Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1290978 пати)

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6849
  • French diamond
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #11115 на: 07 Април 2021, 20:16:12 pm »
@marjanot и/или @Borce-Fiat да кажат дали има нешто на што посебно да се обрати внимание кај половна Giulietta, планирам да одам 500 километри да гледам една...т.е оваа

https://m.mobile.de/auto-inserat/alfa-romeo-giulietta-2-0-jtdm-16v-turismo-heilbronn/312184656.html

Или некој од клаберите Рики или Луки да не се наоѓа во близина на Heilbronn?

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10963
  • 430i
« Одговори #11116 на: 07 Април 2021, 20:27:49 pm »
Оваа има добар мотор, а по километражата сигурно има додадено 30-40.000. Не може Алфа да помине волку бар не без ремонт ;D

Позначајни маани нема, си ги има оние таљански бубици.

Пушти радио, види дали добро фаќа сигнал. Пробај заден бришач. Провери трето стоп светло. Ако има маана по некое од овие точки, има прекин во жичките од кабина кон петта врата. Лесно и ефтино се средува.

Ако можеш да ја пробаш, исфорсирај да видиш до кај е ламелата. Има километри, а сетот е како кај мене.

Со подвозје немаат проблем.

Провери го казанчето за антифриз од долната страна, маанливи се и знаат да пуштаат од доле. Веројатно на ова веќе е сменето, ама за секој случај.

Другото се сведува на моментална состојба и како е одржувана.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5044
  • The Spartan General
« Одговори #11117 на: 07 Април 2021, 20:31:29 pm »
Јас на слики ја гледам и ќе ти кажам дека ќе е иста како Астрата што ја гледаше.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5855
« Одговори #11118 на: 07 Април 2021, 20:38:35 pm »
Мене ми е далеку,т.е бев таму пред околу 6 години 😁.
Онака гледам од мал телефон,неможам да ја видам состојбата од слики.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #11119 на: 07 Април 2021, 21:37:31 pm »
Јас на слики ја гледам и ќе ти кажам дека ќе е иста како Астрата што ја гледаше.
Не ги има сватено работите баш како стојат тука.
Ако сакаш да најдиш добра понуда,убава кола и за добра цена барај на ebay-kleinanzeige.de од приватно лице.
Треба трпеливост пошо не ги даваат и Германците така без пари колите,а ете и тие ретките шо ќе ја дадат "испод" цена се "ловени" од цел балкан и источна Европа.
Тие по плацовите шо препродаваат тоа работат по цел ден.
Полски,Литвански и др. камиони идат празни,тој дур дојди од Полска(за ден два) веќе се најдени колите од каде да ги собери.
Не се залетвај по коли кои се на 500км,два правци 1000км...3 коли такви ојдоа 500е за џабе,наместо да бараш кола до 5000 ке еб.. 500 евра за разгледување на скапаници.
Барај кола до кај 200км околу тебе и не гледај најевтина.

God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6849
  • French diamond
« Одговори #11120 на: 07 Април 2021, 23:51:19 pm »
Проблемот е што не барам кола како кола, туку барам ете одреден модел и марка со одреден мотор, кај мене во околина нема таква. Инаку вака на слики не делува лошо, плацот има добри ревјуа на мобиле.де..утре ќе му се јавам да го прашам, кои се условите за 3те години гаранција што ја спомнува во огласот...со воз ќе ме кошта околу 100€, ама и 10 сааати пат во двата правци.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3477
« Одговори #11121 на: 12 Април 2021, 13:38:07 pm »
Алфисти, ај најдете ми предни седишта од GTV, знам дека се убер ретки :D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #11122 на: 12 Април 2021, 17:27:02 pm »
Иста ваква редовно паркирана пред ССМ.

.. would.

« Последно менување: 13 Април 2021, 15:22:31 pm Stratro »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43719
  • Il Moderatore
« Одговори #11123 на: 12 Април 2021, 17:52:46 pm »
Само фејслифт и TBi Brera.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #11124 на: 12 Април 2021, 18:09:29 pm »
Не сум во тек баш каква е пред и по фејслифт, али паркиранава делува многу впечатливо и оригинално.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #11125 на: 12 Април 2021, 18:11:53 pm »
Не сум во тек баш каква е пред и по фејслифт, али паркиранава делува многу впечатливо и оригинално.

Од надвор, нема да познаеш. Од внатре, има други седишта, малку повеќе простор на задна клупа. TBi затоа што е греота да не е бензинец, а 3.2 не е баш најсреќен избор. Ем не е многу побрза од TBi (TBi со малку може да се направи многу побрза од 3.2), ем е скапа и за одржавање и за возење (17л градска ако ме држи памет, и прилично скапи редовни сервиси). 

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #11126 на: 13 Април 2021, 00:13:06 am »
Бензинец секако...а дали е брза, побрза односно "дали може во брзините да стое како нешто побрзо од брзото за брзо да стое" ...е тотално небитно.
Исто како да те видат искочен со манекенка и да те прашаат дали средно го завршила со сите петки.

https://www.youtube.com/watch?v=pJBzD6wrNL8

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #11127 на: 13 Април 2021, 01:13:09 am »
Треба да е брза, за да оди како што изгледа :) А, и фејслифтот е полесна некое килце.

Исто како да те видат искочен со манекенка и да те прашаат дали средно го завршила со сите петки.

А замисли ем да е манекенка, ем да ги има сите петки! ;)

Генерално, може и 2.2 JTS, дури и таа варијанта повеќе ми се допаѓа од JTD. Не дека JTD e лоша, ама тоа ти е ко манекенава од горе да има глас ко Род Стујард кога зборува.

https://youtu.be/hxXWaCde4mk

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #11128 на: 13 Април 2021, 07:53:10 am »
Кој што сака нека каже, мене ми изгледа феноменонално!

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3845
« Одговори #11129 на: 13 Април 2021, 09:26:01 am »
Треба да е брза, за да оди како што изгледа :) А, и фејслифтот е полесна некое килце.

А замисли ем да е манекенка, ем да ги има сите петки! ;)

Генерално, може и 2.2 JTS, дури и таа варијанта повеќе ми се допаѓа од JTD. Не дека JTD e лоша, ама тоа ти е ко манекенава од горе да има глас ко Род Стујард кога зборува.

https://youtu.be/hxXWaCde4mk
.
Е со преден погон неможе да е со сите 5-ки, макс до Одлична (Математика и Физика 4-ки, другите 5ки). :D
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA