Автор Тема: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!  (Прочитано 1912571 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Одг: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!
« Одговори #11910 на: 12 Март 2019, 11:52:58 am »
@Ipkisija Meskosa - Исто, исто, eптен добар. Се погоди режисерот. :)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #11911 на: 12 Март 2019, 12:04:57 pm »

Се мислам дали да го гледам.
За мали пари денес луѓето прават се, а не пак за милијарда долари.
Мртов човек не може да се брани.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8949
  • Пичлеме
« Одговори #11912 на: 12 Март 2019, 12:11:50 pm »
@Ipkisija Meskosa - Исто, исто, eптен добар. Се погоди режисерот. :)
Кога сме кај режисерот, наназад сигурно сум го препорачал Hunt for the Wilderpeople (баш ми е ќеф шо детето дебело го бувнаа во Deadpool 2, :) ). Секако сме зборувале и за What We Do in the Shadows.

Кога сме кај Марвел, ептен кул момент ми е ангажирањето на Josh Brolin, омилен актер од детството, што долг период беше изгубен во некои чкљ филмој. Уште на Corey Feldman да му напасоваат некое улогиче во универзумот на Марвел :)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #11913 на: 13 Март 2019, 10:20:44 am »

Се мислам дали да го гледам.
За мали пари денес луѓето прават се, а не пак за милијарда долари.
Мртов човек не може да се брани.

Како огромен почитувач на Мајкл Џексон често сум се наоѓал во ситуација како низ муабети застанувам на негова страна, во негова одбрана, иако одсекогаш сум велел за него дека е забеган скроз, како и сѐ останато во шоу бизнисот, музичари, актери, шоумени... ама сепак Мајкл Џексон е Мајкл Џексон. Музичарот кој го направи Трилер. Музичарот кој ангажираше плејада од реномирани режисери, продуценти актери, музичари, спортисти да соработуваат со него и целото тоа изгледаше врвно. Кој е Мајкл Џексон, сите сакаат да соработуваат со него...

Сите обвиненија ги земав здраво за готово, како демек не е битно, сѐ е за пари, за публицитет, за... битно е дека музиката, спотовите, играњето се одлични и тоа е тоа.

Исто излегоја обвинувања за злоставување, силување дрн дрн дрн и во Холивуд. Вајнстин, Спејси, Сталоне... едноставно стана во мода некои ни чуени ни видени што се вели, да зујат како муви наоколу, многу години покасно, па тужби...

И ете си велам ај да видам што ќе кажат со документарецот за Мајкл Џексон, иако јасно ми е цело време дека е забеган.

И го гледав сношти. Сеуште сум под некои импресии, кој е крив, кој е почео рат :)

Во вестите што секогаш ни се пласираат се оди од крајности до крајности, зависи од медиумот, зависи од темата и секогаш стојам на ставот дека вистината е некаде измеѓу тие крајности.

Мртов човек не може да се брани. Точно. Не може ни да се заканува исто така.

Од гледна точка на оштетените (доколку е навистина така), страшно! Од гледна точка на фан, сеуште ми респектабилно целото она што беше направено, како музички, така и визуелно. 100 стапа по туѓ грб не болат нели? Нема да бидам како Симпсонови што ја повлекоја епизодата со Мајкл џексон, па и јас да ја повлечам дискографијата и да ја фрлам в канта :)

Заклучок: Еден асолен нема во тоа шоу бизнисот (заедно со политиката, политиката е тежок шоу бизнис, да не ја заборајме и религијата). Човечкото суштество е толку алчно за слава, за пари, за публицитет... што нема граници во тоа што сѐ е спремен да направи, да издаде, да продаде... само да остани таму и да си ги исполни своите изветоперени желби.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #11914 на: 13 Март 2019, 11:29:15 am »
Се слагам дека се живо е забегано во шоу бизнисот али не треба слепо да се верува она што продава денес модерната музичка/филмска индустрија независно дали пропагира ЗА или ПРОТИВ некој музичар или глумец или спортист. Класичен пример е Terrence Trent D`Arby (вистинското име му е Sananda Francesco Maitreya) кому и покрај сиот талент кој во 80 тите го поседувал, едноствно му се затворени вратите од страна на музичкта индустрија ( со се ЕмТиВи) бидејќи според нив во тоа време " немало место за трета музичка звезда која е црнец, покрај М.Џексон и Принс".

Џексон, уште кога беше жив имаше 2  типа на интервјуа и документарци за него: едни кои беа против, едни кои беа за.
Класичен пример е документарецот на Мартин Башир (го има на јутуб) кој суптилно го скоцка со цел да го претстави М.Џексон во најлошо светло, па после јавно признаваше дека "лажел".

Дополнително, МЏ со истиот материјал на Башир издаде втор независен документарец со кој прикажа снимки кои намерно не биле објавени претходно, со цел полесно да се забетонира лошата слика за МЏ.

