Автор Тема: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!  (Прочитано 1909600 пати)

Присутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6434
Одг: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!
« Одговори #11535 на: 27 Октомври 2018, 11:22:08 am »
@velestrumf

Фала курцу некој да седне да ги изгледа MCU, па после да коментира.

Препорака - следи го тајмлајнот на случувањата, не редоследот на филмовите, како испаѓале. Добра ти е листата, терај си.

ping @DarthJe5us

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5931
« Одговори #11536 на: 27 Октомври 2018, 11:38:54 am »
Интересно серивче сега ја догледав.
Goliath
https://www.imdb.com/title/tt4687880/
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!
« Одговори #11537 на: 27 Октомври 2018, 11:44:57 am »
@velestrumf

Препорака - следи го тајмлајнот на случувањата, не редоследот на филмовите, како испаѓале. Добра ти е листата, терај си.

ping @DarthJe5us

Некои од нив ги имав гледано, некои не. Првиот пат се заебав што ги гледав Iron Man трите, па појма немав у третиот што муабет праат за Battle of New York, и тоа ме наапа, пошо немав појма дека требало да го глеам Авенџерс пред Ајран Мен 3. Затоа сеа си најдов листа, па ќе глеам да ја следам, али без сериите.

Иначе стојам зад тоа дека аздисаа со конверзијата стрипови -> филмови.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #11538 на: 27 Октомври 2018, 16:56:57 pm »
И јас ги гледав исто така, првин сите Капетан Америка ги изгледав, па во третиот дел ми спомнуваат нешто Соковија и скоро сите херои се собраа во тој дел.
На крајот ги изгледав онака како што излегувале, а не како што е дејствието и немав никаков проблем.

Гледам дека не сакаш да го гледаш Ент мен. Гледај го, многу кул филмче е, тие што му се другарите на Ент мен се тоталка откачени.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #11539 на: 27 Октомври 2018, 17:09:22 pm »
I ant man and the wasp e isto taka dobar, vsusnost site Marvel filmovi se extra  ;D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #11540 на: 27 Октомври 2018, 17:21:50 pm »
@velestrumf

ping @DarthJe5us

Што јас? :D

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #11541 на: 27 Октомври 2018, 19:27:47 pm »
Јас конечно го изгледав Infinity War... Иии каша попара... Тортоп на крајот.. ??? :D
После го гледав ant man and the wasp. Одличен забавен филм го препорачувам. Само што очекував нешто да се поврзи со инфинити вар, ама си е посебен филм и топ е.
Чекам нешто ново од Марвел. Инфинити вар многу "лошо" заврши  :)
« Последно менување: 27 Октомври 2018, 19:42:15 pm brm brm »

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
« Одговори #11542 на: 27 Октомври 2018, 22:07:19 pm »
Филмовите гледај ги по редоследот по кој си се излезени. :)

http://digg.com/2017/how-to-watch-all-of-marvel-cinematic-universe

До сега барем, има поента редоследот на филмовите, од аспект на објаснување на карактерите и приказната.

Горнава листа не го прати редоследот на приказната, затоа прати си ја оваа и свиркај си .
https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news/mcu-timeline-watch-order-marvel-cinematic-universe-film-movie-tv-show-netflix-avengers-black-panther-a8420876.html

Од серии ,никако да не ги скокнеш Agent Carter и Agents of SHIELD , за другите мање више ако имаш време
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #11543 на: 27 Октомври 2018, 23:47:38 pm »
Филмовите гледај ги по редоследот по кој си се излезени. :)

http://digg.com/2017/how-to-watch-all-of-marvel-cinematic-universe

До сега барем, има поента редоследот на филмовите, од аспект на објаснување на карактерите и приказната.

Горнава листа не го прати редоследот на приказната, затоа прати си ја оваа и свиркај си .
https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news/mcu-timeline-watch-order-marvel-cinematic-universe-film-movie-tv-show-netflix-avengers-black-panther-a8420876.html

Од серии ,никако да не ги скокнеш Agent Carter и Agents of SHIELD , за другите мање више ако имаш време

До сега е мање-више иста, за понатаму, ќе ја следам оваа листа.

Најискрено, не можам да се ебавам со толку серии. Можда би ги гледал Дердевил и Лук Кејџ, пошо некако интересно ми изгледаат, ама тешко дека би ги гледал сите други. Нити имам време, нити желба.

---

Конечно пак си го изгледав Inception. Според мене, филмот е еден од најдобро осмислените и реализираните филмови во историјата. Едноставно, феноменално нешто, вистинско ремек дело.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #11544 на: 28 Октомври 2018, 03:48:25 am »
Јас конечно го изгледав Infinity War... Иии каша попара... Тортоп на крајот.. ??? :D
После го гледав ant man and the wasp. Одличен забавен филм го препорачувам. Само што очекував нешто да се поврзи со инфинити вар, ама си е посебен филм и топ е.
Чекам нешто ново од Марвел. Инфинити вар многу "лошо" заврши  :)

Дали Марвел ги догледуваш и по завршувањето ? Има по 2 сцени што ги даваат по завршувањето на филмот, едната е 2-3 минути по завршувањето, а втората е скрос на крајот од филмот, откако ке поминат сите информации за глумците, режисерите.
И има поврзаност на крајот на Ент-мен и васп со Инфинити вар и Инфинити вар со следниот Марвел филм (да не ширам понатаму спојлери за оние што не гледале, а имаат во план да ги гледаат филмовиве)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8946
  • Пичлеме
« Одговори #11545 на: 28 Октомври 2018, 13:09:56 pm »
Сношти на некоја тв беше Dark Knight и го изгледав со ќеф по 2 пат. Хит Леџер маестрален во секој поглед! Многу ми фали тој актер, ептен! Вечерваа после подолго време ќе го гледам Two Hands, австралиски, веднаш после неговото пробивање со холивудскиот тинејџерски 10 рабоќе шо ги мразам кај тебе :)
Two Hands би рекол дека е од австралиската верзија на Гај Ричи филмовите + Том и Џери :)

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #11546 на: 28 Октомври 2018, 16:48:51 pm »
По стоти пат :) пуцаљката на Heat и бркањето со м5-чето...озвучење на макс.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #11547 на: 29 Октомври 2018, 10:00:07 am »
Го гледал некој?

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #11548 на: 29 Октомври 2018, 15:24:50 pm »
После 3-4 обиди го изгледав Mission Impossible - Fallout.
2 и пол саата е...интересничок, како и до сега.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #11549 на: 29 Октомври 2018, 15:59:06 pm »
Вчера во кино го гледав First Man. Препорака од мене.