Автор Тема: Hyundai Getz 1.4  (Прочитано 29929 пати)

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Одг: Hyundai Getz 1.4
« Одговори #60 на: 13 Јуни 2011, 01:08:00 am »
абе речиси никогаш не ја возам на резерва, у случај да светне ко денес уз вожња, одма идам на бензинска.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #61 на: 13 Јуни 2011, 01:08:26 am »
ништо ќе ја носам на сервис од утре натака, ќе видам како ќе се понаша утре, заутре. дали ќе пали или ќе вергла
Баш ми е криво :( Ај можда нешто инцидентно или лошо горивото у Влае, што не би ме зачудело...
па да ти кажам ништо чудно и тоа, а и онака скоро го потрошив па утре сигурно ќе стаи некој од моите пак, па ќе видиме
Носи, меси? :)

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #62 на: 13 Јуни 2011, 01:12:27 am »
ништо ќе ја носам на сервис од утре натака, ќе видам како ќе се понаша утре, заутре. дали ќе пали или ќе вергла
Баш ми е криво :( Ај можда нешто инцидентно или лошо горивото у Влае, што не би ме зачудело...
па да ти кажам ништо чудно и тоа, а и онака скоро го потрошив па утре сигурно ќе стаи некој од моите пак, па ќе видиме
Носи, меси? :)
хахаха што ти значи ова, претпоставувам у стилу ќе стај некој ја ќе се гребам ;D

@zerosignal: aj vidi toj najgorniot post izbrishi go poshto ja ne mozham a vishak e. i od sega pa na dalje kje ti bidam pochesto u komshii edna ulica posle tebe, deneska po greshka ja utnav pa vlegov kaj tebe u ulichka i ti go vidov leonot parkiran pred kukji :D
« Последно менување: 13 Јуни 2011, 01:16:55 am Kimi R »

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #63 на: 15 Јуни 2011, 13:21:07 pm »
Kimi, што направи со колата ?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #64 на: 15 Јуни 2011, 14:39:44 pm »
Не верувам дека неќе да пали ради тоа што си ја возел на резерва. Има одредени случаеви кога ауто останало без бензин па да мора да се мења пумпата за бензин, се работи за постари модели на даеву и хјундаи. Но како што рече ти не ти останала без бензин.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #65 на: 15 Јуни 2011, 14:53:48 pm »
Пумпата за бензин се лади од бензинот. Ако била на резерва може да прегрее и да откаже. Ова мене ми се случуваше 2 пати на Пежо 205, 2 пати на Пежо 206, и не се сеќавам колку многу пати на Цитроен Ц4 Пикасо.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #66 на: 15 Јуни 2011, 14:56:51 pm »
Дошло до грешка на компјутерот, земи ресетирај го... и види дали пак ке ти се деси таква грешка...

Извади ги клемите од акумулатор, и спој ги плус и минус... и врати ги пак, на акумулатор

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #67 на: 15 Јуни 2011, 15:17:11 pm »
абе добра е колата си пали без проблем, не знам зашто бидна така, али ако се случи пак ќе ја носам на сервис, под гаранција ми е не можам да и се замарам ова било она било, они ми гарантираат дека 3 години нема да иам никаков проблем епа ете нека се погрижат 3 години да неам проблеми ;) плус иаме по дома доста обврски моментално нема кој да се проврти околу колата, само качи се и вози. таму од понеделник ќе и се позамарам :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #68 на: 16 Јуни 2011, 12:37:29 pm »
Не ти гарантираат дека нема да имаш проблеми. Туку се нафаќаат да ти го сервисираат разочарувањето бесплатно :D

Отсутен Kalimero Nema Pravda

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
  • Racing is state of mind
« Одговори #69 на: 22 Јуни 2011, 16:19:10 pm »
Имав Хјундаи исто "Getz" истата коњажа, бензин, јако количе, убрзава како лудо, доста нестабилно при поголема брзина, по коцката накај Мирковци 150 го кренав од шала, али има добра амортизација. Како и е го прокував па сеуште чекаме нов мотор да му се монтира.
« Последно менување: 07 Јули 2011, 20:51:11 pm duX »
Racing, competing, it's in my blood. It's part of me, it's part of my life, I have been doing it all my life and it stands out above everything else.
Ayrton Senna

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #70 на: 22 Јуни 2011, 16:39:15 pm »
Kako go pregrea?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

• Јуниор
  • **
« Одговори #71 на: 22 Јуни 2011, 17:00:00 pm »
На Водно нагоре, идеше 60-70 ми изгледаше тоа прилично споро а и немаше доволно вода. И се случи што се случи се стави ист нов мотор потоа и се продаде. Лесно и брзо количе! 
Racing, competing, it's in my blood. It's part of me, it's part of my life, I have been doing it all my life and it stands out above everything else.
Ayrton Senna

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #72 на: 22 Јуни 2011, 17:09:41 pm »
На Водно нагоре, идеше 60-70 ми изгледаше тоа прилично споро а и немаше доволно вода. И се случи што се случи се стави ист нов мотор потоа и се продаде. Лесно и брзо количе! 

Прво си требал да видиш зашто ја изгубило водата... нормално е пример во тек на една година колата да ти изгуби, некој 100-150 милилитри вода/антифриз... Иначе мотор не се мења ако колата скува... прво што се се прави, е поворно се полни со вода, се остава да работи во место, да отвори термостатот да повлече вода, и пофторно се дотура и се вози констатно некоја брзина 80-90кмч и ако при таа брзина крева температура, поголема од нормалната... и забегува према максимумот... се мења само еден диктунг, и по потреба се рамни глава... и чао џаци, како нова ти е колата.

Али за таква работа, мотор не се мења... кој те излажал, кој ти земал пари.

• Јуниор
  • **
« Одговори #73 на: 22 Јуни 2011, 17:37:09 pm »

Прво си требал да видиш зашто ја изгубило водата... нормално е пример во тек на една година колата да ти изгуби, некој 100-150 милилитри вода/антифриз... Иначе мотор не се мења ако колата скува... прво што се се прави, е поворно се полни со вода, се остава да работи во место, да отвори термостатот да повлече вода, и пофторно се дотура и се вози констатно некоја брзина 80-90кмч и ако при таа брзина крева температура, поголема од нормалната... и забегува према максимумот... се мења само еден диктунг, и по потреба се рамни глава... и чао џаци, како нова ти е колата.

Али за таква работа, мотор не се мења... кој те излажал, кој ти земал пари.

Брат сеа ја тоа не го правев, тоа го правеше стариот. Он увезува шлепери комбајни огромни и се разбира во тоа, увезува и коли некој негов пријател ако сака да купи и слично. Некој да го зафркне за моторот да му го смени а да не требало нема теорија. Моторот не го чепкав јас. Колата беше однесена на сервис и ништо не фукнционишаше и јабана нов мотор 1900 евра. Инаку моја грешка што не приметив дали има или нема вода и ја стискав нагоре, сепак тоа ми беа првите месеци во кола, некаде 2007 година.
« Последно менување: 22 Јуни 2011, 17:47:56 pm duX »
Ayrton Senna

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #74 на: 22 Јуни 2011, 17:52:14 pm »
Добро брат, ја да ти кажам... како е, како треба... и пак ке кажам за таков дефект, јас да ти го праам максимум ке те кошта све све 100 евра