Автор Тема: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!  (Прочитано 2285831 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22377
Одг: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!
« Одговори #12330 на: 03 Октомври 2019, 14:24:33 pm »
Интересна забеганица е Clockwork orange.
Изледав и неколку анализи за филмот, али сепак 8.4 на IMDB  е многу според мене.

Еве нешто пократко и поинтересно од лошата глума на Грета.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
« Одговори #12331 на: 03 Октомври 2019, 15:37:30 pm »
Доста пати сум зборувал за филмов на Кјубрик, најверојатно и наназад во темава. Најчесто наидувам на конфронтација од соговорниците кога велам дека е преценет филмот, независно оценката на ИМДБ, општо е преценет. Солиден е, особено за периодот во кој е снимен, ама не е за паѓање во несвест што најчесто е случај кога ќе се спомене филмот.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #12332 на: 03 Октомври 2019, 15:39:10 pm »
Интересна забеганица е Clockwork orange.
али сепак 8.4 на IMDB  е многу според мене.
Апсо-

Доста пати сум зборувал за филмов на Кјубрик, најверојатно и наназад во темава. Најчесто наидувам на конфронтација од соговорниците кога велам дека е преценет филмот, независно оценката на ИМДБ, општо е преценет. Солиден е, особено за периодот во кој е снимен, ама не е за паѓање во несвест што најчесто е случај кога ќе се спомене филмот.
-лутно.

Според мене тој е еден од најпреценетите филмови во историјата.
« Последно менување: 03 Октомври 2019, 15:44:46 pm Deni »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45189
  • Il Moderatore
« Одговори #12333 на: 03 Октомври 2019, 19:14:52 pm »
Јас го сакам филмот. Си има посебна „тежина“ начинот на кој што е сето прикажано, насилството, моралните норми, осветата и тн... проследено со „театрална“ глума и одлично музичко илустрирање. Само, реков, треба да си посебно „спремен“ за тој филм. Од уметнички аспект, би го оценил високо. Од забавно/уживачки аспект, не би го препорачал баш на луѓе.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #12334 на: 03 Октомври 2019, 21:01:34 pm »
Sekako deka ima...
Verovatno ova e prviot film koj ja promovira idejata za "empathy for the villain"... nesto sto licno otsekogas mi se dopaglo vo filmovi od sekakov vid..Od Roki 4, preku Hannibal Lecter i Bram Stoker's Dracula pa se do Jokerot od Dark Knight i najnoviov so J. Phoenix koj od vecerva igra vo Cineplexx..

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30813
    • CARclub.mk
« Одговори #12335 на: 03 Октомври 2019, 22:41:52 pm »
Тукушто се вратив од премиерата.

Да му ги дадат сите оскари на Феникс. Нека му ги испорачаат дома со ДХЛ, да не се малтретира човекот.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #12336 на: 04 Октомври 2019, 10:45:16 am »
Бре, бре...
Пази бога ти...

https://en.wikipedia.org/wiki/Incel

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #12337 на: 05 Октомври 2019, 11:36:29 am »

A chronicle of country music legend Johnny Cash's life, from his early days on an Arkansas cotton farm to his rise to fame with Sun Records in Memphis, where he recorded alongside Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, and Carl Perkins.

https://www.imdb.com/title/tt0358273/

Препорачувам, одличен е и се чудам како не ми е гледан.

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
« Одговори #12338 на: 05 Октомври 2019, 22:39:25 pm »
The Joker синоќа.

Oд прв trailer знаев дека ќе биде предобар, така што не сум изненадена. Raw, low budget (од аспект на никакви посебни ефекти и сл), pure acting филм. Немам доволно добар епитет за Joaquin како реално пренесе на екранот имање ментална болест и доживување состојба на лудило. И Todd Phillips како ја склопил причата, посебно последните 30мин да те остават со отворена уста за целиот концепт на филмот- што е реалност, што не.
« Последно менување: 05 Октомври 2019, 22:47:49 pm TheForce »

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #12339 на: 05 Октомври 2019, 22:44:55 pm »
55 мил не е низок буџет.

Јас уште го немам гледано ама од се што прочитав за филмот ова не е Џокер филм туку приказна за рандом човек со психичко пореметување со залепен Џокер наслов. Така и изгледаше од трејлерите.

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
« Одговори #12340 на: 05 Октомври 2019, 22:47:07 pm »
Втор ден од премиера и веќе ми е преку такво од вакви shit posts дека ќе предизвикало violence.
Очигледно луѓето се слепи за конкретната поента на филмот: зошто и како се доведува човек до таква состојба. Болката, отфрленоста, булинг, замижувањето пред нечии проблеми и mental issues како физичка болест, безполезни прашања од типот "како си" и тотална игнорантност.
Наместо да пробаат да погледнат од аспект на тие особи за да разберат што предизвикало и да превенираат идни такви случувања, они го гледаат како поттик за девијантни акции. Jesus.
Бре, бре...
Пази бога ти...

https://en.wikipedia.org/wiki/Incel

Отсутен Vwlover

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 630
« Одговори #12341 на: 06 Октомври 2019, 01:42:49 am »
The Joker синоќа.

Oд прв trailer знаев дека ќе биде предобар, така што не сум изненадена. Raw, low budget (од аспект на никакви посебни ефекти и сл), pure acting филм. Немам доволно добар епитет за Joaquin како реално пренесе на екранот имање ментална болест и доживување состојба на лудило. И Todd Phillips како ја склопил причата, посебно последните 30мин да те остават со отворена уста за целиот концепт на филмот- што е реалност, што не.
Пуштај линкче од кај да се симне

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
« Одговори #12342 на: 06 Октомври 2019, 06:39:49 am »

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
« Одговори #12343 на: 06 Октомври 2019, 21:17:49 pm »
Netflix, lately:
1. The Alienist (моментално). Детективска, за серија убиства на деца во 1800тите. Интересна.
2. MIndhunter- S02 добра исто ко првата.
3. 13 reasons why- глупост, не знам како имаат 3 сезони
4. You- добра
5. Dead to me- okayish
6. Money Heist- добра, освен 3та сезона
7. When they see us- почната, ама не догледана. Има високи оцени.
8. Lucifer- среќа што ја превземаа Netflix. Се чека 5та сезона.
9. The Missing- добра.
10. Criminal UK- интересна
11. Unbelievable - препорачувам
Гледајќи ја листава, се освестив зошто го паднав последниот испит. :D

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #12344 на: 06 Октомври 2019, 22:23:08 pm »
The Joker синоќа.

Филмот е тоа што очекував дека ќе биде.
Ни помалку, ни повеќе.
Ремек - дело.

Eнде.