Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1432482 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #5400 на: 27 Јуни 2014, 18:25:10 pm »
Не е проблемот дали е поубаво или не, му се фативте на алфинион волан ко` да е голфовиот дизајнерски подвиг. Двата се ружни.

Не, ја само спомнав дека на Алфа воланот е ружен. Вие у одбрана на ружноќата, го нападнавте Голфот.

Џулиетката целата си е ружничка. Више е и стара, зрела за мењање. Се надевам дека ќе се опаметат и нејзината замена (или другите нови модели што ќе ги пуштат) ќе биде целосно различна и поубава во секој поглед.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #5401 на: 27 Јуни 2014, 18:39:17 pm »
Јас се надевам дека ќе си продолжат со алтернативен дизајнерски правец и ќе прават коли кои се доволно различни од конкуренцијата за да може да се избере нешто различно од германското сивило. А да, и заборавив да спомнам, дефинитивно е 3 пати поубава од последниве 3 генерации на голф (ваљда фати џули 3 генерации веќе) :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #5402 на: 27 Јуни 2014, 18:46:12 pm »
И јас се надевам дека секој нареден Италијански дизајн ќе биде необичен и неприфатлив за многумина, грдо-фантастичен и со сите досегашни останати атрибути.

Јас не сум алфиста, воланот на Алфата е поубав од на голфот!
И да, чуден е, неприфатлив и стрчи  :-*

Штета што ќе се упропасти Бентлито.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
« Одговори #5403 на: 27 Јуни 2014, 18:56:19 pm »
Јас се надевам само дека брендот ќе се активира во скоро време и ќе претстави нови одлични модели што достојно ќе им конкурираат на германските ривали. Не ми се допаѓа кога има претерана доминација.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5404 на: 27 Јуни 2014, 19:18:59 pm »

Јас не сум алфиста, воланот на Алфата е поубав од на голфот!
И да, чуден е, неприфатлив и стрчи  :-*

Сега кога ќе разгледам малку подобро по сликине, мислам дека воланот на Џулиета одлично се вклопува со внатрешноста, штрчи од „германската монотонија“ прикажана неколку поста претходно, но одлично вклопен во ентериерот. Далеку подобро од карираното штофче ;D (high res):

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #5405 на: 27 Јуни 2014, 19:20:01 pm »
Не е проблемот дали е поубаво или не, му се фативте на алфинион волан ко` да е голфовиот дизајнерски подвиг. Двата се ружни.

Не, ја само спомнав дека на Алфа воланот е ружен. Вие у одбрана на ружноќата, го нападнавте Голфот.

Џулиетката целата си е ружничка. Више е и стара, зрела за мењање. Се надевам дека ќе се опаметат и нејзината замена (или другите нови модели што ќе ги пуштат) ќе биде целосно различна и поубава во секој поглед.
I pokraj godinite I 3 generacii na golf usput,pak ima podobri performansi,za dizajn nema ni konkurencija sa voopsto da se zboruva,ne veruvam nekogas golf pa I vw da zemal poprestizno priznanie za ubavina.
Volanot vo zivo mi se dopadna poveke od prethodniot ama ne e remek delo.
Deka e zrela za menuvanje zrela e ama ubavo se drzi,neka go najde nekoj unazad temava golemiot test sto go imam postirano za hatch-ovi. Od tel sum.

Sto se odnesuva do ljubovta na vw prema alfa,nedaj boze,cim Walter da Silva tolku ja saka Alfa neka si se vrati nazad roslo nizaeden. :)
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #5406 на: 27 Јуни 2014, 19:23:19 pm »

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #5407 на: 27 Јуни 2014, 19:37:44 pm »
^^^ ретардирано монголоидче. југо од напред изгледа по menacing.

Белиов отсечок околу и над мењачот со безиедјно наредени дугмиња потсеќа на штрајк на дизајнерите 2 дена пред дедлајн. „Слушај, ниту еден дизајнер не се појави на работа“ „Јеби га, шта је ту је, нареди ги некако тоа дугмињата и дупките, не е битно како, еби му мајката шо да праиме, кога немаме дизајнери“

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1277
« Одговори #5408 на: 27 Јуни 2014, 19:39:35 pm »
Неможе секој да свари скриена лепота

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5409 на: 27 Јуни 2014, 20:07:04 pm »
Не е ни толку скриена, кога филип би бил доволно непристрасен, па дизајнот од '98 ќе го спореди со конкиренцијата од тоа време, можда немаше толку воњ да се шири пд неговиот пост...

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #5410 на: 27 Јуни 2014, 20:10:52 pm »
И повторно: несогласување -> лични квалификации.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5411 на: 27 Јуни 2014, 20:19:19 pm »
Пристрасност не е квалификација. Непристрасен ќе спореди нешто, ќе каже дека телефонот со жица од тоа време во бмв5 е поарен од хендсфри вграден во 166, или нешто ќе изаргументира нешто некако..... Пристрасен ќе истресе гаќите и после ќе дели филозофии дур се шири смрадот.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #5412 на: 27 Јуни 2014, 20:28:19 pm »
Пристрасност не е квалификација.

Него што е, мерка за киселост на млекото?

"Кога филип би бил X" е квалификација за која било вредност на X.

Ако ти се збори за дизајн на коли - бујрун. Ја каков сум бил или не сум бил ич да не ти чуе.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5413 на: 27 Јуни 2014, 20:34:44 pm »
Ок, ајде може е така. Имаш право. Пристрасност е лична квалификација. Се извинувам.
Да се вратиме на тематa. Аргументирај дека во 1998 година конкуренцијата завршила подобра работа во дизајнирањето на внатрешноста на своите возила. Тогаш покрај извинувањето, можеби и ќе помислам дека не си пристрасен, и дека твојот пост не е само истресуење пуни гаќи.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #5414 на: 27 Јуни 2014, 20:37:29 pm »
Ок, ајде може е така. Имаш право. Пристрасност е лична квалификација. Се извинувам.

Примено и уважено.

Да се вратиме на тематa. Аргументирај дека во 1998 година конкуренцијата завршила подобра работа во дизајнирањето на внатрешноста на своите возила. Тогаш покрај извинувањето, можеби и ќе помислам дека не си пристрасен.

Moјата оценка беше апсолутна, а не релативна. Дека ми е ружна - ружна ми е. Какви сакаат нека бидат другите коли.

Исто ко некоја ружна женска. Ако ти е ружна - ружна ти е. Ако другарките и се ходајучи габори - нема да ја направи поубава.

Но, ако веќе инсистираш на компаративна анализа: Хјундаито на татко ми од 1998 ми има поубава централна конзола - бар нема неуспешно реализирани претензии. Чесно, стокмено, без никакви илузорни амбиции. Ова изгледа елегантно ко командна табла на руски багер од 1948 на кој накнадно му е опнат индокинески гпс екран. Ко да покупшавале нешто, ама си заминале на одмор дизајнерите пред да завршат макар пола од работата.