Автор Тема: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!  (Прочитано 1912713 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
Одг: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!
« Одговори #11715 на: 18 Декември 2018, 09:57:37 am »
Berlin Station е одлична, треба да ја фатам да ја гледам. Првата сезона ја изгледав и некако ја заборавив.

BTW, не е на Нетфликс серија, само Нетфликс ги има правата за реемитување во одредени земји. :)

Да бе, сварно, на Epix била... Мене у глава утувено дека уствари е Нетфликс Ориџинал :/

Better Call Saul изгледано ми е се до крај, последната сезона според мене е најдобра. А ова the sinner дефинитивно вечер ќе почнам да го гледам, изгледа интересно.

Некако многу тегавење беше до сеа, ама еве, со третава сезона, се разиграа малу поќе.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #11716 на: 18 Декември 2018, 10:01:49 am »
Јас загледав деновиве Travelers. Ја има на Нетфликс, интересничка е.

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8949
  • Пичлеме
« Одговори #11717 на: 18 Декември 2018, 10:07:45 am »
Venom сношти конечно го изгледав... повеќе среќа во наредниот дел. Том Хрди е за бедес улоги, не е за вакви чешитни тинкарници :)

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #11718 на: 18 Декември 2018, 10:23:39 am »
https://www.rottentomatoes.com/m/mother_2017/
Мрднат и ебано болен филм. Предвидувам дека 90% нема да го догледаат до крај. Доживувањето и стилот мене малку ме потсеќаат на Вон Трир, само понесуптилно и побанално, помалку уметнички, и полошо. Инаку кастингот и посебно режијата/камерата, се добри.

Ужас. Па уште и во кино го гледав на специјална проекција, пред-премиера со големи пуканки. Во топ три најлоши филмови ми е, а на другите два не ми ни текнува кои се.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #11719 на: 18 Декември 2018, 10:24:56 am »
И peaky blinders обавезнo да ја изгледате.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8949
  • Пичлеме
« Одговори #11720 на: 18 Декември 2018, 10:39:30 am »
https://www.rottentomatoes.com/m/mother_2017/
Мрднат и ебано болен филм. Предвидувам дека 90% нема да го догледаат до крај. Доживувањето и стилот мене малку ме потсеќаат на Вон Трир, само понесуптилно и побанално, помалку уметнички, и полошо. Инаку кастингот и посебно режијата/камерата, се добри.

Ужас. Па уште и во кино го гледав на специјална проекција, пред-премиера со големи пуканки. Во топ три најлоши филмови ми е, а на другите два не ми ни текнува кои се.
После Фонтана, на овој режисер му турив куро (да му турам на бившата негова). Абе уметнички биле неговите, абе со метафора... абе досадни ;D

Од него Pi ми е ок, можеби заради саундтрекот :)

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #11721 на: 18 Декември 2018, 10:44:48 am »
Салут 7 го симнав, руски секако, го стокмив со превод англиски. Проверив снимката џам. Ќе му дадам шанса во претстојниов период.

Можеш да ми пратиш кој превод го најде што одговара да видам дали ќе ми брка работа, да не лутам по страниве за преводи? Гледам дека рип-ов е со Германски превод.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #11722 на: 18 Декември 2018, 10:59:46 am »
Од овде ги симнав првите 4 и пасуваше еден од нив. https://www.subtitledb.org/subtitle/salyut-7

Зависи како е рипнато некој ќе фати.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #11723 на: 18 Декември 2018, 14:47:49 pm »
Ozark ja preporacuvam.
Interesno se razviva prikaznata.
Pred kraj sum prvata sezona, sekoja epizoda nesto novo.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #11724 на: 19 Декември 2018, 00:06:54 am »
Billions ја почнав. Добра е, како да не е за мене но ќе потрошам уште некое време.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #11725 на: 19 Декември 2018, 03:01:48 am »
Billions ја почнав. Добра е, како да не е за мене но ќе потрошам уште некое време.
Izgledaj ja do kraj nema da zazalis.

Присутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6581
« Одговори #11726 на: 19 Декември 2018, 07:00:10 am »
Препорака за Билионс и од мене, добро серија за трошење време.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #11727 на: 19 Декември 2018, 07:15:21 am »
Го имате на Замунда. Вечер ќе го гледам.

А look at the life of the astronaut, Neil Armstrong, and the legendary space mission that led him to become the first man to walk on the Moon on July 20, 1969.

Сега е ден по твојата најава за гледање на филмот, па сега слободно ќе го исплукам без ти го заебам гледањето (ако некако ти се допаднал)...

- што очекував:  Очекував филм со наука, со детали за мисиите.
- што добив:  Добив дозлабога досадна драма и сапуница.

Филмов е ужасно досаден, и глуп. Од наука нема ни Н. Самата мисија со слетување на Месечината трае ретардирано кратко и е тежок антиклимакс. Дури ни релативно добриот кастинг не може да го извади од гомнестото сценарио. Сакале да направат филм за „широка публика“ како да очајните домаќинки ќе се затрчаат да гледаат филм на оваа тема. Згора на се не успеале ни во тоа, филмов е досаден и покрај сите сапун елементи...

Вчера до пола го изгледав..до лансирањето...
Мислам дека ќе се сложам со тебе откако ќе го изгледам вечер...

Јас вчера го изгледав First Man. За разлика од вас, „улетав“ без очекувања. Уствари очекував малце поглорифицирана прича за првиот човек на месечината. Добив одличен филм за другата (приватната) страна на животот на Нил и учесниците во Џемини и Аполо мисиите, страната која не ја знаеме. Ако сакав Н од Наука, ќе земев документарци да гледам за мисиите (како и што сум гледал). Филмот воопшто не беше досаден, со добра приказна, одлично прикажан карактер на Нил Армстронг од страна на Рајан Гослинг. Филмот не е „биографски“ досаден, туку точно навремено прескокнува временски периоди за да ја држи дури и научно засегнатата публика доволно будна.

Филмот е одличен, јас го препорачувам со висока оцена 8/10

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #11728 на: 19 Декември 2018, 08:37:57 am »
Izgledaj ja do kraj nema da zazalis.
Не дека не е добра, туку тие филмови и серии со економии, бизниси и фенси ствари некако не ми лежат...

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #11729 на: 19 Декември 2018, 10:45:30 am »
Неможам да му дадам оцена 8/10 на First Man покрај Apollo 13 со Том Хенкс.