Автор Тема: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!  (Прочитано 1912765 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
Одг: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!
« Одговори #9435 на: 31 Октомври 2016, 09:04:44 am »
Супер е.
Zootopia го гледаше?

Уште подобар.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #9436 на: 31 Октомври 2016, 09:51:27 am »
Го изглеав "The secret life of pets". Мене ми беше супер филмче, опуштено, на моменти ептен смешно, со добри заебанции и "скриени" моменти.
Го препорачувам :)

;D

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
« Одговори #9437 на: 31 Октомври 2016, 11:37:45 am »
Кингсмен го гледав пред некој ден, океј е филмот.

И покрај стандардните Хаус, Офис, Саутпарк, сега ја гледам Наркос. Многу ретко да ми фати серија око, поготово од новиве катастрофи, ама Наркос е многу поучна и убава. Убава полудокументарна сериичка, веројатно затоа и ја бендисав. Саутпарк нови искочени има, не сум ги догледал сеуште сите.

Друго жали боже, што гледате?

Westworld - http://www.imdb.com/title/tt0475784/

Atlanta - http://www.imdb.com/title/tt4288182/

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #9438 на: 31 Октомври 2016, 11:39:04 am »
Наркос и мене ми беше на почеток убав, ама она типично американско курчење демек страв и трепет мора да бидат у филмот, ми се кења од таа глупа американска  гледна точка. Човекот бил страв и трепет, ама мора едно американско гомно да има у филмо и да зас*ре цел филм со американскиот "ред и мир" во туѓа држава. Си гледам фемили гај и чекаме гејм оф троунс пошто All men must die, а не во главна улога бил и се ќе истепа у цел филм :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #9439 на: 31 Октомври 2016, 12:20:28 pm »
Наркос и мене ми беше на почеток убав, ама она типично американско курчење демек страв и трепет мора да бидат у филмот, ми се кења од таа глупа американска  гледна точка. Човекот бил страв и трепет, ама мора едно американско гомно да има у филмо и да зас*ре цел филм со американскиот "ред и мир" во туѓа држава. Си гледам фемили гај и чекаме гејм оф троунс пошто All men must die, а не во главна улога бил и се ќе истепа у цел филм :)
Mорам да се сложам за делот дека мора да се напуваат во секој филм. И мене ме нервира тој фиктивен момент, ама пошто сами си ја праеле серијата ќе си ја направат таква. Иначе може и да не им дозволат да се емитува. Како и да е, поприлично е добро прикажан остатокот - така да, проаѓа тој дел. Ама дека нервира - нервира.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #9440 на: 31 Октомври 2016, 14:11:25 pm »
Toa e тој филм (буквално филм) за нивната „посебност“, филм кој на сите и секаде ни го продаваат. На жалост, повеќето од рајата во светов им го купува филмот.
Еве и на форумов има еден куп такви што веднаш ќе објаснат колку америка е посебна, и како тие се тие светските џандари кои треба да поставуваат правила кои сите треба да ги почитуваат (освен тие самите), во спротивно следи „воведување демократија“ и демократско бомбардирање, ако другите методи на промена на власт не им упалат.

Чест на исклучоците (тие ретките) ама во сите холивудски филмови го има ова, од Рамбо па до капетан Америка.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #9441 на: 31 Октомври 2016, 14:18:58 pm »
За волја на вистината, во Narcos многу фино се гледа колку биле неспособни Америте да наметнат свое влијание и свое решение за Ескобар и нему сличните.

Али битно е да се изгледа паметен во секоја тема, зарем не?

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #9442 на: 31 Октомври 2016, 14:28:37 pm »
За воља на вистината Ескобар и нему сличните се дел од системот на самите амери, а целата таа „борба против наркотиците“ е само мачкање очи на јавноста (вклучително и сериите каде истата е опишувана).

Ама во моментов поинтересен е анимозитетот од твоја страна. :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #9443 на: 31 Октомври 2016, 14:33:45 pm »
Да сме живи и здрави, ете, така нека биде. Поентата ми е дека во серијата Анкл Сем не е опишан како свемоќен, беневолентен и коректен играч.

Ја немам анимозитет спрема тебе, глупости. Интересна ми е твојата навика во секоја тема во која ќе се вклучиш, да се впуштиш со некаков „сите се овци, ја само сум просветлен, еве видете“ муабет. Има еден сабредит ко за тебе.

Ова ти го кажувам најдобронамерно.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #9444 на: 31 Октомври 2016, 14:51:01 pm »
Интересно е што така ме доживуваш (не си единствениот), од друга страна штета што така се скренува дискусијата во насока на мојата маленкост.

Он: не им е важно Чичко Сем секогаш да биде претставен како беневолентен и коректен играч, се додека е опишан како семоќен .
(нели на крај моралот на приказната е тој дека Пабло сепак го јаде немиен, и чичко Сем е позади тоа)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #9445 на: 31 Октомври 2016, 16:03:57 pm »
Како не е покажан како семоќен кога уште на почеток кога кажуваат дека поради убиството на некои си агенти од DEA ќе ги срамнат со земја пошто никој не си игра со DEA.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #9446 на: 31 Октомври 2016, 16:17:08 pm »
Како не е покажан како семоќен кога уште на почеток кога кажуваат дека поради убиството на некои си агенти од DEA ќе ги срамнат со земја пошто никој не си игра со DEA.
Комедии, него ајде. Ги игнорираш тие ситници, и си тераш. Како и во СИТЕ други западни филмови. Јас мислев веќе сме се навикнале на тоа.

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #9447 на: 31 Октомври 2016, 16:38:00 pm »
Абе навикнати сме биле и на ајвар и леб, ама сега почнува киселина да мава. Искрено, претераа со се едни исти сценарија само други глумци, да помислеш снемаа приказни... Ете овај филм е така да речам подобар, да се избегне од секојдневието и малце непредвидлив.

Don't Breathe (2016)
http://www.imdb.com/title/tt4160708/

Исто како што важе она, животот пишува романи, истотака и создава неверојатни филмови. Оние што се Марвел филмови(Ант мен, Гардиан оф д галакси и др.) не знам како може некој уште да гледа такви филмови, освен деца. Направија 2-3 добри(солидни) филмови и одма измислија уште 20тина што врска немат, ама името е големо(и скапите реклами) и се продава. Мислам дека сега во 2017 има доста нови убави филмови, со добри режисери иако се повеќето продолженија што воопшто не верувам дека ке испадне добро(ретко продолжение на филм да е добро барем како првиот дел)

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #9448 на: 31 Октомври 2016, 16:44:41 pm »
Ќе не навикнат уште повеќе на тоа. Во филмот што го гледаме во живо.

DEA е Америка. Тој кој се закача со Америка, го јаде немиен.
Во случајов на пеонот почнала да му игра опашката, и време е да се смени со нов. И така Пабло го средија и после него нема повеќе наркобизнис во Јужна Америка, а во САД одтогаш нема повеќе дрога на улиците (и си-ај-еи нема повеќе „црни фондови“ за неофицијални операции).

Или чекај малку...  ???

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #9449 на: 31 Октомври 2016, 16:48:24 pm »
Наркос е една од подобрите серии кои излегоа последниве година две, ако не и најдобра. Кој не ја гледал до сега, топло му ја препорачувам :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.