Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1611238 пати)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4130
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #7470 на: 30 Октомври 2015, 17:38:54 pm »
Фала на препораката  Куоре, следно одење во Скопје ќе ги видам и земам ако се во ред. Како ви се чини ценава на овие? Како што гледам во доста добра состојба се па мислам дека 80 евра е Ок цена.

Прашав и кај Жаре но нема 4 исти бандажи, има 2 со 2 од различни модели.

Edit: Сега се слушнав со еден дечко што продава бандажи и ми дава за 100 евра алуминиумски 15ки од Алфа 156. Па незнам дали е подобро да додадам 20 евра и да си бидат и тие алуминиумски или подобро е за зимо со челични да си оди.
Исто не сум сигурен дали бандажот за 156ка ќе е со одговарачка ширина, односно да не е предвиден за 205 фелна па да ми биде проблем да ставам 195/65Р15?
« Последно менување: 30 Октомври 2015, 17:49:02 pm Sase_91 »
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4114
« Одговори #7471 на: 30 Октомври 2015, 18:29:11 pm »
Исти ти се тркалата на 156 и 147.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #7472 на: 31 Октомври 2015, 10:53:31 am »
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #7473 на: 02 Ноември 2015, 10:41:27 am »
Па незнам дали е подобро да додадам 20 евра и да си бидат и тие алуминиумски или подобро е за зимо со челични да си оди.
Кад је бал нек је маскенбал.

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #7474 на: 03 Ноември 2015, 18:05:12 pm »
Земени денеска четири вакви бандажи како на сликава подолу. Се разбира во полоша состојба :) Како што најдов по интернетов оригинално од Алфа 164 се. Кога ги видов таму знаев дека не се од 156 ама интересно ми изгледаа а и не се во многу лоша состоба па за 100 евра нека тераат.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Одг:
« Одговори #7475 на: 03 Ноември 2015, 18:13:10 pm »
Ама ќе ги средиш прво, така?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18028
« Одговори #7476 на: 03 Ноември 2015, 18:14:25 pm »
Фарбај црно тоа да не се глеа...

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #7477 на: 03 Ноември 2015, 18:17:19 pm »
Да ви кажам право не планирам ништо да им правам освен ако не се криви. Од челични се поарни зошто нема да треба раткапни и слично да ставам, а и на паркинг ќе се познава една е со вие бандажи :) Стасав веќе во Куманово за бандаживе кога ги видов и ме мрзеше да се акам по други и да барам.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг:
« Одговори #7479 на: 04 Ноември 2015, 18:42:33 pm »
Ako ne iskoci vo 2016 guliata mislam nekoja civilna dizelska verzija se otkazuvm od brendot.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #7480 на: 05 Ноември 2015, 08:01:10 am »
Ако одложувањето е заради некакво подобрување, then I'm fine with that.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #7481 на: 05 Ноември 2015, 09:25:49 am »
Немам време да преведувам, еве набрзинка што има да изјави типче кое има доста информации(уште пред да го објават времето он НГР напиша дека се над 7.40 ќе биде разочарување, пиша многу работи за мењачот, ентериерот, праќа слики од лице место од автомобилот), а не се кажува кој е и што е.

Ja sam tamo sve napisao i ranije pisao. No mogu i ovdje.  :tooth:

Na talijanskom forumu, ne moj izvor, ali jedan jako pouzdan je nedavno stavio kada što dolazi i to je skoro. Drugi isto tako pouzdani su sada po modelima stavili što se mijenja i kada što dolazi. Ništa od toga ovaj Luca Ciferri nije spomenuo osim tradicionalno pesimističnih izjava.

Sada ću malo kenjati po Ciferriu. Neki dan je pisao hvalospjeve za VAG, taman na dan kada je izašlo da je i 3.0 TDI zahvaćen aferom. Isti je zazivao i prodaju Alfe VAG-u.
Onda u ovom tekstu navodi posprdne komentare od čelnika Audia. A ja pouzdano znam da čelnici Audia su ovu Alfu doživjeli kao šamar, naravno neće se sa tim u javnost.
Pa se poziva na IHS i predviđanje prodaje za Alfu od strane istoga. Ja ću reći da taj IHS je tvrdio da Maserati sada neće prodavati skoro ni upola Ghiblia i QP što ih se proda sada nakon pada prodaje. Taj IHS je tvrdio da FCA u 2014. neće prodati milijun Jeepova nego oko 700 tisuća, a uspjeli su ih prodati milijun.
Da ne govorim da se taj Ciferri sada poziva na izvore, a činjenica je da je od Giuliji prije godinu dana znao manje nego ja, da nije znao za 2.0 benzin i 2.2 dizel.

