Автор Тема: Tapaciranje na volan  (Прочитано 100189 пати)

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
Одг: Tapaciranje na volan
« Одговори #90 на: 17 Март 2017, 14:26:17 pm »
Iskreeno jas ne gi sakam navlakite na volanot, i
ova e privremeno resenie dodeka ne najdam socuvan
volan ili da se pretapacira.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17441
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #91 на: 17 Март 2017, 14:35:06 pm »
Тоа ти се вика "ако се лажеме па и не смета што воланот е дебел ко кифла со виршла".

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29590
    • CARclub.mk
« Одговори #92 на: 17 Март 2017, 15:01:26 pm »
Баш така, на ништо не личат. Обичен волан да имам, пре би се договорил со Дено или со дечконо од Чаир што го спомнаа да го среди него ваква навлака да стаи.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #93 на: 18 Март 2017, 10:22:18 am »
И тата би сине! Али од 250мкд за ваква навлака и до 2500мкд за професионално средување, не е мала разлика.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #94 на: 18 Март 2017, 13:36:31 pm »
Е да али и на изглед не е мала разлика... Мислам навлака, јас имав навлака таква на шиење, полошо нешто амин. Грев е да се спореди со ова. Ем не е фиксна се врти околу воланот ем воланот е ТОПУС дебел!

2ипол илјади е најприфатлива и сосем океј цена што може да биде за професионално сработување на волан кај мајстор од калибар на Пане и слични.

Како за споредба, пишете му на струмичанецот па да видите дали 2500 е скапо... Јас добив цена пред да го одберам Пане...  Кај него кошта колку половен фабрички кожен волан во одлична состојба.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2606
  • Custom made interiors
« Одговори #95 на: 19 Март 2017, 03:11:03 am »
2500 denari profesionalno!??

Ah bree...

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #96 на: 19 Март 2017, 09:14:50 am »
Тоа ти е Македонија брат, другар уметник со airbrush го земаа во МОП да црта зошто бил поевтин од принтер па ти види сега.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #97 на: 19 Март 2017, 09:52:23 am »
Ако сакаш уметник да ти го тапацира воланот, тогаш ќе одиш кај Славче и ќе ти удри сатар колку за нов волан.
Ако сакаш тапетар да ти го тапацира воланот, ќе одиш кај Пане, и ќе поминеш со прифатлива цена.
И едниот и другиот се професионалци.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #98 на: 19 Март 2017, 10:02:19 am »
2500 denari profesionalno!??

Ah bree...
Ти го знаеш ли панче? Си бил некогаш кај него во работилница? Ти сработил нешто? Сакаш да кажеш дека чоекот кој тоа го работи 30-тина год не е професионалец? :) :) :)

И едниот и другиот волан ќе бидат сработени убаво, само што ако одиш кај газдата твој ќе можеш да се пофалиш дека си бил кај некој школуван момак, уметник и релативно познат особено после фиќото.

Ама занаетот е повеќе пракса отколку теорија и факултет. Али не значи дека Славчо не е добар, напротив.

Признај бе другар дека ради тоа што се прослави наплаќа толку. Не сме од марс да не знаеме колку кошта едно парче кожинка потребна за тапацирање на волан. Многу ме интересира да не работеше кај него, не знааеш да тапацираш, доаѓа и некој ти кажува баснословна цена за тапацир колку што кошта цел волан фабрички... Што ќе му речеше?

Отсутен Klen

• Редовен
« Одговори #99 на: 19 Март 2017, 10:10:06 am »
Секој сам си го вреднува времето и трудот кога работи за себе не за газда. Јас на мојве клиенти и по 120е на саат им наплаќам за викенди само зошто не ми се работи викенди, не дека имам повеќе трошоци. Е сега дур има луѓе кои би платиле колку што бараш тогаш си професионалец, ако нема тогаш си во заблуда и ќе мора да си се преиспиташ.
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Deno

• Редовен
  • Custom made interiors
« Одговори #100 на: 19 Март 2017, 12:58:29 pm »
Ne velam deka ne raboti dobro Pane, ne sum videl kako raboti covekot ama cim raboti mnogu godini treba da e dobar, samo mene me interesira so kakvi materijali raboti.
Zatoa sto ne e isto da ti stavi nekoja eftina koza za garnituri i  originalna Avtomobilna koza za volani. Isto e ama ne e isto. :)
A za Slavce nikogas ne sum kazhal jas deka ne e skap.
Sekoj neka si naplaka kolku sto misli deka mu vredi rabotata. I sekoj neka odi tamu kaj sto misli deka ke go dobie najdobroto za negovite pari.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3463
« Одговори #101 на: 20 Март 2017, 11:08:11 am »
Дено колку би коштало да тапацирам волан кој би го купил половен (кожен) каде кожата е во очајна состојба и вие да го дотерате професионално до момент каде што нема да го препознаам дали воланот е фабрика или не?

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #102 на: 20 Март 2017, 16:25:11 pm »
Дено колку би коштало да тапацирам волан кој би го купил половен (кожен) каде кожата е во очајна состојба и вие да го дотерате професионално до момент каде што нема да го препознаам дали воланот е фабрика или не?
И јас прашав, одговор не добив....

Отсутен Klen

• Редовен
« Одговори #103 на: 20 Март 2017, 16:36:43 pm »

Отсутен Deno

• Редовен
  • Custom made interiors
« Одговори #104 на: 21 Март 2017, 00:14:48 am »
Ме прашаа и други членови во порака и ним им го одговорив истото.

Моментално јас работам за Славче и јас не сум во состојба да пазарам волани и да кажувам цена, туку тој си е газда и тој си одредува цена спрема воланот и спрема тоа каква кожа ќе си одбереш.

Кога ќе почнам да си работам јас дома приватно (планирам и се надевам ќе почнам во скоро време) тогаш јас ќе си одредувам цена која сигурно нема да биде како кај Славче туку попристапна за сите секако, па тогаш се надевам ќе ве имам вас како почесни муштерии. :)

A воланите што ги објавив тука си ги правев лично за мене за мои возила.