Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1604342 пати)

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #7065 на: 25 Јули 2015, 17:05:45 pm »
Брат, алфата е побрза на видеото горе. Ти туши лепенката трет пат
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #7066 на: 25 Јули 2015, 17:10:30 pm »
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Одг: Re: Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #7067 на: 25 Јули 2015, 17:11:33 pm »
Да беа наменети за истата клиентела, други муабети ќе теравме.

Сега во типот на клиентела ли е штосот со Алфата?
Ова како муабетот со онаа Калиопи: не е мојата музика срање, глупи се слушателите и не ја разбираат.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #7068 на: 25 Јули 2015, 17:15:26 pm »
Миле, некој слуша народњаци, некој слуша класика. Ти џабе на народњак ќе му пуштиш Вивалди, нема ништо да сфати. Ем не може да се развесели и оро да сврти.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #7069 на: 25 Јули 2015, 17:22:53 pm »
Мене никако не ми е јасно дали сеуште не ја сфативте поентата и намената на 4C, Лотус и слични или па можда се правите мутави за да се врти муабет??

Не била добра за до Пефкохори, немала место за багаж, тврда била, климата слабо дувала во 4 поручек на Рекорд и слични маани. Поршето е направено за секој ден, до работа да идеш и кога ќе ти прдне да си го направиш меракот. Алфата, како и Лотусите, е направена за викенд. И тоа ја вадиш од гаража да се извозиш, а успат те носи од точка А до точка Б, или па од А до А, ако се вртиш низ град.

Среќа и на Ариел Атом не сте му нашле маана дека ако ве фати дожд пред Београд ќе мора да спиете таму, не може до Виена да се извози на дожд ;D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18024
« Одговори #7070 на: 25 Јули 2015, 17:30:47 pm »
Океј, ај вака:
Алфата е исто спора колку и Кејманот, нема кучеви карики и изолација, не е удобна за до Маврово да се извозиш а исто пари кошта колку Кејманот.

Мислам дека ова конечно ви ја разреши дилемата што да купите. Особено на Darth. Штета што е сабота па мора до понеделник да чека за да го нарача Поршето...

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20379
« Одговори #7071 на: 25 Јули 2015, 17:30:57 pm »
Брат, алфата е побрза на видеото горе. Ти туши лепенката трет пат

Ајде и јас најдов видео што ми одговара. А тоа на видеото е Бокстер, не е Кејман.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Turbo
« Одговори #7072 на: 25 Јули 2015, 17:32:15 pm »
Cayman GTS...Забегуваш од темата.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #7073 на: 25 Јули 2015, 17:36:55 pm »
За малку и GTS - от ќе го кркаше :D Веројатно зошто е америчката верзија, потешка 100кг. ;)
BTW, америчката 4C 1/4 вози за 12.8, Cayman S вози за 12.7. Се прашувам европската 4C колку е побрза на 1/4 миља ...
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #7074 на: 25 Јули 2015, 17:42:15 pm »
За малку, 2 коли разлика. Најди GT4 за колку вози чим веќе споредуваш 4ц со Бокстер.

Cayman GTS...Забегуваш од темата.

А Бокстер не е забегување од тема така?

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #7075 на: 25 Јули 2015, 17:45:51 pm »
Симо ти братче го кркаш од караванот на мечето а си правите тука бајрами на мозокот алфа ваква алфа онаква - твојата алфа кога сакаш вс ауди 2.0тфси, значи во секое време и во што сакаш за да си ги видиш твоите 200 коња споредбени со другите пошто нели алфашките се истакнуваат во споредба со другите, алфата 4ц е добра и ништо посебно, во нејзиниот ранг од 5 коли котира како и сите - исти кур се само различни димензии а и оваа џулиетава дојде на ниво на кое беа германците од крај на 90тите кога вадеа 500 коња од курташак и за неа се испукавте 20 страници како да се случило нешто свето во автомобилизмот. И нема потреба од реплицирање за глупостиве, само ако сакаш тест со аудито пиши ми и одма ја правиме играта па ако сакаш викни го и шиникот комшијата да и бае, нема да ми смета.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Turbo
« Одговори #7076 на: 25 Јули 2015, 18:06:04 pm »
Незнам зошто се преминува толку директно кон колите на членовите, али тука споредбата е CAYMAN S vs ALFA 4C, не ГТС или Бокстер или курац или палац.

А ако веќе треба да истакнуваме коњи, нека му баат двајца шиници на аудито па да се видат коњите во споредба со 1.4 ;)

Муабетов ви е безвезе.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #7077 на: 25 Јули 2015, 18:07:45 pm »
Ахтунг седи си мадро не напаѓај алфа.

:P  ;D  ;D

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #7078 на: 25 Јули 2015, 18:29:52 pm »
Не знаев дека Алфа направиле 1.4 со 200 коња.  :D

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #7079 на: 25 Јули 2015, 19:05:54 pm »
Има.... Ама сепак зависи од врстата на гравот што возачот го јадел пред да вози, и од тоа дали ја фрлил првата вода или не. ;D