Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1430796 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #5820 на: 16 Ноември 2014, 17:03:33 pm »
Се` е тоа штанцано ко` во кинеска фабрика за киндер-јајце играчки. И кајмани и корвети и есертеа...  Од карбон имааат само карбон фолија на шалт табла со доплата :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #5821 на: 16 Ноември 2014, 17:07:39 pm »
Да се потсетиме зошто ви се чини дека е скапа алфата:

Не е ради ова,попустите у Порше се најјаки. :D
Tука неможат тој есап да го удрат,па затоа.

Кхм, кхм, неофицијална информаци - ќе ја дадат за 70-и-нешто. Спремен?

Не си прајте филмови, сите во Македонија продаваат на моментот „попуст“. Тоа продава во Македонија. Чувството дека си го заебал некого.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4002
« Одговори #5822 на: 16 Ноември 2014, 17:49:33 pm »
Абе остајте цената, кој има и сака ќе ја купи. Него дај да одиме во живо, да си стаиме по еден памперс и лигавче, и да си се подлигајме и подмочнеме на лице место.

Отсутен igorN73

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #5823 на: 16 Ноември 2014, 17:52:20 pm »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #5824 на: 16 Ноември 2014, 17:55:55 pm »
E oва е Алфа за мерак.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #5825 на: 16 Ноември 2014, 18:22:09 pm »
Да се потсетиме зошто ви се чини дека е скапа алфата:

Не е ради ова,попустите у Порше се најјаки. :D
Tука неможат тој есап да го удрат,па затоа.

Кхм, кхм, неофицијална информаци - ќе ја дадат за 70-и-нешто. Спремен?

Не си прајте филмови, сите во Македонија продаваат на моментот „попуст“. Тоа продава во Македонија. Чувството дека си го заебал некого.
Ja nudat na drugar,znam.
Poentata bese deka ovde cenata se tretirase ko eskalibur cvrsta,a istite likovi u dr temi nemoze da se soprat fantazirajki sekakvi sumi za popust.

« Последно менување: 16 Ноември 2014, 19:52:52 pm cuoresportivo159 »
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #5827 на: 16 Ноември 2014, 19:07:55 pm »
Ja nudat na drugar,znam.
Poentata bese deka ovde cenata se tretirase ko eskalibur cvrsta,a istite u dr temi nemozes da se soprat fantazirajki sekakvi sumi za popust.

Од каде тоа дека била Екскалибур цврста? Сметам дека е нијанса превисока, со оглед на тоа дека Алфа (во моментов) го нема името што е потребно за да побарува толку високи цени.

Од друга страна, 50 бона во Германија, 80 бона кај нас? Не дека и цените на другите брендови не се набиени кај нас (што ради ако-проџе-проџе филозофија на импортерите, што ради акцизи и давачки), ама 80.000+ е реално, најреално во свет, превисока цена.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #5828 на: 16 Ноември 2014, 19:29:16 pm »
Ако некој сака да ја купи нема да му е проблем да иде и од Германија да ја купи,а ќе паѓа мислам цената ова е стварно превисока.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #5829 на: 16 Ноември 2014, 20:00:03 pm »
Ja nudat na drugar,znam.
Poentata bese deka ovde cenata se tretirase ko eskalibur cvrsta,a istite u dr temi nemozes da se soprat fantazirajki sekakvi sumi za popust.

Од каде тоа дека била Екскалибур цврста? Сметам дека е нијанса превисока, со оглед на тоа дека Алфа (во моментов) го нема името што е потребно за да побарува толку високи цени.

Од друга страна, 50 бона во Германија, 80 бона кај нас? Не дека и цените на другите брендови не се набиени кај нас (што ради ако-проџе-проџе филозофија на импортерите, што ради акцизи и давачки), ама 80.000+ е реално, најреално во свет, превисока цена.
Ako читате и пратите убаво ќе знаете дека овие сега што пристигнаа по дилерите се водат како Launch Edition и се поскапи. Не само кај нас туку секаде во светот,во неколку од тестовите назад во темава се кажува тоа.
Јас прашањето би го поставил поинаку: Што има оваа Алфа што другите немаат,или колку коли во светот го имаат тоа што го има оваа Алфа?
А за тоа дека Алфа Ромео не е име,немам коментар...
-J.Clarkson

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #5830 на: 16 Ноември 2014, 20:15:23 pm »
Да, за жал, Алфа Ромео во моментов (и во горниот пост нагласив, во моментов) го нема името што би требало да го има. Понудата на Алфа во моментов се состои од два модели. Едноставно не е привлечен како бренд - нивните (нови) возила ги купуваат само хардкор фановите на брендот (ако и тие воопшто купат). Другите, обични луѓе и обични купувачи не ја ни перцепираат Алфа Ромео. Не е дека викаат „не бе, не Алфа“, туку едноставно не ни помислуваат на брендот како опција кога купуваат ново возило.

