Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1431745 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #9360 на: 27 Септември 2017, 11:53:28 am »
Во право е Веле за прагот на караван возило.Тој шо не користел неможи да замисли.Еднаш да ти засмета прагот ке си караш мајката.
Да де, имаш караван, не можеш машина за перење алишта да утераш.... комшиите ти се смејат.. разбирам ја, не дека не разбирам :P

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #9361 на: 27 Септември 2017, 12:04:06 pm »
Јас ете го користам караванот и во иднина освен караван ако сум со истите потреби пак би одел на караван...Не дека ке ти се смеат комшиите туку ти сам можиш да се заебиш,ке одиш нешто да земиш било шо и онака полн самодоверба мислиш ке го собери оп на крајот не затвора багажникот...Сам себе убијал. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #9362 на: 27 Септември 2017, 12:08:07 pm »
Онда чуму караван воопшто?

1. Затоа што има разлика помеѓу:
Ова:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

и ова:

2. За да не го затварам кучето у гепек на седанот, ептен чудно ќе ме гледаат комшиите.

али, еве, алфа те послушаа, па нема да има sportwagon варијанта од giulia.
Јас многу повеќе сакам вака да си ги углавам долните торби, и да си испопикам ствари меѓу нив, отколку да има рамен лип.

Ова ми личи како да се ми се слизне нешто надвор од багажникот на секое отварање.

И да е хеџбек по можност, зошто еве го истиот багажник во Хеџбек и во Седан верзија:

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #9363 на: 27 Септември 2017, 14:32:11 pm »

.........

Мене ми е многу криво што нема да има од Giulia караванска изведба, пошто можеби ќе беше идеален избор за мене за следно ауто, доколку се вдоми некоја животиња :)

Али здравје, ако се деси такво нешто, Џеки ќе рипа преку прагот шо да му праам, нека вежба малце :D

А види, види бе како би можело да биде...

Ахххх...

Јас многу повеќе сакам вака да си ги углавам долните торби, и да си испопикам ствари меѓу нив, отколку да има рамен лип.

Ова ми личи како да се ми се слизне нешто надвор од багажникот на секое отварање.

И да е хеџбек по можност, зошто еве го истиот багажник во Хеџбек и во Седан верзија:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..) (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Онда нема зашто уопште да гледаш караван.

Може да се лизне нешто од багажник само ако не си утоварил како што треба. Или ако си дебил. Или комбинација од двете :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 637
« Одговори #9364 на: 27 Септември 2017, 14:41:14 pm »
или паркиран на угорница...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #9365 на: 27 Септември 2017, 14:44:52 pm »
Ако е товарено како што треба, тогаш нема да се лизне. Или треба ептен да е ненормална угорницата.
Ако е ненормална угорницата, тогаш попрво ќе испаднат работите кои се повисоко товарени. Во тој случај не прави разлика дали имаш низок или висок товарен раб.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #9366 на: 27 Септември 2017, 15:25:02 pm »
Или..

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #9367 на: 27 Септември 2017, 15:38:05 pm »
Може!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14714
« Одговори #9368 на: 28 Септември 2017, 00:45:57 am »
Не знам што сте напнале со тој липот, та липот.

Како обичен корисник, дали ќе крениш нешто 5 cm повисоко да го ставиш внатре, ништо друго не менува.

Искрено ниту го забележувам тоа кај кола, не па да ми смета.

Мене повеќе ми смета плиток багажник кај седаните.

Затоа Шкода прават одличен погодок со сите модели што имаат 5-та врата.

Сакаш практичност, не сакаш караван, go to Skoda :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #9369 на: 28 Септември 2017, 08:36:15 am »
Нема што да кренеш у гепек, увек спушташ. Ни телевизорите не се како некогаш, можеш 10 да натовариш и пак да ти е гепекот полупразен. Е сега за вреќи и гајбички стварно не е практично.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4002
« Одговори #9370 на: 28 Септември 2017, 09:13:07 am »
Може да се лизне нешто од багажник само ако не си утоварил како што треба. Или ако си дебил. Или комбинација од двете :)

Јас се наоѓам во комбинацијата од двете. Најчесто, односно почесто од било кои други комбинациии багажникот го трпам кога одам на шопинг во иноземство, а одам почесто од одење на одмор, или кога одам на планинарење со екипа со која се собираме по пат. Ниту во еден случај не го редам багажникот, или уште помалце го прередувам додека не стигнам да го испразнам. Кога одам на одмор исто не се замарам со оптимизација на просторот. Одам земам најголемите две торби од каде што нема потреба да вадам ништо по пат, ги позиционирам и после кому иде.

За мене ниту имање ниту немање лип е било каков дил брејкер.

Инаку, дали навистина некој воопшто има сет куфери во 6 различни димензии од иста серија? Јас имав еднаш само 3 ама брзо ги раскурцав по аеродроми :) Ама во багажник најчесто се некои ранчиња, торбулиња и ќесулиња.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #9371 на: 28 Септември 2017, 09:13:26 am »
Нема што да кренеш у гепек, увек спушташ. Ни телевизорите не се како некогаш, можеш 10 да натовариш и пак да ти е гепекот полупразен. Е сега за вреќи и гајбички стварно не е практично.

Или бас појачало од 3-40 кг.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #9372 на: 29 Септември 2017, 13:17:03 pm »
Stelvio нов рекорд на Nurburgring

http://www.express.co.uk/life-style/cars/860260/Alfa-Romeo-Stelvio-Quadrifoglio-fastest-SUV-Nurburgring

На пример... Стелвиото е побрзо на рингот од M4.
 ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #9373 на: 29 Септември 2017, 13:23:49 pm »
Porsche, дали се чујемо?! ;D

Како и да е, со SUVои на Нирбургринг (или која било стаза), тоа за мене е со сила глуп да се праиш... Али ај, да запишеме уште една „победа“ за Alfa ...;)

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #9374 на: 29 Септември 2017, 13:27:53 pm »
 :-*  :-*  :-*