Što hoću reći? Ovo može biti istina ali što se tiče FCA taj Luca Ciferri je izrazito nepouzdan novinar i očito hejterski nastrojen.
-J.Clarkson

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #7482 на: 05 Ноември 2015, 13:01:52 pm »
Друг пат те молам без италик, мачно е за читање.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг: Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #7483 на: 06 Ноември 2015, 21:07:16 pm »
Немам време да преведувам, еве набрзинка што има да изјави типче кое има доста информации(уште пред да го објават времето он НГР напиша дека се над 7.40 ќе биде разочарување, пиша многу работи за мењачот, ентериерот, праќа слики од лице место од автомобилот), а не се кажува кој е и што е.

Ja sam tamo sve napisao i ranije pisao. No mogu i ovdje.  :tooth:

Na talijanskom forumu, ne moj izvor, ali jedan jako pouzdan je nedavno stavio kada što dolazi i to je skoro. Drugi isto tako pouzdani su sada po modelima stavili što se mijenja i kada što dolazi. Ništa od toga ovaj Luca Ciferri nije spomenuo osim tradicionalno pesimističnih izjava.

Sada ću malo kenjati po Ciferriu. Neki dan je pisao hvalospjeve za VAG, taman na dan kada je izašlo da je i 3.0 TDI zahvaćen aferom. Isti je zazivao i prodaju Alfe VAG-u.
Onda u ovom tekstu navodi posprdne komentare od čelnika Audia. A ja pouzdano znam da čelnici Audia su ovu Alfu doživjeli kao šamar, naravno neće se sa tim u javnost.
Pa se poziva na IHS i predviđanje prodaje za Alfu od strane istoga. Ja ću reći da taj IHS je tvrdio da Maserati sada neće prodavati skoro ni upola Ghiblia i QP što ih se proda sada nakon pada prodaje. Taj IHS je tvrdio da FCA u 2014. neće prodati milijun Jeepova nego oko 700 tisuća, a uspjeli su ih prodati milijun.
Da ne govorim da se taj Ciferri sada poziva na izvore, a činjenica je da je od Giuliji prije godinu dana znao manje nego ja, da nije znao za 2.0 benzin i 2.2 dizel.

Što hoću reći? Ovo može biti istina ali što se tiče FCA taj Luca Ciferri je izrazito nepouzdan novinar i očito hejterski nastrojen.

Istiot go citam i na toj forum mislam sorabotuva so preku druga firma so alfa mislam ali generalno informaciite gi naoga kako i nie samo sto e poblisku pa moze nekoja slika da napravi.

Eve realno sto bi kupil dokolu bi sakal da ja menjas 159 ta.
Mene u plan mi e za dve godini zdravje da menjam auto, 159 ne mi opcija  gulietata mi e mala. ?????

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #7484 на: 06 Ноември 2015, 23:11:13 pm »
Па не би рекол баш дека ги наоѓа каде што ги наоѓаме ние. Тој ги презентира, а ние ги читаме од него, барем балканциве. Ги најави моторите долго пред било кој медиум да пише нешто околу тоа, за времето на Ринг исто, за соработката со изработувачот на ентериер, за сликата внатре во дизелска Џулија...

Купи си ја Џулија за две години, кој ти брани? :D

Дизел

ЕДИТ:
Има неколку нови информации, прочитај ги, нема никакво одлагање. Сопственикот на Погеа Рејсинг, Eduardo Pogea, е еден од првите купувачи на QV-to. Сите добиле свои ВИН броеви и според договор треба да им се испорачаат до нова година. Другите модели се очекуваат во тек на наредна година, Q1, Q2. Така да одлагање нема.
« Последно менување: 06 Ноември 2015, 23:19:59 pm cuoresportivo159 »
-J.Clarkson