. Попладне следи карбон на конзола па фотографиите ќе ги има вечер
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Присутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #109 на: 04 Октомври 2011, 11:26:31 am »
Е тоа едвај го чекам. Тоа ќе биди најдобар апдејт во ентериерот. :) :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #110 на: 21 Октомври 2011, 21:41:33 pm »
Интересно, а посебно за Алфисти :) Некој да не го знае (или ги пробал услугите на) човеков?
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=190807

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #111 на: 24 Октомври 2011, 20:34:02 pm »
Carrier.... ima efekt....interesno,treba da se rasprasame ubavo
-J.Clarkson

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #112 на: 24 Октомври 2011, 20:38:05 pm »
Интересно, а посебно за Алфисти :) Некој да не го знае (или ги пробал услугите на) човеков?

Ова мора да е Тони од Сингелиќ, ваљда си го шири бизнисот.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #113 на: 24 Октомври 2011, 20:46:33 pm »

Ова мора да е Тони од Сингелиќ, ваљда си го шири бизнисот.

Јок, не се неговите телефони...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #114 на: 24 Октомври 2011, 20:58:44 pm »
Pri sekoe masinsko poliranje posle compound prva faza, vtora faza e odstranuvanje na hologrami,treta faza e poliranje i ponatamu e vosociranje i teflonizacija,odstranuvanje hologrami e ili frst step ili second step kaj sekoj profesionalec,frst step e ako nema potreba od compound,t.e. gruba pasta,ako e ponov lakot se preminuva na second step,t.e. odstranuvanje na hologrami ,koj e voedno i najteskiot del od poliranjeto,na meki lakovi uste so prviot cekor se odstranuvaat avtomatski hologramite,no kaj potvrdite lakovi potrebno e dobro da se odraboti i mnogu e zahtevno za uspesno da se odstranat hologramite,ne postoi nesto sto se vika samo #odstranuvanje hologrami#,toa e vo sklop na profesionalno poliranje,masina specijalna za toa ne postoi,se koristi i rotaciona ili obicna masina za poliranje,sekoj profesionalec mora da gi ima i dvete,rotacionata e najdobra za odstranuvanje hologrami,no sekoj dobro obucen detailer moze bez problem da odstrani hologrami i so obicnata polirka,ni edna polirka ne moze sama da sraboti ni edna faza od poliranjeto,taa e samo kako standarden del na detailerot,isto kako zabolekarot,alatoot na zabolekarot ne go pravi najdobar zabolekar ,eve video od rotaciona polirka i koj e procesot, http://www.youtube.com/watch?v=zomjIJTBdSM&list=FLyhB5Yxe_k5n_le9rsfYjFA&index=1 a posle nego sledi eden dobar prikaz za trite fazi pri poliranje http://www.youtube.com/watch?v=iu50iY9RmNg&feature=related ,uzivajte ..............

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #115 на: 24 Октомври 2011, 21:07:12 pm »
TE-EN да отвори бизнис во Скопје, ќе направи ептен убава пара. Секоја чест мајсторе!

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #116 на: 24 Октомври 2011, 21:11:04 pm »
Јасно е дека мајсторот ја работи работата, вистинскиот алат само му помага на мајсторот да си ја заврши работата како што треба. Без мајстор (мислам на неговото знаење-мајсторлак) ништо не бива.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #117 на: 24 Октомври 2011, 21:26:01 pm »
Epa TE-EN......po stoti pat ti kazuvam,ke spies kaj mene ako treba....DOJDI DO SK EDEN VIKEND.....em i jas imam merak ke ti pomagam
-J.Clarkson

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #118 на: 24 Октомври 2011, 21:47:14 pm »
Еве драги форумаши ветувам дека боже здравје на пролет секако ќе треба да го посетам претставништвото  на FRA-BER во Скопје да набавам репро материјали шампони и средства,бидејќи на пролет почнувам и со професионален Detailing Interior,машината за внатрешно чистење е веќе порачана од Англија,која воедно е No.1 во светот за хемиско чистење на внатрешност на возилата,концентратите кои ќе ми бидат потребни за професионално чистење на внатрешноста ќе ги набавувам и понатаму од FRA-BER претставништвото во Скопје спроти Соло Пром и тогаш ќе ве посетам сите поздрав и добро да се дружиме до пролет цела зима.По 100 пат слободен сум за вас за било каков совет околу detailing exterior and interior.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #119 на: 24 Октомври 2011, 22:01:20 pm »
Еве драги форумаши ветувам дека боже здравје на пролет секако ќе треба да го посетам претставништвото  на FRA-BER во Скопје да набавам репро материјали шампони и средства,бидејќи на пролет почнувам и со професионален Detailing Interior,машината за внатрешно чистење е веќе порачана од Англија,која воедно е No.1 во светот за хемиско чистење на внатрешност на возилата,концентратите кои ќе ми бидат потребни за професионално чистење на внатрешноста ќе ги набавувам и понатаму од FRA-BER претставништвото во Скопје спроти Соло Пром и тогаш ќе ве посетам сите поздрав и добро да се дружиме до пролет цела зима.По 100 пат слободен сум за вас за било каков совет околу detailing exterior and interior.

Глеам ја ќе се јаде ширден во Прилеп ;)