Доста филмчиња ти фалат во листава, како на пример, Морбиус, Фантастик фор....сигурно има уште ама сеа не ми текнуваат во моментот.
И јас си ги пратам марвеловџи, одлични се. Вадат по некое досадно филмче ама па секогаш има некое делче во филмчето што е поврзано со некоја битна прича од претходно.
Туку во листава што ти останала за гледање, ако тоа на крај е година кога излагаат, е сосема погрешно. Да речеме тор е излезен уште лани
29. Shang-Chi and The Legend of the Ten Rings (2023-2024) ИЗЛЕЗЕН, одличен
30. Spider-Man: Far From Home (2024) ИЗЛЕЗЕН, добар
31. Spider-Man: No Way Home (2024)ИЗЛЕЗЕН, добар
33. Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2024) ИЗЛЕЗЕН, одличен.
Не знам Морбиус, Фантастик 4 и слично дали спаѓаат во истиот „универзум“ како другиве. X-Men се Марвел, ама не со другиве. Мислам и Blade дека е на Марвел, ама не спаѓа во групата со другиве. Сите други на листава се на еден или друг начин поврзани.
Во заградите не се години кога излегуваат, туку аналогно кога се случуваат.
1. Captain America: The First Avenger (1942-1943) / Ок, одличен почеток на целокупната приказна.
2. Captain Marvel (1995) / Така така, „шармот“ на Бри Ларсон е на ниво на Каролина Гочева на реклама за Пелистерка од пред пар години. Битни ствари за приказната.
3. Iron Man (2010) / Закон.
На пример, случувањата во Captain America: The First Avenger, се во периодот 1942-1943, сигурно не е филмот тогаш излезен

Мислам викендов дека излезе Secret Invasion на Disney+, ама не знам каде точно ја позицираат на тајмлајнот заедно со другиве.