Автор Тема: Hyundai Getz 1.4  (Прочитано 29926 пати)

Отсутен Kalimero Nema Pravda

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
  • Racing is state of mind
Одг: Hyundai Getz 1.4
« Одговори #75 на: 22 Јуни 2011, 17:59:24 pm »
Добро брат, ја да ти кажам... како е, како треба... и пак ке кажам за таков дефект, јас да ти го праам максимум ке те кошта све све 100 евра

Фала брат но извини те излажав сеа се сетив, сепак моторот работеше пак некое време се возеше колат но одма се осека дека не е истата влечна сила нешто не штимаше како да се гушеше. За да потоа се утврди дека е прокуван моторот. Па се замени. Проблемот кој ти го напоменав го имав со Опелот :D ги измешав
Racing, competing, it's in my blood. It's part of me, it's part of my life, I have been doing it all my life and it stands out above everything else.
Ayrton Senna

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #76 на: 22 Јуни 2011, 18:43:13 pm »
Добро брат, ја да ти кажам... како е, како треба... и пак ке кажам за таков дефект, јас да ти го праам максимум ке те кошта све све 100 евра

Фала брат но извини те излажав сеа се сетив, сепак моторот работеше пак некое време се возеше колат но одма се осека дека не е истата влечна сила нешто не штимаше како да се гушеше. За да потоа се утврди дека е прокуван моторот. Па се замени. Проблемот кој ти го напоменав го имав со Опелот :D ги измешав

Aбе не си нормален :))))))))

Отсутен Schmitt

• Редовен
  • Пораки: 1815
« Одговори #77 на: 22 Јуни 2011, 19:57:51 pm »

Aбе не си нормален :))))))))

Муабет 100 евра ;D
Never drive faster than your Angels can fly.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #78 на: 01 Јули 2011, 09:54:18 am »
си се запрајвте муабет Dux
Имав Хјундаи исто "Getz" истата коњажа бензин, јако количе, убрзава како лудо, доста нестабилно при поголема брзина, по коцката накај Мирковци 150 го кренав хехе не се осекаше коцката, има добра амортизација како и да е го прокував нагоре накај Водно па го шитнавме. Јако количе! Имам уште едно али тоа ретко многу ретко да го возам! Со здравје да го возиш и многу безгрижни километри другар!

штета што си го прокувал, супер количе многу пријатно изненаден, иако претхдно шо се вика нејќев ни да чујам за него. фала ти и да си купиш поубаво.

иначе проблемот со палењето е решен. сега се вратив од на сервис, проблемот бил имобилајзерот. кога стигнав таму тој ми рече внесија у сервис, идам ја не ми пали и ми вика таман одма ќе видиме шо е и му текна на чоекот вика имобилајзерот е не ти свети сјаличето на шал табла нема да запали сеа у наредните 5 минути и стварно бидна така. после пак кога проба си светна сијаличката на шал табла и си запали колата. ја внеоса во сервис за 20-30 минути го средија и то би било то.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #79 на: 01 Јули 2011, 21:07:34 pm »
abe ne go pregreal Getzot. Ja pregreal Corsata, pa sega mesto 180 mu odi 160kmh. Deckoto e malku zbunet ;)

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Schmitt

• Редовен
  • Пораки: 1815
« Одговори #80 на: 01 Јули 2011, 21:08:30 pm »
Така како малку потресен....
Never drive faster than your Angels can fly.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #81 на: 02 Јули 2011, 04:21:58 am »
Не сте нормални :)))

• Јуниор
  • **
« Одговори #82 на: 07 Јули 2011, 20:46:47 pm »
kolku ste vickasti vie ah

da tolku do 160km :) max i ne mrda .. ali dovolno e ;)
Racing, competing, it's in my blood. It's part of me, it's part of my life, I have been doing it all my life and it stands out above everything else.
Ayrton Senna

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #83 на: 08 Јули 2011, 19:01:51 pm »

Што на удолница кај грушчин нема да дигне пак 180-190 ?

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #84 на: 08 Јули 2011, 23:05:06 pm »

Се кладиме дека ако ја залетам на Криволак ќе качи 260 може и јаче !   ?

• Јуниор
  • **
« Одговори #85 на: 09 Јули 2011, 18:28:18 pm »
brat dajte mi mene fiko na udolnica i ja ke go krenam 200 od sala. ja ti kazuvam realno kako i sekogas. genralno zboram za na pravec ne zboram ugornica udolnica. toa e relativna rabota. zboram za pravec - ramno puska. eve zemeto go za primer tetovo gostivar avtopatot , mada i tamu ima mala ugornina i nadolnina zavisi kade. nema veze ok toj avtopat zemete go ete ne mrda poveke od 160 pa ti ako sakas i schumacher bidi

moja e i mozam da ja velicam neli kako sto vikaat za drugiot post no si kazuvam kako sto e  itamu i tuka tolku mu e silata od 160 ne mrda. A i ne me cudi ... 120.000 ima pominato .. km se toa :)
Ayrton Senna

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #86 на: 10 Јули 2011, 01:58:31 am »
brat dajte mi mene fiko na udolnica i ja ke go krenam 200 od sala. ja ti kazuvam realno kako i sekogas. genralno zboram za na pravec ne zboram ugornica udolnica. toa e relativna rabota. zboram za pravec - ramno puska. eve zemeto go za primer tetovo gostivar avtopatot , mada i tamu ima mala ugornina i nadolnina zavisi kade. nema veze ok toj avtopat zemete go ete ne mrda poveke od 160 pa ti ako sakas i schumacher bidi

moja e i mozam da ja velicam neli kako sto vikaat za drugiot post no si kazuvam kako sto e  itamu i tuka tolku mu e silata od 160 ne mrda. A i ne me cudi ... 120.000 ima pominato .. km se toa :)

А што, он полесен е или ???  ;D

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #87 на: 14 Ноември 2011, 17:56:31 pm »
Пред 2 недели му направив сервис на гетцот, го освежија со 4 литра шел уље, филтерче за уље и му сменија свеќици. сервисот кошташе околу 3800, односно уљето и филтерот беа околу 2000, свеќиците околу 1000ка и работна рака околу 600-700 денари. ова ми беше 3ет сервис на 22500км. друга работа која што сакам да прашам е дали и кој мести хром лајсни на вратите околу прозорите и што мислите за оваа идеа, дали ќе изгледа океј или па ќе биде многу кичасто?

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #88 на: 14 Ноември 2011, 18:54:25 pm »
Шуткаааа.................. :D :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #89 на: 14 Ноември 2011, 18:55:30 pm »
Шуткаааа.................. :D :D
Не бе, на црна кола добро стојат... Само мора да има алуминиумски бандажи...