Автор Тема: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!  (Прочитано 1912687 пати)

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Одг: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!
« Одговори #9450 на: 31 Октомври 2016, 17:35:16 pm »
Ќе не навикнат уште повеќе на тоа. Во филмот што го гледаме во живо.

Како не е покажан како семоќен кога уште на почеток кога кажуваат дека поради убиството на некои си агенти од DEA ќе ги срамнат со земја пошто никој не си игра со DEA.

DEA е Америка. Тој кој се закача со Америка, го јаде немиен.
Во случајов на пеонот почнала да му игра опашката, и време е да се смени со нов. И така Пабло го средија и после него нема повеќе наркобизнис во Јужна Америка, а во САД одтогаш нема повеќе дрога на улиците (и си-ај-еи нема повеќе „црни фондови“ за неофицијални операции).

Или чекај малку...  ???

Точно така, од што се толку јаки 20 години го бркале за на крај сам да се утепа. Од што се толку опасни и добри во тоа што го прават се случи ова.

https://www.theguardian.com/world/2016/apr/19/war-on-drugs-statistics-systematic-policy-failure-united-nations
https://www.theguardian.com/world/2016/apr/02/un-war-on-drugs-failure-prohibition-united-nations

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #9451 на: 31 Октомври 2016, 17:40:33 pm »
Наркос е една од подобрите серии кои излегоа последниве година две, ако не и најдобра. Кој не ја гледал до сега, топло му ја препорачувам :)

Ијас, ијас :) Ретко да ме задржи серија како оваа. Што од немање време, што од намален интерес, ама наркос едвај чекам следната сезона да видиме со новиов картел шо ќе праат :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #9452 на: 31 Октомври 2016, 19:05:45 pm »

Сакав да реплицирам во друга тема, ама пошто коментираме видео што сме го гледале - не сме офтопик.  ;)

Во врска со видеово, разбирам што сакаш да покажеш ама лош пример си употребил. Поточно, да вистина е дека без намалување на побарувачката на дрога, тешко дека проблемот ќе се реши со намалување на производството (supply/demand). Но од друга страна решението секако не е ни да се обезбедува бесплатна дрога на наркоманите и да се финансираат и негуваат како уникатни снегулки (освен евентуално ако не си богат како Швајцарија, а кај и да е некогаш и на нив ќе им снема туѓи пари).
Но содржината на видеото нема да зачудува многу, ако повнимателно ги слушнеш благодарниците на крајот на видеото. (фондација за отворено општество)

Ако сеуште не е јасно зашто го критикувам овој јутјуб канал, и кој му е еден од главните спонзори (читај нарачатели), еве за пример подолу уште едно видео од истиот пропаганда-за-наем автор. Патем истиов е и автор на разни пропагандни и апологистички видеа за индустриите за храна (да, генетски модифицирана), за фармација, итн.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #9453 на: 31 Октомври 2016, 20:39:10 pm »
Gledan Inflitrator i go preporacuvam.
Obrabotuva ista problematika kako Narkos

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #9454 на: 03 Ноември 2016, 03:46:19 am »

@van сфаќам што сакаш да кажеш, но повеќето видеа не им се толку пристрасни. Бар јас така мислам.

« Последно менување: 03 Ноември 2016, 03:51:21 am DarthJe5us »

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4044
  • MadaFunker
« Одговори #9455 на: 03 Ноември 2016, 13:10:41 pm »
New blood of old school

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #9456 на: 03 Ноември 2016, 13:58:32 pm »

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #9457 на: 03 Ноември 2016, 15:23:11 pm »

Z Nation, ретардирана зомби серија... Ама пошто е зомби материјал, се одгледаа две сезони по ред.  ;D
Не препорачувам, освен за очајни фанови на дистописки зомби постапокалиптични филмови/серии (и за нив ќе биде тапа, ама фикс е фикс).

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #9458 на: 03 Ноември 2016, 16:00:59 pm »
Пфф лоша копија на walking dead

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #9459 на: 03 Ноември 2016, 18:07:27 pm »
Нели им се досади веќе да тупат со зомбија?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #9460 на: 03 Ноември 2016, 19:08:13 pm »
^^
Kako да си го прашал банкарот дали му досадило да ја витка чоколадата да наплаќа камати...  ;D

Пфф лоша копија на walking dead

Да копија, и да прилично лоша. Всушност неверојатно многу лоша. Ама еј, зомби...  :D

Отсутен brm brm

• Редовен
« Одговори #9461 на: 03 Ноември 2016, 22:34:20 pm »
Не ми е ни гледана и прв пат слушам за ZNation, само по постерот што си го ставил препознав дека е копија на TWD.
Нели им се досади веќе да тупат со зомбија?
Иначе, The Walking Dead е пост-акопакипсична зомби драма серија која излезе во 2010та година. Пред 2 недели започна со емитување на 7мата сезона. Почна со зомбиња, но во последните неколку сезони зомбињата не се никаква главна тема. Уствари, зомби -фановите почнаа и да ја хејтат баш ради тоа.
Така да, стварно е здосадено да ја тупат со зомбиња но ради успехот на TWD сеуште прават копии

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #9462 на: 03 Ноември 2016, 23:21:43 pm »
Ох боже, зомби фанови...

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8949
  • Пичлеме
« Одговори #9463 на: 04 Ноември 2016, 08:04:48 am »

Отсутен brm brm

• Редовен
« Одговори #9464 на: 04 Ноември 2016, 14:12:21 pm »
Ох боже, зомби фанови...
Whatever. 
Как сакаш наречи де, знаеш нa шо мислам.
И јас сакам крај-на-светот филмови, би било супер да измислуваат нешто друго освен зомби/елиен инвазија, или земјотрези и цунами што обично ја напаѓаат прво америка во сите филмови...

Ии да, Брус Вилис ќе го спаси светот!!!