Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1430570 пати)

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #1740 на: 24 Мај 2012, 20:47:35 pm »
Chlink друже не ти опцув па така да реагираш. Муабетот си го сфаќаш многу лично. И мене ме дупат и ми викаат "На лопата да пишува Форд не ја купувам" па не си ставам на ум. Уживај јас не те осудувам што возиш и како.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #1741 на: 24 Мај 2012, 20:55:01 pm »
Не ми беше муабетот за тебе, туку општо за било кој. Цело време се врти истиот муабет во круг. Од почеток на форумов до сега. Малце досадно стана, се осеќам лошо кога ќе напишам пост во одбрана пошто и јас сум досаден веќе. Сега само постови Forza Alfa и сл. Тоа ми беше муабетот. Ти можеш да пишуваш нема да ми смета, форумов е слобоно место, едноставно досадно мене ми стана со тој муабет па се изјаснувам. Имаш ти еден куп алфисти тука што можете да продужите муабет. :D :D

И ништо лично не сваќам, немој да мислиш така, бар од мене додека не ме навредиш лично не очекуј да те мразам или љутам или нешто цл.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1742 на: 24 Мај 2012, 21:20:48 pm »
Chlink друже не ти опцув па така да реагираш. Муабетот си го сфаќаш многу лично. И мене ме дупат и ми викаат "На лопата да пишува Форд не ја купувам" па не си ставам на ум. Уживај јас не те осудувам што возиш и како.
Zakon  ;D

Abe clhilnki so samo se bunis, citaj malku i kapiraj. Rekov deka denes site imaat slicno upravuvanje. Pred 12  godini voopsto ne bese sitacijata takva. 156 kata se uste se drzi so denesnite avtomobili, sto e uspeh.

Se slozuvam so martinco vo vrska so upravuvanjeto na golf 4. Da go dopreciziram stavot, ne postoi ponezabavna kola, poneupravliva kola vo poslednite 15 godini. A vistinska steta, zatoa sto idese so ubavi tdi motori

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #1743 на: 24 Мај 2012, 21:31:41 pm »
@LP FORD = Fix Or Repair Daily  ;D ;D ;D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1744 на: 24 Мај 2012, 21:46:42 pm »
Ili fast only driving downhill  ;D

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #1745 на: 24 Мај 2012, 21:59:00 pm »
Valjda "Riding" namesto driving.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #1746 на: 25 Мај 2012, 00:30:35 am »

Abe clhilnki so samo se bunis, citaj malku i kapiraj. Rekov deka denes site imaat slicno upravuvanje. Pred 12  godini voopsto ne bese sitacijata takva. 156 kata se uste se drzi so denesnite avtomobili, sto e uspeh.

Не ми беше тоа зборот. Зборот ми е дека дава сигурност повеќе него што треба, ако не гледаш у километража може да те заебе. Квалитетот си е тој што е. Има и други вакви коли што лажат. Тоа беше се што сакав да кажам.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #1747 на: 25 Мај 2012, 14:39:41 pm »
но..... неможе термостат да се продава за 80 евра, или 4 глави да коштаат 2400 евра. Едноставно се специфични за одржување и сервисирање а тоа не поминува кај широка народна маса.

Види проблемот не е во колите, проблемот е во продавачите на делови.

Муабетот е секогаш е „Аааа епа сакаш Алфа да возиш ... “ а нема врска, истиот муабет е и со француските коли азиските .... значи со сите освен германските. Нормално е дека од аспект на еден трговец колку една марка е повеќе застапена толку повеќе обрт и конкуренција ќе има. Застапеноста со Алфа на нашиве улици е далеку од германските. Но, гледам се почесто ги има. што е во прилог (како за кого)
Ќе ти дадам најобичен пример за разлика во цена кај нас и во странство, сум го пишал во други теми,

TRW фабрички дел за Алфа 147/156/ГТ горна виљушка кај нас е 5900 ден, во Британија е ~50 евра, а на еден сајт е 40 евра
Мислам дека лесно е да се воочи заклучокот. А да не заборавиме што кај нас ДДВ е 18 а таму 23 %
Нормално имаш и други произведувачи како Birth, Optimal .. и се движат околу 50 евра. Или најефтина варијанта, рапарација, само на буферите и јабучиците што доаѓа мислам дека околу 1500 ден.

Се зависи колку сакаш да се замараш. Ако отидеш во официјален сервис, знаеш што те чека, како и во секој друг официјален.

Што се однесува до расипливоста, секоја кола си има свои маани, а колку една 147/156 е расиплива можеш да прочиташ низ форумов и темава, сме пишувале многу пати на таа тема. Јас лично, никогаш не бев засегнат од тие муабети пред да ја купам мојата, единствено што гледав е да ја проверам колата како што треба, па после што биде нека биде.
Секој со својата среќа, луѓе купиле и нови од салон коли па си виделе многу повеќе мака отколку некој со 10 год стара кола.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1748 на: 25 Мај 2012, 19:02:23 pm »
Колку ја сакав/ам, рекламава.

Од Москва тргна за Берлин, Еххххх Алфа....

Поздрав до Лоши Патишта  ;D

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #1749 на: 25 Мај 2012, 22:08:50 pm »
Ами шо да биди, шо требит  ;D

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #1750 на: 26 Мај 2012, 15:24:35 pm »
@ LP и MartinAlfista зависи што голф 4 сте возеле..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1751 на: 26 Мај 2012, 15:26:12 pm »
1.6 Highline stock.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #1752 на: 26 Мај 2012, 15:27:29 pm »
Ебате голфот што си го возел,катастрофа..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #1753 на: 26 Мај 2012, 15:31:09 pm »
Ама сосема доволно за да дојде до заклучок дека секој Голф е тиња.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
« Одговори #1754 на: 26 Мај 2012, 15:35:04 pm »
Јас па кога се возев во 4ка TDI 130 коња, сфатив дека е прекрасна кола.