Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1432217 пати)

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #9525 на: 30 Јануари 2018, 12:57:11 pm »
Еее кога сме тука, јас имам историја како со кеш во раце од салон се вратив без кола и во ЕуроИмпекс, за бандаши и во Мкар заради тоа ште не можеа да ми издадат официјална изјава за екстра урбан емисија на гасови. И во двата случаи колата можев да ја купам истиот ден со фактура, ни се ценкав за цена ни за опрема. Кола од плац.

Истиот случај беше и кај мене, ќе им ја плаќав кеш без ценкање. Само сакав да знам какви бои имаат на понуда, со каква внатрешна опрема и по емаил и по телефон. На крај завршив со мерцедес. Злате исто заврши со мече. Ако продолжи клетвата, и Игор ќе завши со мече во гаража.  ;D ;D

Не дека е лоша клетвата :) BTW имам два таба отворени, Giulietta Veloce и W204 Facelift на мобиле.де во близина на Ахен што се нуди :) :)

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #9526 на: 30 Јануари 2018, 13:50:31 pm »
@Luki Junior отприлика колку коштаат w204. До кај 10 бона може да се најде.?
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #9527 на: 30 Јануари 2018, 13:53:10 pm »
@Luki Junior отприлика колку коштаат w204. До кај 10 бона може да се најде.?

Може и многу поевтино од 10к, а може и многу поскапо од 10к. Зависи какви критериуми имаш. Добар се наоѓа и под 10к, сепак 11 години се стари првите w204-ки.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Tesla

• Редовен
« Одговори #9528 на: 30 Јануари 2018, 14:00:57 pm »
А дали и во германија има разлика од каде се купува колата, пример тука гласи: Не купувај од паланка таму е сечено,лепено,монтирано. Дали и горе пр; Ахен се издркани коли, пола р'ѓосани, и не купувајте од таму.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #9529 на: 30 Јануари 2018, 14:06:06 pm »
Хамбург никако, источна германија шкаклива работа, ваму дортмунд област дизелдорф треба да се пази. Најарно бегај од турци арапи пољаци романци и останата багра.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #9530 на: 30 Јануари 2018, 14:10:53 pm »
А дали и во германија има разлика од каде се купува колата, пример тука гласи: Не купувај од паланка таму е сечено,лепено,монтирано. Дали и горе пр; Ахен се издркани коли, пола р'ѓосани, и не купувајте од таму.

Па да. На север и североисток колите се поевтини оти има повеќе влага, повеќе снег, повеќе сол и хемија. Истото важи и за повеќето планински региони низ Германија (Сауерланд, Алпите, Шварцвалд и околу Швајцарија/Австрија). Во потоплите и порамните региони во централна, јужна и западна Германија, колите се поскапи. Иако, и тоа не е гаранција. Најмногу зависи колку сопственици имала колата, дали била во гаража или на улица, дали има гребаници/изгниено, дали има сервисна историја, дали секогаш е оддржувана во официјален сервис, дали секогаш е оддржувана во истиот официјален сервис, колку е возрасен самиот сопственик, дали имала два пара бандажи, дали имало несреќи со неа, дали е префарбувана, дали има многу дополнителна опрема, колку си ја цени сопственикот/самиот продавач, итн.

Не е некоја егзактна наука. 

пс. ја е*авме темата за алфа.

Отсутен Tesla

• Редовен
« Одговори #9531 на: 30 Јануари 2018, 14:19:57 pm »
Благодарам на двајцата.
Модератор нека префрли во соодветна тема.

Пс. Како мислиш ти алфа темава има 600+ страни.? Само од барања и препораки за мајстори и зборење за други марки на автомобили. ;D

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #9532 на: 30 Јануари 2018, 16:51:38 pm »
Хамбург никако, источна германија шкаклива работа, ваму дортмунд област дизелдорф треба да се пази. Најарно бегај од турци арапи пољаци романци и останата багра.
Мојата алфа од Хамбург си ја донесов... :-\ :-\

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #9533 на: 30 Јануари 2018, 16:55:50 pm »

Па затоа Мегане 1.5 дци ѝ дишеше во врат на велешкото нордшлајфе.  ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #9534 на: 30 Јануари 2018, 17:00:17 pm »

Па затоа Мегане 1.5 дци ѝ дишеше во врат на велешкото нордшлајфе.  ;D
:'( :'( :'(

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4002
« Одговори #9535 на: 30 Јануари 2018, 17:03:17 pm »
Еее кога сме тука, јас имам историја како со кеш во раце од салон се вратив без кола и во ЕуроИмпекс, за бандаши и во Мкар заради тоа ште не можеа да ми издадат официјална изјава за екстра урбан емисија на гасови. И во двата случаи колата можев да ја купам истиот ден со фактура, ни се ценкав за цена ни за опрема. Кола од плац.

Истиот случај беше и кај мене, ќе им ја плаќав кеш без ценкање. Само сакав да знам какви бои имаат на понуда, со каква внатрешна опрема и по емаил и по телефон. На крај завршив со мерцедес. Злате исто заврши со мече. Ако продолжи клетвата, и Игор ќе завши со мече во гаража.  ;D ;D

Така оди, јас првиот пат со Рено вториот со Мече завршив, само што морав да чекам по 3 месеци да ги донесат.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #9536 на: 30 Јануари 2018, 19:25:11 pm »

Да ама ти ја купи од Ханс, што е реткост, по огласите 99% се мухамед ахмед аладин и јасмин.

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
« Одговори #9537 на: 30 Јануари 2018, 19:59:43 pm »
Бев и до Аутомобиле, не ја носат кај нас официјално Giulietta Veloce.

Кога веќе бев таму, се залепив 15 минути до една црвена, сексуљава итаЉанка, такозвана Giulia.

Да го искористам изразот  што често се користи, колата е “санавабич”.

Би се возел со автобус цела година ако треба, само за да купам една од кај Ханс :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #9538 на: 30 Јануари 2018, 20:01:57 pm »
Ако не ја носат Giulietta Veloce, пробај со Giulia Veloce  ;D

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
« Одговори #9539 на: 30 Јануари 2018, 20:13:31 pm »
Ако не ја носат Giulietta Veloce, пробај со Giulia Veloce  ;D

Чекам понуда за изложениот модел (2.2 jtdm со некои екстрИ) , а и за 2.0 бензина :)

Мада ако помислам на купување, ќе ме иселат од дома... што можеби и не би било лошо, ама за тоа барем Quadrifoglio да е :)