Автор Тема: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!  (Прочитано 2282474 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30810
    • CARclub.mk
Одг: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!
« Одговори #9105 на: 24 Април 2016, 13:04:56 pm »
Не е воопшто лош. Не е добар-добар, ама не е воопшто лош. Значително е подобар од Man of Steel.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55335
  • Махер
« Одговори #9106 на: 24 Април 2016, 13:18:40 pm »
Добро направен и обработен. За приказната ќе си видиш сам.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22375
« Одговори #9107 на: 24 Април 2016, 13:34:17 pm »
Дека нели...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #9108 на: 25 Април 2016, 13:39:45 pm »

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
« Одговори #9109 на: 25 Април 2016, 14:01:14 pm »
Shawshank redemption-немам зборови.
Sunshine- не знам зошто изгубив два часа.

Sent from my SM-G355HN using Tapatalk

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4103
  • MadaFunker
« Одговори #9110 на: 26 Април 2016, 11:51:44 am »
USA vs Portugal, Finland, Norway, Slovenia...  :)
New blood of old school

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
« Одговори #9111 на: 29 Април 2016, 16:17:29 pm »
Пазари си едно RPi за 1500-2000 ден. и заврши си работа. 3 месеци немам торент спуштено, се од филмови имам on demand, Exodus add-onот има се и сешто, строго 1080p.
Вториот ресивер од МаксТВ иако ми е гага, не ми е ни поврзан.
Има на ова Exodus-ов емисии од прва до последна од Discovery/National Geographic/History и си гледам се што ќе посакам кога и да посакам. TV no more. Сам си правам своја програма, не ќе гледам глупости...
Или вакво нешто:
http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_212002.html?vip=121010
http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_324842.html?vip=121454

Јас првиот го купив, иде со преинсталиран Коди, со доста addon-и.
Exodus addon-от не сум го пробал, баш ќе го инсталирам. Знаеш некој проверено добар add-on за спорт?
@DimitarMk @Van може ли фа ми објасните малку повеќе за овие уреди, адони и слично..  ме заинтересира да не се е*авам цело времесо торренти.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5405
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #9112 на: 29 Април 2016, 20:17:01 pm »
@DimitarMk @Van може ли фа ми објасните малку повеќе за овие уреди, адони и слично..  ме заинтересира да не се е*авам цело времесо торренти.

Адоните рачунај ги како подменија на плеерот. Пушташ уредот, отвараш плеер (Коди), идеш на Видео, кликаш на аддонот, Џенесис на пример, па после си бираш што ќе гледаш. Бираш филм, па кој стрим го сакаш, ако не е достапен, на нов стрим од листата.
Си има клицкање и кај андроид плеерите, ама не мора да чекаш да се симне торентот и ако е достапен стримот веднаш го гледаш, или за некои 30тина секунди додека да се наполни баферот. Ја лично, преферирам да симнувам торенти... Ама јас сум ситничар, и по десет торенти прегледувам додека одберам кој да го симнам.  ;D

Поевтини се андроид плеерите, од цел мултимедија РС, помалку струја трошат (на годишно ниво пак се прави некоја ставка), и најважно пуштаат и филмови компресирани во H.265 кодек што е проблем за компјутерите (освен тие осетно појаките).

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
« Одговори #9113 на: 29 Април 2016, 23:54:10 pm »
Да го прочепкав КОДИ го инсталирав на таблет со ексодус аддонот достапни се доста филмови и серии. Е сеа ме интересира за овие уредиве кој да го изберам да го акнам на тв. Гледам доста ги има на геарбест па и на али. Ти од ГБ го купи? до сега не сум нарачувал од нив ама мислам дека се добри..

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30810
    • CARclub.mk
« Одговори #9114 на: 30 Април 2016, 09:32:24 am »

Го гледав вчера во Синеплекс и го препорачувам на сите. Гледајте го!

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5510
« Одговори #9115 на: 30 Април 2016, 10:20:14 am »
Леее од кога го чекам филмов значи конечно излегол

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #9116 на: 30 Април 2016, 12:18:20 pm »
Да го прочепкав КОДИ го инсталирав на таблет со ексодус аддонот достапни се доста филмови и серии. Е сеа ме интересира за овие уредиве кој да го изберам да го акнам на тв. Гледам доста ги има на геарбест па и на али. Ти од ГБ го купи? до сега не сум нарачувал од нив ама мислам дека се добри..

Сигурни се и Али и Геарбест. На Геарбест купувај преку пејпал, тоа ти е сигурност за во случај на проблем (нестигната, или оштетена/неисправна пратка). На Али не може Пејпал, ама па имаат таква политика да ако си во право, секогаш ти ќе го добиеш спорот а не продавачот.
Од Геарбест сум нарачувал двасетина работи, сите дошле. Со двата саати имаше проблеми, едниот беше неисправен а вториот една бројка не работи. Ми ги вратија парите и за двата саати (после видео документирање на отварањето и на проблемот). Секогаш снимај отварање на пратките, освен за ептен евтини работи, и нема да имаш проблем.
Инаку расипаниот саат го поправив после, неисправен осцилатор.  ;D Тој другиот си го користам за на кајак и на планинарење (аналогниот саат работи, а и дигалниот освен една бројка).

За геџети Геарбест е поевтин. Провери ги тие плеерите од линковите, на Али се нешто поскапи.
Тие два уреди во линквите јас после читање и истражување ги земав за фаворити. За Beelink X2 повеќе читав, и за него се одлучив пошто со истиот чип нарачав и развојна плочка (како рапсбери пај, само поевтина). Така да знам дека има и Линукс за Beelink X2, ако некогаш затреба да се користи по дома за проекти како на пример - автоматизација на домот (контрола на светла, врати, завеси, вентилација, греење, итн).

За парите супер е Beelink X2. Коди функционира, со задршка дека има некој баг со филмови од УСБ, но истите супер работат со другиот плеер. Не сум седнал да го разр’чкам како што треба, и да ставам и други плеер за симнати филмови. И аддони за Коди за спорт. Ама ме мрзи пошто имам време, роденденото на брат ми е тек во втората половина од Јуни.   ;D

Можат модераторите да не преселат на интернет нарачки, ако замараме овде.  :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #9117 на: 30 Април 2016, 12:20:30 pm »
Јас би одел на распбери пај 2 искрено. Или на wintel pc.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #9118 на: 30 Април 2016, 12:26:59 pm »
Ако е чисто за видео плејбек, не вреди р-пи да се зима. Дупло, па и повеќе ќе кошта. Башка плеериве идат со се кутија, напојување, флеш, даљинско, итн... Со Р-пи сето тоа мора одделно да се набавува (некои работи ги имаме по дома, но сепак). Исти ташак се внатре во електрониката, само р-пи е постар хардвер но има и повеќе софтверска подршка за хакерски занимации и проекти, стриктно за филмови и мултимедија и нема некои изразени предности.

Башка р-пи 2ката не репродуцира H.265 кодек, а натаму идат работите. Во иднина повеќе ќе се користи H.265 од H.264. Истото важи и за wintel РС, освен ако не сум пропуштил некоја новост.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #9119 на: 30 Април 2016, 12:35:07 pm »
Јас божем за поефтино. Ако е поскапо ништо.