Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1425984 пати)

Отсутен Sephiroth

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 412
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #10755 на: 10 Јуни 2020, 16:38:47 pm »
Не го разбирам баш претераново спуштање на подвозјето. Па нема да се удираат тркалата од полумесецот и да го кршат кога ќе поминеш на некоја нерамнина?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #10756 на: 10 Јуни 2020, 16:43:16 pm »
Не го разбирам баш претераново спуштање на подвозјето. Па нема да се удираат тркалата од полумесецот и да го кршат кога ќе поминеш на некоја нерамнина?

„Трпи бабо за лепота“, стара поговорка е..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
« Одговори #10757 на: 10 Јуни 2020, 21:01:05 pm »
Научно е докажано дека секоја кола изгледа подобро потспуштенка малку. Овој малку претерал, али добро си изгледа. Плус тркалата од 159 Ti легнале ко баба у сандак.

Али еве малку понормално спуштање. Игнорирајте го одвратниот преден браник.

Мерак.

Отсутен tomm1060

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
« Одговори #10758 на: 14 Јуни 2020, 22:55:49 pm »
Колеги едно прашање. Пред 2 недели колата ја осетив значително побрза и многу лесно примаше гас. Тоа траеше само 2 дена после пак по старо, ја уствари после тоа приметив дека колата ми гушела. Незначително, но се осети разлика. Се работи за 166 2.0TS 114kw. Некое мислење за проблемов или да препорачате кај да ја носам на дијагноза? :)
What is Alfa Romeo known for?
It was founded on 24 June 1910 in Milan, Italy, as A.L.F.A., an acronym for Anonima Lombarda Fabbrica Automobili. The brand is known for sport-oriented vehicles and has been involved in car racing since 1911.🍀

Возила на членови: https://forum.carclub.mk/index.php/topic,26160.0.html

Follow me on IG: https://www.instagram.com/d_volante159?igsh=MWlkM29rbHN1Y3d1cg==

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #10759 на: 14 Јуни 2020, 23:05:26 pm »
MAF Сензор, вака, од прва.. Од втора, варијаторот проработел тие 2 дена. Провери го електро-вентилот за варијаторот, дали работи како што треба. Провери го цревото од филтер за воздух до клапна, нема здраво такво црево на 166-ка. Провери дали варијабилната усисна грана ги отвара/затвара клапните на усисната како што треба...
Асална дијагностика за твинспаркови (општо, бензинци) слабо... сеа све што е мајстор на дизел се пребаци... егери мегери, депефи, гарежи у турбини...
Жарко у Пинтија побарај го.
Има и други мајстори, ја од овој сум задоволен, други нека кажат за другите.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #10760 на: 16 Јуни 2020, 09:13:39 am »
Горан Побожје добро го среди моторчето на 155, има доста делови за Twin Spark, варијатори, сензори, дијагностика ...

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1862
« Одговори #10761 на: 16 Јуни 2020, 21:59:08 pm »
:)

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #10762 на: 17 Јуни 2020, 07:59:42 am »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #10763 на: 20 Јуни 2020, 23:41:19 pm »
However, as is the magic with cars, some owners found satisfaction in models that have known flaws; they were willing to overlook aged infotainment tech, poor build quality and sub-par economy if the car had striking good looks or an emotional, engaging driving experience. These epithets are arguably evident in the car voted the UK’s most satisfying new car: the Alfa Romeo Giulia, which launched in 2017.

https://www.driving.co.uk/news/cars-happiest-owners/

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #10764 на: 21 Јуни 2020, 00:40:01 am »
Од короната не им е добро на енглезите.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #10765 на: 21 Јуни 2020, 07:26:54 am »
Сосема ги разбирам. Иста беше и мојата реакција за Велоче

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #10766 на: 21 Јуни 2020, 13:52:31 pm »
Во превод: убава е, згодна е, може и паметна да е...... ама троши туѓи пари, а и ја има на Порнхаб.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #10767 на: 21 Јуни 2020, 14:17:38 pm »
Во превод: убава е, згодна е, може и паметна да е...... ама троши туѓи пари, а и ја има на Порнхаб.

Со други зборови, убава е, згодна е, можда и паметна, ама треба и муж да си за неа.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #10768 на: 21 Јуни 2020, 14:23:35 pm »

Со други зборови, убава е, згодна е, можда и паметна, ама треба и муж да си за неа.
Не е ни убава до толку, ни згодна колку што е добра на кривулест пат. Значи тоа би му дошло дека е паметна, зошто не се гледа одма.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #10769 на: 21 Јуни 2020, 14:35:50 pm »

Тоа е веќе Ц7 Корвета.