А кој воопшто кажа дека ја ги споредувам Алфата и јагуарот? Кој воопшто ја спореди алфа со нешто друго, кој рече дека едната е подобар од друготи и кој рече дека бара кола блиска по спецификации, димензии килажа, обем на струк и друго?
Јас кажав во поглед на цената. Само и само во поглед на цената.
Имам 90.000 евра за кола сакам да купам кола што сакам? Алфата е лотус елис баш убаво кажа и е добра и се. АМА тоа е едно огромнооооооооо АМА, со оваа цена задира во нешто друго, во ценовен ранг во кој се нудат подобри коли. Мислам не сум ретардиран да го споредам 3.0 в6 380 кс на јагуарот со 1.7 моторчево у алфа. НИкој не спореди такво нешто. ТОлку ли е тешко да се сфати?
НИкој не бара никаква директна конкуренција. За 50 денари можам да си купам сникерс или пепси, што ке си купам е моја работа, никој не кажал дека Пепси е поарно од сникерс, мислам нон сенс муабети.
Зборам по стоти пат нагласувам збориме за ценовен ранг и што се има во тој ценовен ранг и се тоа е своја конкуренција.
Једино се слагам за вкусот Алфата за мене е грда кола, за мене и Кајманот е грд. Јагуарот не е а влегува во ценовниот ранг со што ја би си го купил.
Е сеа, ако алфава кошташе нормални 62.000 евра и да погледнам за тие пари што може да се купи, тогаш можда и би ја земал без карбонските фарови нормално. За 62.000 нема ни приближно нешто поунтересно, поспортско по драјверс кар на пазарот. Има пасат за тие пари или што ти ја знам ауди а7 или нешто како што сите рековме конфекција. ДА конфекција, добра кнфекција, ама ако сакаш да смениш ке ја земеш алфата.
Ама во 90.000 освен конфекција има Порше има Јагуар ф тајп има некое бмв м5 опасно има скоро факинг порше 911 карера, епа не ми зборете дека алфата е нешто уау, за 90.000 не е за 60 ДА
Мислам искача дека разликата меѓу Alfa Romeo 4C и Mercedes AMG GT е само 20тина илјади евра. е знаете што НЕ Е и никат нема да биде.