Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1431919 пати)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #5550 на: 21 Август 2014, 12:10:23 pm »
Убаво објаснето зашто го пцујам дибекот.
http://www.bellamacchina.net/portal/2011/09/02/zasto-je-propala-alfa-romeo-159/
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Присутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14714
« Одговори #5551 на: 21 Август 2014, 12:39:38 pm »
Се согласувам потполно со текстот!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #5552 на: 21 Август 2014, 12:47:17 pm »
Секој нов модел нова платформа, нов дизајн, све то скупо кошта. Док застанат на нозе треба да играат на еволутивна карта како ВЊ групација. Мали дизајнерски измени, одстранување на недостатоци, поголема понуда на мотори, пониски цени и.т.н. Тоа ако императив им е продажба односно Алфа на секое чоше. Генетскиот материјал ќе го одржаваат со модели ко 4C, 8C 6C ..

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #5553 на: 21 Август 2014, 13:09:56 pm »
Koga bi imal malku povekje srce i hrabrost od sto imam bi si kupil edno gt, onaka za dusa i za vikend voznja

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #5554 на: 21 Август 2014, 14:53:08 pm »
Е да, треба муда за Алфа. Затоа само тие што имаат љубов за неа, ја уживаат  ;)

Присутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #5555 на: 21 Август 2014, 15:10:06 pm »
Не знам што толку сте се укакале од Алфите? Демек за BMW не е проблем а?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #5556 на: 21 Август 2014, 15:19:57 pm »
Неам пари, иначе каква 159ка караванче у Ti изведба би си пазарел...

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #5557 на: 21 Август 2014, 15:34:59 pm »
Ако би можел да бирам сеа, ...би си купил 166 или GT, а во најдобра варијанта Brera :)

Meowwwww prr pr...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #5558 на: 21 Август 2014, 15:35:11 pm »
Мене постот на фраеров ми е малку типично, жалопојкесто размислување на некој што ја гледа Алфа Ромео низ розеви очила.

Значи.. Да не се разбереме погрешно - 159-ката е прекрасна кола. Најубав седан кој излегол од Alfa Romeo во последниве 20 години. Можеби најубава кола која излегла од Alfa Romeo во последниве 20 години, освен можеби Брера. Напуштање на тој дизајнерски јазик и следење на новиов (Џулиета, Мито) е најголемата грешка што ја имаат направено.

Хауевер. Аргументот на фраеров - колава е 200 кила претешка, па затоа не може да ги покаже своите таленти. Тоа е реченица као „Цурана е 50 кила потешка, па не и се познава струкот. Иначе, да знаеш само каков е..“ Ја направиле тешка. Тука згрешиле. Згрешиле МНОГУ. Грешка број 1. Другар кој има(ше) Audi A4 1.9 TDI 130 и 159 дизел (ќе ве излажам точно кој мотор, знам дека беше со 130-140 коња) рече дека Аудито во споредба е ракета.

Понатаму - сакаа да се носат рамо до рамо со Германците - тука ги бројам BMW и Mercedes, Audi не - а немаат заден погон. Грешка број 2.

На крај - имаа прекрасна, преубава, несекојдневно убава кола, а генерално многу малку работеа на маркетинг, не само кај нас, туку низ цела Европа. Премногу се надеваа на hearts over minds. Тоа не успева, не во реалниот свет.

Тоа што сакам да го кажам е - направија прекрасна кола. Кола која што јас би ја ставил во гаража и би ја возел секој ден. Кола за која што отворено сум кажал дека сум му љубоморен на Струмичанецот. Ама сторијата на фраеров.. Малку подебели розеви очила ставил.

Присутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #5559 на: 21 Август 2014, 15:37:55 pm »
159 е перверија од кола, посебно како на Струмичанецот. Мада и со обична 2.4 JTD би се задоволил.

А тоа тежината, дрн дупки и мене ми е ветер во магла.

Моја желба е да беше заден погон. Сите Алфи треба да се на заден погон. Треба да имаат некоја историска доследност во тој поглед.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #5560 на: 21 Август 2014, 15:40:08 pm »
Тежината влијае на све. Влијае на управливост, влијае на потрошувачка, влијае на перформанси, влијае на потрошни делови (кочници највеќе), итн..

Јас приметив директна и забележлива разлика меѓу мојот Голф и поновиот. Поновиот е значително поуправлив, понеутрален и помалку склон кон подуправување. Да не праиме муабет дека е секунда побрз до 100.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #5561 на: 21 Август 2014, 15:45:08 pm »
Би рекол дека поентата на текстот е критика кон тие кои се одговорни за Алфа Ромео, што дозволиле нешто со толкав потенцијал, да остане недокажано и да згасне, а не што 159ката била тешка или што ти ја знам.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #5562 на: 21 Август 2014, 15:50:10 pm »
Апсолутно се слагам дека дека огромен, најголем дел од одговорноста е на челниците на Алфа Ромео. Имаа кола со огромен потенцијал. Огромна грешка е што не се направи GTA верзија, да биде нешто како Flagship.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #5563 на: 21 Август 2014, 16:04:50 pm »
Би рекол дека поентата на текстот е критика кон тие кои се одговорни за Алфа Ромео, што дозволиле нешто со толкав потенцијал, да остане недокажано и да згасне, а не што 159ката била тешка или што ти ја знам.
Многу лесно воочливо,незнам што толку розево му се гледа на Зеро,убаво кажува и дека бензинците освен 3.2(и новиот тби) не заслужуваат да бидат у таа кола.
Друго тие верзиите што ги спомнуваат со В8 беа планирани да се заден погон т.е. тест мулињата кои ги сликуваа.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #5564 на: 21 Август 2014, 16:18:07 pm »
159 е перверија од кола, посебно како на Струмичанецот. Мада и со обична 2.4 JTD би се задоволил.

А тоа тежината, дрн дупки и мене ми е ветер во магла.

Моја желба е да беше заден погон. Сите Алфи треба да се на заден погон. Треба да имаат некоја историска доследност во тој поглед.

Дефинитивно.