Koj od tie dvajca gradski "malisani" e podoverliv, poevtin za odrzuvanje (servisi, delovi), podinamicen(upravliv) i pokomforen po nasite ni losi patista(amortizacija) ?
Да си земам право да одговорам, дефинитивно Хјундаито.
1) Поново е и е релативно квалитетно изработено
2) Бензинец е со помал мотор и е поевтин за одржување
3) Подинамичен е, има помоќен мотор и е полесен
4) Ако Пежото има тазе сменета амортизација тогаш само оваа позиција е во негов прилог. Ако амортизацијата му е непроменета, тогаш повторно картите се на страна на Хјундаито.
1. рано е да се збори за квалитет секоја кола е добра првите 2-3 години, сепак јас сум позитивно изненаден од кореецов мој се надевам нема да ме разочара
2. па не повеќе од 2500 ме кошташе првиот сервис, се распрашав не се значително поскапи наредните сервиси, коректни цени имаа во кореа аутотраде
3. и те како е подинамичен ама не е полесен 50 кила е потежок од 206ката
4. 206ката да има мека вожња и е за лежерно да не речам пензиоенрско возење, ама по мене тука хјундаито пак има предност затоа што вожњата е минимално потврда а е постегнато и поубаво се понаша у кривини и при нагли свртувања на поголеми брзини, пежото иам осечај ко да е чамец у такви случаеви. предност кај пежото е што има феноменална позиција за седење се осеќам како у фотеља да седам и да возам кај хјундаито удобно е али не до толку, изолацијата е топ кај хјундаито кај пежото е нешто послаба.
шо се тиче други ставри 206ката уопште не е скапа за одржување како што се збори дека француско ауто скапо едно друго у овластен сервис да, дерат ама си имаме човек со него си бркаме работа за сервиси делови и слично. сепак кога станува збор за иста класа коли не може да се споредуваат ново со старо возило особено не 11 и 1 и пол година стари возила, прва работа технологијата е премногу отидена напред за тие 10 години разлика, по мене најдобра ствар кај пежото е што дизајнот му е одличен и не ми е некако како за пред 11 години и завршната изработка на ентериерот многу добра ниедна пластика се нема раксрцкано се си е на свое место некој поголем дефект немало му има пукнато серво пупмата ама ја средија нз точно колку кошташе и бош пумпата нешто ја чепкаа пред година дена ама си ја вратија назад истата нема гајле. се надевам дека и за хјундаито ќе можам да зборам вака после неколку години сега нема што многу да се каже ново возило е презадоволен сум и искрено кога би имал нешто кеш би си го сменил за и20 опет со истиот мотор.