Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1430618 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #9270 на: 29 Август 2017, 06:56:34 am »
I sea tie so dizelite od fiat ne se alfi?
Recimo 159 1.9 i 2.4 jtd ne se alfi ko tvojata se fiati so alfa zncki.
Многу нешто ми се нервираaaaш @TRPEE :D  Секако дека се алфи, и добри си се, само they don`t live the spirit of „Cuore Sportivo“ ;) Бнизнец си е бензинец, макар и 3.2jts :P

Баш штета, а најпродавани се дизелите во Алфа.

Искрено, ако предниците кај Алфа добро ги додржуваат 1.9 и 2.4 јтд, тогаш мајку му стара, не смее ни од блиску да има рамни конкуренти во driving dynamics, а ко шо знам и нема.

Нормално дека се најпродавани, не е дека не чинат FIAT-овите дизели, топ се, снажни, брзи издржливи мање трошат... Немам ја замерки околу тоа. Само, спортско срце не лупа у дизел ритам, и тоа е тоа :)

Стар е тестов ама пак е субјективен затоа што не се кажани бројки. Ни км/ч ни Г сили на слалом/елен/мус.

Тоа што не се прикажани сите детаљи на сајтот на Auto Motor und Sport, не значи дека тестот е субјективен, туку дека сакаат да ти земат 2 евра за комплетниот тест.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #9271 на: 29 Август 2017, 08:32:45 am »
Abe si pocnal da knokas od benzinot ti da ti kazam pravo :) kaj da e ke prolupas :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #9272 на: 29 Август 2017, 08:35:23 am »
Не им чини на INA горивово :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #9273 на: 29 Август 2017, 12:26:23 pm »
Ништо, новиве алфи не се слушаат внатре како работат, ништо не мења дал е дизел 1.9 или бензинче 1.7. Се знае што е Cuore Sportivo ..

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #9274 на: 29 Август 2017, 13:24:46 pm »
Звукот ти е работа на персонална ориентација. Лесно се прилагодуе со малце цевки и вариоц :). Ама ако си се одлучил дизел да земеш.... не те враќа ништо назад :P  Како викаат: Once you go black...

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #9275 на: 29 Август 2017, 15:10:14 pm »
Колку сакаш ставај издуви пак ќе звучи ко прапорче ...

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14715
« Одговори #9276 на: 29 Август 2017, 15:26:05 pm »
1.8Mpi?

3.2JTS?

2.2JTS?

Се помалку Alfa од 1.9JTD ;)

Се знае што е Alfa. Busso!

Крај на програма.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #9277 на: 29 Август 2017, 15:30:19 pm »
Реално, дали е алфа или кој било друг турбо бензинец до 2.0 вади прилично очаен звук. Така да, дали било дизел алфа или турбо бензин алфа од аспект чисто на звук немит разлика. И едното и другото не може да се пофалат со звук. Демек едниов е поголем алфиста од другиов ако вози алфа т. бензин :D

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #9278 на: 29 Август 2017, 16:45:05 pm »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #9279 на: 29 Август 2017, 16:48:20 pm »
1.8Mpi?

3.2JTS?
2.2JTS?
Се помалку Alfa од 1.9JTD ;)
Се знае што е Alfa. Busso!

Слабо знаеме за алфа, ако само Busso нѝ ја држи легендата. Бусо е одличен мотор со карактер, поготово 3.0 12V, ама ако ги заборавиш боксерите и твинспарковите и 1750 и 1998 twin cam...
JTD нема легендарен запис во историјата на Alfa, освен дека е 156 првата кола со common rail мотор во масовно производство. Sorry diesel, немаш “историја“ :)

Се размислив малце за 1.8мпи, зошто е директно од вектра стаен у 159, ;D ама другине сигурно се повеќе алфа од 1.9јтд. Повторно, во ниедна друга кола ги немало ни 3.2јтс ни 2.2јтс. Провози некад некоја кола со мотори, знам дека не си. Ќе видиш дека нема друга кола со која може да споредиш и звук, и чуство и „спешлнесс“. За разлика од дизелите, кои на крај ќе се сведе на „истиот мотор го имаш во Опељ Зафирчев“ :P

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #9280 на: 01 Септември 2017, 17:00:46 pm »
У фино друштво се најдофне :)

Sent from my MI 5s Plus using Tapatalk

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #9281 на: 01 Септември 2017, 17:25:43 pm »
I tata bi sine :-)

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #9282 на: 01 Септември 2017, 17:34:02 pm »
Колку домаќинска кола изгледа Алфава во ова друштво еј. Како Тојотана или Шкодана паркирана во друштво на 159 ки и Брери што би изгледале чудно.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #9283 на: 01 Септември 2017, 17:40:05 pm »
Бооооо!

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948