Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1623732 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #10500 на: 16 Ноември 2019, 11:06:29 am »
Stuck on screen e neoprostivo dizajnersko resenie koe prvpat mislam deka go vidov kaj nekoj koreec. Edino sto e prifatlivo e kako na eden model (na Audi valjda) kade ekranot e retractable, odnosno se spusta vo slot kog nemas potreba da go koristis. Vo site drugi slucai, prakticen ili ne.. deluva eftino i grdo... i toa se potvrduva na sekoe kjoshe po jutubov.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #10501 на: 16 Ноември 2019, 12:02:14 pm »
Поентата е екранот да е повисоко за да не тргаш многу-многу поглед од пат кога треба да видиш нешто.

Многу поголем проблем се сè поголемите екрани што генерално ги топорат по коли. Не само што се небезбедни (хаптички се попроблематични во однос на физички копчиња), туку и генерално луѓето се навикнати да гледаат во нив, да проверат „да не има нешто ново“ поради телефоните. Имаше одлично истражување за ова, баш ќе го побарам...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #10502 на: 16 Ноември 2019, 12:15:27 pm »
И пред се е поефтино за производство зошто нема потреба да се вклопува се останато околу екранот и да се прават флуидни елементи кои би оделе во склоп со него. Како што е евидентно кај Јагуарот на пример.

Не е ужасно, поголемата неправда е во тенденцијата на се помалку убавина, нешто што се забележува исто кај Јагуарот - дека е прекрасно возило на изглед, и внатре и надвор. Значи може едно возило во 2020та да е убаво, немора се да е грд и лош кич. Смеело да се направи и нешто со класична убавина.

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #10503 на: 16 Ноември 2019, 12:22:40 pm »
Јагуарот ХЕ е конкурент на Алфата, и екранот му е кај што треба. Германците забегаа по арапски патишта и нема потреба да се спомнуваат во исти реченици со Џулија и ХЕ.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

А и од надвор се за жалење:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ако веќе мора да не е во видик на возачот екранот мора да е вака за да изгледа убаво. Вакви дивоградби на централна конзола како во Алфата грозни се и застарени.
И нема тач!

Уште го чекам постот каде што спомнав јас тач. :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44962
  • Il Moderatore
« Одговори #10504 на: 16 Ноември 2019, 12:29:39 pm »
Не мора да се повикувам на конкретен пост. Реалноста е таа, нема тач! Али за сите што не ја купиле колата поради тоа, ќе му стаат тач сеа од 2020 :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #10505 на: 16 Ноември 2019, 13:17:23 pm »
Реалноста е дека најдобар начин за управување на инфотејнмент е како што имаа повеќето производители, со врталка на средина. Тачот е бескорисен освен ако не се стои на семафор или ако си патник.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #10506 на: 16 Ноември 2019, 23:02:31 pm »
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
« Одговори #10507 на: 16 Ноември 2019, 23:07:27 pm »
Од сабајлево видов вкупно 5 Џулиети.
Две во сообраќај, три во катна гаража.

А на сервис?

;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #10508 на: 16 Ноември 2019, 23:57:40 pm »
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7366
« Одговори #10509 на: 17 Ноември 2019, 00:20:43 am »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #10511 на: 17 Ноември 2019, 14:26:32 pm »
Мммммм црвена Џулиа пред зграда, битолски таблици...

Бомбона!

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #10512 на: 17 Ноември 2019, 14:50:04 pm »
Уште не отиде да пазариш 1.4тби?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #10513 на: 17 Ноември 2019, 15:28:10 pm »
Примамлива понуда е Џулиетата, месечната рата на годишно ниво е пропорционално со 60% од трошокот за одржување на Гтејац со 250 000 км. Плус дизел моментот, облаче црн чад кога ме мрзи да вратам степен подоле, облаче кое исто така се јавува кога прописно ќе ја стиснам ужасно ме нервира. Звукот прича за себе, бензинец е мотор, дизел е агрегат. Има добри страни и ЏТД, посебно на отворено, али дефинитивно не сум дизел чоек. Феноменот нова Алфа толку е редок кај нас и околината (со исклучок на Борче) дава посебна мотивација за Џулиета. Али па феноменот половна Алфа (Џулиа) која е 50% од вредноста на нова и тоа само после 5 години е уште појак. Што се тиче мене, јас би сакал да ги имам сите Алфи но според буџетот некако боље ми е да се одлучам за Џулиа. Ќе видиме на пролет.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #10514 на: 19 Ноември 2019, 16:40:07 pm »
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!