Хејтери на сите страни, дури и Зеро кој не пропушта да ни објаснува колку тоа ја сака и почитува Алфа како бренд секогаш кога ќе биде ставена неговата објективност во прашање, не најде 5мин да стави една статија за нешто кое го објавија сите светски авто-портали во светот.
Од друга страна за анемичната С4-ка, која дури и на аутобилд.де беше вест после Алфата, не смееше да се пропушти.
1. Само заради тоа што Зеро не се слага со твоето слепо бранење на сè што е Алфа Ромео, не значи дека Зеро не ја почитува Алфа како бренд. As simple as that. За мене приказната за убави Алфи завршува со 159, Брера и 8Ц. Многу, многу, многу пати сум рекол дека Џулиета, Мито и 4Ц
субјективно не ми се убави. Толку. Џулиа на прво гледање на фотографии не ми е (толку) убава (колку што очекував).
2. Не си давај за право да знаеш што Зеро спрема да објави или не, ама ајде ќе ти угодам - со задоволство се спремам да објавам за Џулиа на Ринг - и чекам некакво официјално видео. Барем за таква сторија видео е убава работа.