strasno, no sepak e niz cel svet slicno ne e samo afrika....
sekoja cest na novinarot ova i da sakas ne mozes da go isceniras, postijat vakvi raboti sum cital i slusal, lugeto se zivotni tamo, seuste vo pleminja, se kolat, zivotot malce vredi, ni dete nit butur gledaat, kako i vo indija, nekoi od arapskite zemji, kina i sl, ali samiot vika ako USA nema kar ne reagira, mediumite se opasna rabota buckala nevideni najopasno oruzje, od kaj znaes toa glupite ameri daj im video deka mkd ke gi napaga i odma ke izglasaat da ne zbrisat, nema drugo mislenje ili proverka... ne me svakajte pogresno ova stvarno e strasno ali pazi go spisokot, gadafi go mavnaa i sea kvicat lugeto tamo, se kolat megu sebe anarhija zalat, imaa sekoj kuka, obrazovanie i kola od drzavata, na nekoj ne mu se svigalo toa pa fraerive bucni go daj mu kes, novinarite snimaat deka narodot place, i ajt satar... posle razdeli pa vladej i crpi nafta dijamanti, iskreno zalam ali, kako da pomogneme nie osven so eden like, koga nemame takov standard. so 250 evra imame poskapo gorivo nego tie so imaat po iljadnici dolari funti evra plata, iskreno prvicno mi e da im ostavam na moite deca vo mojata zemja nesto za tie da ne se macat kako mene, a ako imam togas za drugite, baska mora vojnata sam da si ja vodis i da se boris, ako go dades gzot pod kirija pogotovo na usa ....