Повторно ќе речам, за жал. Алфа Ромео има прекрасна историја и бесценето педигре. Тука не оспорувам. Во моментов, во моментов Алфа Ромео не е привлечен бренд. За жал. Тука е крив Маркјоне, ама криви се и тие под него и околу него. Јебига, додека BMW и Mercedes инвестираа во нови модели и нови технологии, цела Фиат групација спиеше. Па и другите, алтернативни брендови (меѓу кои би ја вброил и Алфа Ромео, баш тоа го збориме со Симо сега), како што се Saab, Volvo или Jaguar, или пропаднаа, или ги купија.

Немој ни за секунда да помислиш дека јас не ја сакам Алфа Ромео. Јас брендот и колите ги обожавам. Една од ретките реклами за коли што ги памтам од кога бев мал (3-4 одделение во основно) е баш за Алфа Ромео - односно за 155.

За Алфа, субјективно спасот го гледам во нови газди. Дали тоа ќе биде VW или ќе бидат некои други, и не е толку важно. Јас лично не гледам ништо лошо ако VW ја купи Alfa Romeo. Полошо од сега не може да биде. Ете, и било кој друг да улета, нема да биде лошо. Volvo пркна со кинески газди, Jaguar и Land Rover пркнаа со индиски газди - едноставно ради тоа што новите газди дојдоа и рекоа - еве ви пари, правете што мислите дека треба.

4C е таканаречен Halo модел - кола што треба да привлече купци во салон. Да дојдат да видат 4C, да купат нешто друго.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #5831 на: 16 Ноември 2014, 20:50:03 pm »
Можеби  некој и ќе ја купи за 80К, ако има превише пари и не сака да се малтретира да ја увезува од странство. Пошто поефтино ќе му се фати да си ја донесе од германија, и тоа без циганштење по салони (што многу ме нервира).
Еве го германскиот ценовник:
http://www.alfa-services.de/prospekt/e-brochure/2013092527_AR_EG_Preisliste_4C131204_RGB_150dpi/index.html#/page/1

Јасно се гледа дека без давачки, колата чини 42000. Еве, нека е и со овој пакет ко` македонскава (претпоставувам дека го има дизајн пакетот со би-лед светла и росо компетиционе боја, тоа додава уште 5500 евра отприлика. Значи 47500 евра без давачки.

Имаме:
1% царина,
18% акциза за возила над 30.000 евра
18% ддв
----------------
66.800 внесена во Македонија.

Тоа е цената на 4C во мк, сосе дилерскиот ќар.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #5832 на: 16 Ноември 2014, 20:59:15 pm »
@Зеро
Ова што ти го пиша за Маркионе и ширината на понудата на Алфа го имам пишано и јас дали во оваа дали во други теми,небитно. Тоа што немаат никаква понуда не значи дека не е име. И те како е име, кое идиотот незнае да го искористи,не за џабе ФВ сака да ја прави противник на БМВ.Тоа не се може со било кое име.

Не постои емисија,весник,шоу кое не ја стави како централна вест,не постои.Кое др возило на денешен ден успеало во тоа? Колку и да не сакате да признаете,вниманието кое го привлече оваа кола е поголемо од било која кола до таа сума па може и малце погоре. 4ц не е возило правено за широки народни маси,а за технологијата во истото нема потреба да уопште да се дискутира,доволно има по нет. Филозофијата што ја продава 4ц неможеш да ја рамниш со др алфини модели,уствари ретки се моделите и од др произведувачи со кои може(треба) да се споредува.

Јас проблемот не го гледам скроооз исто како тебе бидејќи кога излезе Џулиетата беше најбезбедна во класата,моторите со Мултиер технологија и 1750тби собраа еден куп награди..... Да не должам,проблемот е во неконстантноста,недоразвивање на моделите, неколку год. откако ќе ги извадат,кога конкуренцијата ќе ги (пре)стигне во тоа што уствари биле први. Како со КР дизелите(огромен кикс)така и со почетоците на новиве мини турбаши.
Некако како да едвај чекаат да ги извадат и потоа повеќе не се замараат со тој модел,се застанува во моментот кога е изваден моделот.  

ЕDIT:По малце буричкање по нет цената на Ланч едишн-ов и во странство е околу 70к. Значи исти курац,со оглед на тоа што во Германија кога бев не добив никаде поголем попуст од 1000е,во Италија 1500,што е пак многу далеку од нашиве "попуст политики".
-J.Clarkson

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #5833 на: 16 Ноември 2014, 21:22:30 pm »
Џабе 4Ц во Македонија кога пичките се вртат само по БМЊ Ауди и Мерцедеси од по 5000 еур. :)
Искрено се надевав на цена испод 50000 за да се пробие.

Отсутен Баги

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 794
« Одговори #5834 на: 16 Ноември 2014, 21:24:42 pm »
а ти би зел 4ц за да се вртат девојките по тебе? :) (немој да ме разбереш погрешно :)) )