Автор Тема: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!  (Прочитано 2289909 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
Одг: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!
« Одговори #8520 на: 19 Декември 2015, 01:51:54 am »
Гледај ги претходните прво.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7201
  • Бенве сие бенве
« Одговори #8521 на: 19 Декември 2015, 06:57:25 am »
Kako odat po red da fatam da gi gledam sega za praznicive koga ke bidam po sloboden?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #8522 на: 19 Декември 2015, 07:34:41 am »
Па ваљда ко што одат епизодите од 1 до 6 :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
« Одговори #8523 на: 19 Декември 2015, 10:18:12 am »
Ако сакаш хронолошки по приказната 1-6 ма да никогаш не би ги гледала така, посебно зашто #1 е лоша и не е тоа-тоа. Инаку, 4,5,1,2,3,6 е можда нај ок.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45191
  • Il Moderatore
« Одговори #8524 на: 19 Декември 2015, 10:24:49 am »
1,3,4,6 би бил мојот редослед. 2 и 5 слободно може да се рипнат. Небитни се за прикаската :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
« Одговори #8525 на: 19 Декември 2015, 10:32:56 am »
Ништо не би тргнала од старата трилогија, no way Jose :)

Едит: гледам многумина хејтаат демек ист плот ко #4, но не сфаќам што очекуваат кога имаш 7 филма за (скоро) истата приказна- нормално дека нешто ќе се повтори. Може да кажам дека  и до некаде ми е океј тоа, пошто сега гледам нови млади ликови во истата приказна. Дека имаше фалинки имаше, али ко што кажа @darthjesus 12/10 for how it made me feel :)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45191
  • Il Moderatore
« Одговори #8526 на: 19 Декември 2015, 10:35:44 am »
Поради фетиш, инаку не ја бива еп. 5  Сепак е подобра од еп. 2.... ;)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30820
    • CARclub.mk
« Одговори #8527 на: 19 Декември 2015, 11:11:41 am »
Си вредат сите за гледање, ако ништо друго ради континуитет. Иначе, од приквелите реално само Episode III го бива.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #8528 на: 19 Декември 2015, 16:06:04 pm »
Епизода 2 е толку очајна, што „Збогум Румелија“ изгледа подобро осмислено и направено.

Комотно може да се заобиколи и да се прочита некоја статија на нет која сублимира што се десило у таа епизода, доколку е битно да се запази приказната.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #8529 на: 19 Декември 2015, 16:23:08 pm »
Чим гледате Збугум Румлеија Стар Варс не е за вас ...

Оваа епизода не ја бива оваа ја бива, Ил си Стар Ворс ил ниси ...

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2656
« Одговори #8530 на: 19 Декември 2015, 16:48:55 pm »
 Тука си во право, или си или не си. Јас можам слободно да кажам дека не сум фан. Колку и да го почитувам и да ми изгледа кул, кога ништо не ми е гледано џабе. Од ново да почнам ми е мака, посебно за филмови од 70тите, само Бонд ги гледам по 2-3 пати старите, ради feelings, сентименталност... и изгледаат очајно некои сцени ако не си фан.
Така да новиот стар варс ќе го гледам ако има добри ефекти... Акција нешто така  ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #8531 на: 19 Декември 2015, 17:33:41 pm »
Би требало и најзакоравениот фан на Стар Ворс да има доволна ментална способност да увиди дека со цел да се долови заљубувањето на Анакин, Епизода 2 ја имаат направено бетер од било која нискобуџетна теленовела (ете да не биде само Збогум Румелија, пошто очигледно дека за некои луѓе аналогија е апстрактен поим).

Не сум „хард-кор“ фан на Стар Ворс, а да бидам искрен, целава фама што се дигна околу новиов филм, што буквално све живо и диво у секојдневието беше испосрано со референци кон СВ, мене лично ми направи ужасна аверзија према самиот поим "Star Wars" и се’ што е поврзано со него.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #8532 на: 19 Декември 2015, 18:28:47 pm »
И јас имам аверзија кон нискобуџетните турски серии па не ги коментирам, ме заболе.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #8533 на: 19 Декември 2015, 18:33:17 pm »
 :P

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30820
    • CARclub.mk
« Одговори #8534 на: 19 Декември 2015, 18:52:00 pm »
За мене Star Wars увек ќе бидат битни филмови. Памтам, старите филмови ги глеав после 4-то или 5-то одделение. Ги извадив крајниците и седев дома, бутав сладолед од ванила и гледав Стар Ворс.