Комшија до мене има 156ка одлична, дизел. Одувек ми се свиѓала ненормално.
Генерално памтам што сум прочитал на форумов.
Ова од поодамна.
Како што било кој од форумов е пристрасен кон некоја марка дозволено е и т.н. класен да е пристрасен кон VW
Се слагам, али класниот не убедува дека е сосема непристрасен. Ова не сум единствен што го забележал, ама сум единствен којшто отворено му го кажува.
Најбрзото време на ГТР е 7.24, 15 секунди побрзо. 7.52 е на М4.
Најбрзото време на ГТ-Р е 7:08.
Детски работи.
Хејтери на сите страни, дури и Зеро кој не пропушта да ни објаснува колку тоа ја сака и почитува Алфа како бренд секогаш кога ќе биде ставена неговата објективност во прашање, не најде 5мин да стави една статија за нешто кое го објавија сите светски авто-портали во светот.
Од друга страна за анемичната С4-ка, која дури и на аутобилд.де беше вест после Алфата, не смееше да се пропушти.
1. Само заради тоа што Зеро не се слага со твоето слепо бранење на сè што е Алфа Ромео, не значи дека Зеро не ја почитува Алфа како бренд. As simple as that. За мене приказната за убави Алфи завршува со 159, Брера и 8Ц. Многу, многу, многу пати сум рекол дека Џулиета, Мито и 4Ц субјективно не ми се убави. Толку. Џулиа на прво гледање на фотографии не ми е (толку) убава (колку што очекував).
2. Не си давај за право да знаеш што Зеро спрема да објави или не, ама ајде ќе ти угодам - со задоволство се спремам да објавам за Џулиа на Ринг - и чекам некакво официјално видео. Барем за таква сторија видео е убава работа.
1. Која почит бе Зеро, колава е во моментов "се или ништо" за брендот. Најбрза кола со 4-врати на сите времиња натрупана со технологии и иновативен инженеринг, побрза од многу многу сериозни топ енд супер-автомобили, расчепкај малце ќе откриеш и интересни детали за произведувачите на ентериерот, за квалитетот на истите, за произведувачот на мултимедијалниот систем, за новиот посебен дел во кој ќе се фарба, за Ферариевиот мотор, на 100-0 за фантастични 32 метри, најдолга со веројатно најмногу простор позади според видеата од 2-3 новинари на јутуб, патентирано подвозје( сигурно не за џабе, бидејќи е побра на стаза и од коли со двапати поголем мотор и со доста повеќе снага)...
Аааама ти решаваш да причекаш на некое видео кое не се ни знае кога ќе излезе, можда и на означуваањето на продажбата на крајот од годината. Ок ти си знаеш.
2.Незнам ни кај прочита такво нешто. Jас си дадов за право да кажам што направи до сега, а не што планираш. Незнам како си ја изврте работава. Нема шо да ми угодуваш, пробувам да ти објаснам дека не си толку објективен колку што сакаш, а богами и треба да бидеш. Ако Пасат дизел со 245 коња и цена од 60е ја окарактеризира како шамарање на премиум конкуренцијата баш ме интересира каков ќе биде насловот на твојот текст кога ќе излезе на виделина заедно со видеото од Ринг.
Нема смисла споредбава, уште помалку со Нисмо.
Не ни дочитува детето каде гледа време, кај Нисан со Трак-Пак опрема.
'Track Pack' with 255/40RF-20 run-flat Dunlop SP Sport Maxx GT 600 DSST tiresКој сака нека си преведе, Креф е човекот зад шасиите на Џулиета и 458-Специале.
piu che di tecnologie specifiche, si vedono chiaramente le tecniche di base scelte per la gestione del chassis e del motore: sono le medesime usate dalla Ferrari, tali e quali (e infatti Krief...). Gestione integrata del differenziale posteriore con torque vectoring meccanìco vero (non frenante ma traslante fino al 100% su una sola ruota) accoppiato ai sensori di stabilità, di attitudine, alle sospensioni e all'impianto di frenata. La gestione software di quel tipo specifico di differenziale fa TUTTA la differenza del mondo. Fai conto che la Focus RS usa il medesimo diff con doppio pacco di frizioni della Evoque, ma con risultati molto diversi dovuto al software. Quei differenziali possono essere gestiti dal software per rendere la macchina sottosterzante, sovrasterzante e neutra tutte nell'arco di una sola curva. Da lì si intuisce tutto quello che si può far fare a una macchina con qualità di base ottime, equipaggiata con quel l'aggeggio, gestito da un software scritto da gente che ha lavorato sul 458 Speciale...risposta: tutto quello che vuoi. Adesso, aggiungimi il fatto che quell'impianto è abbinato al CDC che lo interfaccia con sterzo, sensori/accelerometri, impianto frenante e sospensioni attive. Ecco, appunto, si apre un universo. Lomstessomuniverso che la Ferrari esplora meglio di tutti da alcuni anni, ma applicati ad una berlina AR.
Poi la gestione della coppia nel motore, che ricalca fedelmente la soluzioni già scelte dalla Ferrari per i suoi V8 turbo. La coppia è tarata in funzione della marcia scelta: meno coppia in 1-2-3, e poi crescendo fino a tutta in 4-5-6(7). Questo permette di avere il feeling dei motori aspirati con un allungo degno di una Alfa e senza il calcio nel culo di 600nM in prima o seconda a 2000rpm quando entrano i turbo. Elasticità e fruibilità estrema, divertimento e feeling, risposte al l'acceleratore virtualmente immediate.
Poi alla base di tutto la rigidità del corpo, la leggerezza delle masse sospese del motore e dell'albero motore (risposta immediata del diff agli input del motore), la distribuzione dei pesi, il posizionamento del motore, la leggerezza del corpo vettura e della carrozzeria, la gestione dell'impianto frenante, devo sterzo e una dell'aerodinamica passiva ed attiva estremamente efficace.
E poi 510cv, 600nM, 1500kg e le gomme disegnate su misura.
E poi sticazzi.