Не знам шо ми текна, ама почнав да ги гледам филмовите на Марвел. У обид да ја пратам приказната и да ми се разјаснат некои работи, најдов листа на нет по која треба да се водам, за да сконтам што како колку се дешава и за кого се збори.
До сега ги изглеав:
- Iron Man
- Iron Man 2
- The Incredible Hulk
- Thor
- Captain America: The First Avenger
- The Avengers
Првите два највише ги памтам, па само си ја освежив меморијата.
Имав одбивност према Хулк, пошо ептен ми беше како Шрек, али го изглеав филмот, и сосема океј ми беше.
Тор и Кептн Америка скроз ги имав заборавено за што се работи. Знам дека прв пат кога го гледав Кептн Америка, ми беше ептен тапа. Овој пат, не ми беше толку тапа, а објасни и поврза многу ствари кои потоа се дополнија и развија во Авенџерс.
Уствари Авенџерс многу убаво ги сумаризира претходните филмови и дејствијата во нив.
Според листата, наредни ми се:
- Iron Man 3 (интересен ми беше кога го гледав)
- Thor: The Dark World (појма неам што се дешаваше...)
- Guardians 1 (овој кога го гледав прв пат, многу ми беше тиња)
- Guardians 2
- CA: The Winter Soldier (колку што се сеќавам, овој ептен ми се свиѓаше кога го гледав)
- Age of Ultron
- Ant-Man (не знам дали ќе го гледам)
- Dr. Strange
- CA: Civil War
- Black Panther
- Spiderman: Homecoming (не знам дали ќе го гледам)
- Thor: Ragnarok
- Infinity War
- Ant-Man and the Wasp (не знам дали ќе го гледам)
- Captain Marvel
У неколку наврати измеѓу филмовиве се ушалтани сериите Agents of SHIELD, Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, The Punisher, Agent Carter, Iron Fist & The Defenders, ама некако не ми се верува дека ќе ги гледам сите тие, пошо малце ми е ту мач, и неам ни време, ни желба за до толку да се „посветам“

---
У меѓувреме, го гледав (конечно) The Dictator, и се прснав од смеење. Свака му част на Саша Барон Коен.
Го гледав и The Accountant со Бен Афлек, и онака ми беше, океј филмче.
Пропратно ги гледам That 70s Show, Better Call Saul и ја чекам The Sinner, Season 2 која би требало да излезе на 9ти ноември.