Денес, на сите МЏ хејтери им е далеку полесно да го пробаат истото кое не им успевало додека бил жив.

Како и да е..еве ги двата дела, па кому му се гледа, нека повели:

« Последно менување: 13 Март 2019, 12:02:09 pm Stratro »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #11915 на: 13 Март 2019, 14:01:54 pm »
Локи е еден од најдобро-развиените Marvel ликови. :)

Ако ти се допаднале Thor 2 и Guardians of the Galaxy, тогаш сигурно ќе ти напраат мерак и Thor: Ragnarok и GOTG2.

--

Јас го гледав Captain Marvel минатата недела. Добар е, интересен, прилично забавен. Сепак, меѓу Marvel филмовите е некаде таму на средина. Најверојатно не би го гледал пак во домашни услови.

Го гледав Guardians of the Galaxy Vol. 2, добар е. Уште поинтересен од првиот, со уште поодлепени заебанции. Воведната секвенца, смеењето на Дракс и пар други моменти се апла ненормални :)

Сакав да го гледам Captain America: The Winter Soldier, арно ама го тргнале од Нетфликс  >:(

Онака на скролање ми испадна некој од F&F, па сакав да го гледам 7иот дел, пошо до таму сум стигнат на тој серијал, арно ама и него го тргнале и од Нетфликс и од Амазон. Бастардс.

Сеа си догледувам 4та сезона од Better Call Saul.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #11916 на: 13 Март 2019, 17:51:33 pm »
Дедпул е врв за заебанции....

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
« Одговори #11917 на: 13 Март 2019, 22:34:50 pm »
Стварно ви е смешен Дедпул??

Sent from my Huawei P Smart using Tapatalk

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #11918 на: 13 Март 2019, 22:38:54 pm »
Ау да. На Дедпул сум се смеел поише него ли на сите „комедии“ кои сум ги гледал у задно време, а не се „олд скул“, од типот Airplane, Loaded Weapon, Hot Shots итн...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #11919 на: 13 Март 2019, 22:59:10 pm »
Дедпул е скроз ебиветер, освежување, нека тера со тоа темпо барем уште еден дел :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #11920 на: 14 Март 2019, 10:28:44 am »
Имаше смешни сцени не дека не, ама имаше и глупи.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #11921 на: 14 Март 2019, 11:46:08 am »
Во Дедпул заебанциите претежно се поврзани со други заебанции и ликови што дефилираат низ други филмови и понекогаш некои се глупи и не смешни ако не се знае која е позадината, то ест од кој филм е или од која улога е :)

Слично како The Expendables, холивудските тепачишта си прават мајтапи меѓу себе поврзани со приватен живот, улоги во други филмови... и додека јас се газев од смеење на мајтапите помеѓу Сталоне, Шварценегер, Вилис... на некои не им беше јасно зошто е тоа смешно, а мене ми беше смешно затоа што ги имам изгледано сите глупости со наведените тепачишта :)

Ама тоа е тоа, не мора сите исто мислење да имаат.

Некому му се смешни Америчка пита филмовите, а јас после 30 минути од првиот дел сфатив дека сето тоа е типично дебилно америчко просеравање и ми станаа стереотип на типичното дебилно америчко просеравање :)

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #11922 на: 14 Март 2019, 13:17:58 pm »

Слично како The Expendables, холивудските тепачишта си прават мајтапи меѓу себе поврзани со приватен живот, улоги во други филмови... и додека јас се газев од смеење на мајтапите помеѓу Сталоне, Шварценегер, Вилис... на некои не им беше јасно зошто е тоа смешно, а мене ми беше смешно затоа што ги имам изгледано сите глупости со наведените тепачишта :)

Што јас? :D

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #11923 на: 14 Март 2019, 13:36:57 pm »
Си се закачал со Роки, Рамбо, Конан и Терминатор ;D

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #11924 на: 14 Март 2019, 17:34:45 pm »
Во Дедпул заебанциите претежно се поврзани со други заебанции и ликови што дефилираат низ други филмови и понекогаш некои се глупи и не смешни ако не се знае која е позадината, то ест од кој филм е или од која улога е :)

Ама тоа е тоа, не мора сите исто мислење да имаат.

Некому му се смешни Америчка пита филмовите, а јас после 30 минути од првиот дел сфатив дека сето тоа е типично дебилно америчко просеравање и ми станаа стереотип на типичното дебилно америчко просеравање :)
Од марвел сите филмови ги имам изгледано и знам дека се поврзани меѓу себе но дедпул 1 ми беше некако мех, неможам да кажам глуп ама онака ништо посебно. Двојката не беше лоша, ама тоа мое мислење. А да има тројка не дека нема да ја гледам.