Автор Тема: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!  (Прочитано 2289463 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!
« Одговори #1905 на: 11 Октомври 2012, 18:41:16 pm »
Па многу пооргинални требало да бидат, појаки фори и сл. Како во Avengers на пример. Многу лито го направиле, не е битно само да се појават. Првиот дел им е многу подобар.

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7003
« Одговори #1906 на: 11 Октомври 2012, 18:42:12 pm »
Само што го гледав Expendables 2, филмот е тешка гомнарија исто како и кецот. Цртанот Tom & Jerry има пореални ефекти. Приказната уби боже. Катастрофа невидена, срамота за сите глумци што се во него!

Милам дека you're missing the point. Целта не се ефектите или приказната, целта (по мое) е забава и ништо друго. Како и потсетување на старите добри времиња кога актуелни беа Рамбо, Терминатор, Универзален војник или Умри машки. Дури има и реплики од истите, во филмот. Да, денес изгледа глупо - споредено со денешната технологија и ефекти во филмовите, али тогаш беа закон. Можеш да ги видиш на IMDb, сите имаат над 8 оценка. Додека, денешните "ефекти", не филмови, тешко дека ќе достигнат клутен статус како овие.

п.с. филмот мене ми беше ултра-забавен.
Се сложувам со погоренапишаното во целост.

И со двата поста? Немогуќе.. :D

Отсутен Diesel

• Легенда
« Одговори #1907 на: 11 Октомври 2012, 18:43:17 pm »
Па многу пооргинални требало да бидат, појаки фори и сл. Како во Avengers на пример. Многу лито го направиле, не е битно само да се појават. Првиот дел им е многу подобар.

Значи, дефинитивно имаме различни вкусови. Мене, Avengers ми е тапа, боза, глуп и незнам уште како да го "накитам" филм. Али, we can agree to disagree, јеби га.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #1908 на: 11 Октомври 2012, 18:49:05 pm »
Па ете ако зборуваш оценка на IMDB многу ќе ти каже. Башка миљон пати боље фори има.

The Expendables 2
7.3/10   59,864 votes

The Avengers
8.4/10   374,137 votes

Отсутен Diesel

• Легенда
« Одговори #1909 на: 11 Октомври 2012, 18:52:34 pm »
Па ете ако зборуваш оценка на IMDB многу ќе ти каже. Башка миљон пати боље фори има.

The Expendables 2
7.3/10   59,864 votes

The Avengers
8.4/10   374,137 votes

Не зборам за оценка на IMDb, онака пишав, како пример. Башка, знаеш дека се различни жанрови, така да.. ОК е, можда добив таков впечаток за Avengers пошто во последно време, друг филм, освен базиран на стрип-јунак, тешко можеше да се најде за гледање. И ми скурчија сите. Ќе го гледам пак, може да го сменам мислењето.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #1910 на: 11 Октомври 2012, 18:57:00 pm »
Јас не ги сакам ни двата, воопшто не сакам такви жанрови . Само сакав да кажам дека потфрлиле баш во делот каде што сакале да успеат, точно во тоа. А тоа е оргиналните фори, комедијата. Секој може да направи воен филм да кажеме, очигледно не им било тоа поентата. Мислам дека во првиот дел многу повеќе успеале.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16803
  • Keep it 100
« Одговори #1911 на: 11 Октомври 2012, 19:09:39 pm »
Само што го гледав Expendables 2, филмот е тешка гомнарија исто како и кецот. Цртанот Tom & Jerry има пореални ефекти. Приказната уби боже. Катастрофа невидена, срамота за сите глумци што се во него!

Милам дека you're missing the point. Целта не се ефектите или приказната, целта (по мое) е забава и ништо друго. Како и потсетување на старите добри времиња кога актуелни беа Рамбо, Терминатор, Универзален војник или Умри машки. Дури има и реплики од истите, во филмот. Да, денес изгледа глупо - споредено со денешната технологија и ефекти во филмовите, али тогаш беа закон. Можеш да ги видиш на IMDb, сите имаат над 8 оценка. Додека, денешните "ефекти", не филмови, тешко дека ќе достигнат клутен статус како овие.

Не видов никаква забава, освен глупости и лоши фори. Убацувањето на Чак Норис со неговите вицови го направи филмов бетер од воена пародија. По 10 минути гледање сакав да го изгасам, но си викав да не пропуштам нешто добро. Жалам што потрошив саат и пол на ова срање.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #1912 на: 11 Октомври 2012, 19:15:14 pm »
епа ја го угасив после 10 минути

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22378
« Одговори #1913 на: 11 Октомври 2012, 19:20:31 pm »
I sea sho...da trosam vreme za Expendables 2 ili ne?

Kecot mi bese onaka...2 ka od 5.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30819
    • CARclub.mk
« Одговори #1914 на: 11 Октомври 2012, 19:22:22 pm »
Мене ми се и двата филма топ. За онака глеање, уз пуканки, пиво и весело друштво. Филмовите немаат никаква уметничка вредност, прича, нити пак некакви ефекти - и не е тоа целта. Целта е саат ипол тестостерон до јаја, глупости и експлозии.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #1915 на: 11 Октомври 2012, 19:28:21 pm »
Zero ja sfatil poentata na filmovite

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16803
  • Keep it 100
« Одговори #1916 на: 11 Октомври 2012, 19:29:46 pm »

SHIFT+DELETE!

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2831
« Одговори #1917 на: 11 Октомври 2012, 19:33:01 pm »

Моја препорака: Глеј го!!!

Отсутен Diesel

• Легенда
« Одговори #1918 на: 11 Октомври 2012, 20:23:00 pm »

Не видов никаква забава, освен глупости и лоши фори. Убацувањето на Чак Норис со неговите вицови го направи филмов бетер од воена пародија. По 10 минути гледање сакав да го изгасам, но си викав да не пропуштам нешто добро. Жалам што потрошив саат и пол на ова срање.

Your loss, mate.. Башка, мене баш Чак Норис ми беше еден од најсветлите моменти во филмот. Мислам дека перфектно беше "убацуван", од време на време.

Stratro, гледај го, ако ти се допаднале Die Hard, пример. Мислам дека нема да зажалиш.

Глеј го ова:

Мене ми се и двата филма топ. За онака глеање, уз пуканки, пиво и весело друштво. Филмовите немаат никаква уметничка вредност, прича, нити пак некакви ефекти - и не е тоа целта. Целта е саат ипол тестостерон до јаја, глупости и експлозии.

Како што реков, само забава - ништо друго неможе да се очекува.

Zero ja sfatil poentata na filmovite

Апсолутно.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1919 на: 11 Октомври 2012, 22:35:03 pm »
kakov testosteron be luge. na expandables ne mu e ramna turska/indiska serija. cekaj, sega nekoj ke se javi da kaze dela si gi gleda indsikite serii....
Tie ocenkite se gola voda, glasaat luge sto go sakaat filmot, jas niti ke go gledam,niti ke glasam za takvo gubre od filmska lenta.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need