Лол. Па уште со ШКОДА доживеал преобразба. ЛОЛ човече, тој себеси некогаш за Алфиста се сметал?
Оууу не знаеш. Алфиста до корен! Имаше неколку алфи, која од која по пазена и по мазена... уште да ги лижеше и бацуваше. Човекот е со кеш, одувек бил, и мераклија за коли и мотори. Има две коли и два скупи мотори (еден крос, една друмска крстарица со онаква фотеља за пичката позади, не се разбирам у мотори). У секој случај пари никад не му биле проблем, а љубовта кон алфите била тука!
па како држела пут... па како немало друга таква кола... па како го осеќал патот... па како под прсти ја осеќал колата... абе шта да ти причам.
Филмот му пукна на последната, 159. Ja купи нова. Му се посра од расипување. После призна дека сите алфи му се расипувале.
Кај него видов интересен психолошки феномен. Како некој што има девојка која ја дига у небо, а оваа му ќења и сере цело време и овој ја трпи трпи трпи... се до еден момент кога настанѕува комплетна инверзија - од најубавата принцеза истата девојка добива нога у гс пошто е скапана рондуља.
Истото го приметив кај него. Ја шитна 159-ката и требаше да купи нова кола. За алфа неќеше да чуе. Гледаше низ салони, листаше ценовници, читаше тестови на интернет. На совет од другарите (кхм кхм) отиде на пробно возење на Октавија 2.0 тди. Ја купи мање-више истиот ден у кеш.
И, еве го, четврта година ја вози. Дефекти НУЛА. Држење на пат, брзина, комфор... според него све е тука.
Сега вика дека алфите му биле младос-лудос фаза у животот, дека бил глуп што фрлил толку пари на тие канти (негови зборови, ништо не измишљам) и дека октавијата му е многу подобра од 159-ката.
Не ми се сипајте мене! Ја не заземам страна во оваа дилема! Нит сум имал/возел алфа, ниту сум имал/возел шкода. Само ви пренесувам едно конвертирано искуство на еден своевремено страствен алфиста.